Szkoła Podstawowa Nr 127 ogłasza przetarg
- Adres: 03-438 Warszawa, ul. Kowieńska 12/20
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 619 30 88 , fax. 22 618 59 71
- Data zamieszczenia: 2014-02-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 127
ul. Kowieńska 12/20 12/20
03-438 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 619 30 88, fax. 22 618 59 71
REGON: 00080175700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sp127.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Publiczna szkoła podstawowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 127 w Warszawie w 2014 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 127 w Warszawie w 2014 roku z dopuszczeniem składania ofert częściowych według następującego podziału: część 1: ARTYKUŁY SYPKIE, NAPOJE, PRZYPRAWY CPV: 15800000-6 - różne produkty spożywcze; 15330000-0 przetworzone owoce i warzywa; 15600000-4 - produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych; 15320000-7 soki owocowe i warzywne; 15411000-2 - oleje zwierzęce lub roślinne 15870000-7 - przyprawy i przyprawy korzenne; 15872400-5 - sól; 15892200-9 - ekstrakty warzywne; 15411200-4 - olej spożywczy; 15871273-8 - majonez. część 2: PŁODY RLNE, WARZYWA, OWOCE, JAJA KURZE CPV: 03144000-2 - produkty rolne; 15300000-1 - owoce, warzywa i podobne produkty; 14310000-4 - ziemniaki i produkty z ziemniaków; 15331000-7 - warzywa przetworzone; 15331142-4 - kapusta przetworzona; CPV: 15300000-1 - owoce, warzywa i podobne produkty; 03142500-3 - jaja. część 3: MIĘSO I WYROBY WĘDLINIARSKIE CPV: 15100000-9 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne; 15110000-2 mięso; 15131700-2 - przetwory mięsne. część 4: WYROBY GARMAŻERYJNE CPV: 15894300-4 - dania gotowe część 5: RYBY, OWOCE I WARZYWA GŁĘBOKO MROŻONE 15221000-3 - ryby mrożone, 15331170-9 - warzywa mrożone część 6: NABIAŁ I PRODUKTY MLECZARSKIE CPV: 15511000-3 - mleko; 15512000-0 - śmietana; 15500000-3 - produkty mleczarskie; 15833100-7 - desery. część 7: WYROBY PIEKARNICZE I CUKIERNICZE CPV: 15810000-9 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie. 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr: 2/1, 2/2, 2/3, 2/4, 2/5, 2/6, 2/7 do SIWZ, stanowiące FORMULARZ CENOWY. 3) Wykonawca zobowiązuje się do codziennego zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z maksymalnym terminem przydatności do spożycia przewidzianym dla danego artykułu. Dostarczane artykuły spożywcze muszą posiadać wysoką jakość pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) i odżywczych. Opakowania jednostkowe nie mogą być uszkodzone. Dostarczane artykuły spożywcze, w szczególności wyroby garmażeryjne oraz mięso i wyroby wędliniarskie muszą być zapakowane w opakowania opatrzone etykietą zawierająca informacje wymagane przepisami prawa polskiego. Opakowania muszą posiadać między innymi: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub importera, datę wyprodukowania, datę zapakowania danej partii towaru, datę przydatności do spożycia, skład zapakowanych artykułów spożywczych, informację o sposobie przechowywania. 4) Zamówienia muszą być realizowane codziennie, bez względu na ilość zamówionego towaru. 5) Dostawy będą realizowane sukcesywnie na podstawie zamówień składanych codziennie telefonicznie i potwierdzanych faksem lub pocztą elektroniczną. 6) Wykonawca będzie dostarczał towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, oraz na własny koszt i ryzyko. 7) W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie i potwierdzona faksem lub e-mailem. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 8) Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. 9) Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywczych, mleczarskich, i innych.) 10) W celu możliwości zweryfikowania przez Zamawiającego zgodności oferowanego przedmiotu zamówienia z wymaganiami zawartymi w niniejszej SIWZ oraz w celu oceny produktów w CZĘŚCI NR 3 oraz CZĘŚCI nr 4 w kryterium oceny ofert odpowiednio - jakość produktów i walory smakowe, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia wraz z ofertą dla wybranego zadania próbek oferowanych przedmiotów zamówienia pod rygorem odrzucenia oferty. Dla CZĘŚCI NR 3 Wykonawca dostarczy wraz z ofertą następujące próbki: - ok. 10 do 15 dag zapakowanej szynki swojskiej, - ok. 10 do 15 dag zapakowanej kiełbasy krakowskiej parzonej, - ok. 10 do 15 dag zapakowanego pasztetu drobiowego, - ok. 10 do 15 dag zapakowanych parówek odtłuszczonych, Dla CZĘŚCI NR 4 Wykonawca dostarczy wraz z ofertą następujące próbki: - ok. 10 do 15 dag zapakowanych pierogów z serem, - ok. 10 do 15 dag zapakowanych pierogów z mięsem wieprzowo-wołowym, - ok. 10 do 15 dag zapakowanych pierogów z kapustą i pieczarkami, - ok. 10 do 15 dag zapakowanych pyz z mięsem wieprzowo-wołowym, Wyżej wymienione próbki artykułów spożywczych dla CZĘŚCI NR 3 i CZĘŚCI NR 4 muszą być zapakowane oraz opatrzone etykietami zawierającymi: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub importera, skład produktu, datę wyprodukowania, datę przydatności do spożycia, informację o sposobie przechowywania. 11) Zgodnie z art. 97 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający zwróci Wykonawcom, których oferty nie zostały wybrane, na ich wniosek, złożone przez nich próbki - wzory produktów. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sp127.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i dostawa produktów żywnościowych na potrzeby ZS Nr 1 w Goworowie
Dodano: 2016-07-27 - Zakup i dostawa mleka i przetworów mleczarskich oraz jaj kurzych świeżych dla 26 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zegrzu i jednostek wojskowych będących na jego zaopatrzeniu
Dodano: 2016-07-22 - Zamówienie na dostawę produktów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim w okresie IX-XII 2016 r.
Dodano: 2016-07-12 - Dostawa artykułów spożywczych do Stołecznego Centrum Opiekuńczo - Leczniczego Sp. z o.o.
Dodano: 2016-07-08 - Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA ŚRODKÓW ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI PRZEDSZKOLNEJ
Dodano: 2016-07-01 - Zakup artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej wraz z dostawą do wskazanego miejsca
Dodano: 2016-06-27 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do siedzib Zamawiającego przy ul. Wspólnej 2/4 i Pl. Trzech Krzyży 3/5
Dodano: 2016-06-15 - ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA ŚRODKÓW ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI PRZEDSZKOLNEJ
Dodano: 2016-06-13 - Zakup artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej wraz z dostawą do wskazanego miejsca
Dodano: 2016-06-09