Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2023r.

Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF ogłasza przetarg

  • Adres: 10-689 Olsztyn, Stramkowskiej 13
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 5230400
  • Data zamieszczenia: 2022-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF
    Stramkowskiej 13
    10-689 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 5230400
    REGON: 004448269
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp33.olsztyn.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2023r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa do stołówki szkolnej artykułów spożywczych wyszczególnionych w załączniku 2A do SWZ. W załączniku Nr 8 do SWZ Zamawiający określił szczegółowe wymagania dotyczące artykułów spożywczychDostawa do stołówki szkolnej nabiału (mleka i przetworów mleczarskich) wyszczególnionych w załączniku 2B do SWZ. W załączniku Nr 8 do SWZ Zamawiający określił szczegółowe wymagania dotyczące nabiału (mleka i przetworów mleczarskich)Dostawa do stołówki szkolnej pieczywa wyszczególnionego w załączniku 2C do SWZ. W załączniku Nr 8 do SWZ Zamawiający określił szczegółowe wymagania dotyczące pieczywa.Dostawa do stołówki szkolnej mięsa wieprzowego i wołowego wyszczególnionego w załączniku 2D do SWZ. W załączniku Nr 8 do SWZ Zamawiający określił szczegółowe wymagania dotyczące mięsa wieprzowego i wołowego.Dostawa do stołówki szkolnej mięsa drobiowego świeżego wyszczególnionego w załączniku 2E do SWZ. W załączniku Nr 8 do SWZ Zamawiający określił szczegółowe wymagania dotyczące mięsa drobiowego.Dostawa do stołówki szkolnej wędlin wyszczególnionych w załączniku 2 F do SWZ. W załączniku Nr 8 do SWZ Zamawiający określił szczegółowe wymagania dotyczące wędlin.Dostawa do stołówki szkolnej mrożonek owocowych i warzywnych wyszczególnionych w załączniku 2 G do SWZ. W załączniku Nr 8 do SWZ Zamawiający określił szczegółowe wymagania dotyczące mrożonek owocowych i warzywnych.Dostawa do stołówki szkolnej wyrobów kulinarnych gotowych do podgrzania wyszczególnionych w załączniku 2 H do SWZ. W załączniku Nr 8 do SWZ Zamawiający określił szczegółowe wymagania dotyczące wyrobów kulinarnych gotowych do podgrzania.Dostawa do stołówki szkolnej ryb mrożonych i przetworów rybnych wyszczególnionych w załączniku nr 2 I do SWZ. W załączniku Nr 8 do SWZ Zamawiający określił szczegółowe wymagania dotyczące ryb mrożonych i przetworów rybnych.Dostawa do stołówki szkolnej jaj kurzych konsumpcyjnych wyszczególnionych w załączniku 2J do SWZ.W załączniku Nr 8 do SWZ Zamawiający określił szczegółowe wymagania dotyczące jaj kurzych konsumpcyjnych.Dostawa do stołówki szkolnej warzyw i owoców świeżych wyszczególnionych w załączniku 2 K do SWZ. W załączniku Nr 8 do SWZ Zamawiający określił szczegółowe wymagania dotyczące warzyw i owoców świeżych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:a) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów – Zamawiający wymaga aby Wykonawcy spełniali wymagania określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2020r. poz.2021 z późn. zm.).), oraz Ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2020 poz. 1753 z późn. zm.), w szczególności podlegają stałemu nadzorowi właściwych władz.Ocenę spełniania warunku udziału w postępowaniu Zamawiający przeprowadzi na podstawie załączonego do oferty oświadczenia, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do SWZ.b) sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie;Ocenę spełniania warunku udziału w postępowaniu Zamawiający przeprowadzi na podstawie załączonego do oferty oświadczenia, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do SWZ.c) zdolności technicznej lub zawodowej – dla uznania, że Wykonawcy spełniają warunek posiadania doświadczenia, Zamawiający wymaga by Wykonawcy:- dysponowali co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 2004 r. poz. 139.1. ze zm.). Wykonawcy spełnią warunek jeżeli wykażą, że: posiadają zdolności techniczne pozwalające na realizację zamówienia, dlatego też muszą wykazać, w formie złożonego na wezwanie wykazu samochodów posiadających ważne zezwolenie/decyzje Inspektora Sanitarnego na środek transportu, służący przewożeniu artykułów żywnościowych (odpowiednio dla każdej części zamówienia), którym będą dysponować w celu realizacji zamówienia zgodnie z załącznikiem nr 5 do SWZ.- wykazali dostawy wykonane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywane, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane. Wykonawcy spełnią warunek jeżeli wykażą, że: posiadają wiedzę i doświadczenie pozwalające na realizację zamówienia, dlatego też muszą wykazać, w formie złożonego na wezwanie wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw co najmniej 2-ch - zgodnie z załącznikiem nr 6 do SWZ oraz załączyć dowody określające czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 m-ce przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. W przypadku, gdy Zamawiający jest podmiotem na rzecz, którego dostawy wskazane w wykazie wykonanych dostaw zostały wcześniej wykonane, Wykonawcy nie mają obowiązku przedkładania dowodów, o których mowa powyżej.3) Wykonawcy mogą w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących ich z nimi stosunków prawnych. Zamawiający informuje, iż „stosowna sytuacja”, o której mowa wystąpi wyłącznie w przypadku kiedy:a) Wykonawcy, którzy polegają na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, udowodnią Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będą dysponowali niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawią zobowiązanie tych podmiotów do oddania im do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia zgodnie z oświadczeniem załącznik nr 3 do SWZ.b) Zamawiający oceni, czy udostępniane Wykonawcom przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez Wykonawców spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz zbada, czy nie zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 108 ust. 1 i art. 109 ust. 1 ustawy Pzp.Ocenę spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający przeprowadzi na podstawie załączonego do oferty oświadczenia, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do SWZ.4) Wykonawcy, którzy polegają na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej, lub ekonomicznej innych podmiotów, odpowiadają solidarnie z podmiotem, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, za szkodę poniesioną przez Zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponoszą winy.5) Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe lub sytuacja ekonomiczna lub finansowa, wskazanych podmiotów, nie potwierdzają spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 112 ust. 2 lub zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia, Zamawiający będzie żądał, aby Wykonawca w terminie określonym przez Zamawiającego:a) zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami lubb) zobowiązał się do osobistego wykonania odpowiedniej części zamówienia, jeżeli wykaże zdolności techniczne lub zawodowe lub sytuacje finansową lub ekonomiczną,
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-14

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach