Zespół Szkolno-Przedszkolny Nr 1 Szkoła Podstawowa Nr 8 ogłasza przetarg
- Adres: 55-200 Oława, ul. Iwaszkiewicza 11
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 71 3038014 , fax. 71 3138010
- Data zamieszczenia: 2009-12-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Przedszkolny Nr 1 Szkoła Podstawowa Nr 8
ul. Iwaszkiewicza 11 11
55-200 Oława, woj. dolnośląskie
tel. 71 3038014, fax. 71 3138010
REGON: 00110134100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsp.olawa.ig.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki prowadzonej w Szkole Podstawowej nr 8 w Oławie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Słownik Zamówień CPV: Dostawa artykułów żywnościowych w okresie od 01.01.2010 do 31.12.2010r. . dla potrzeb stołówki prowadzonej w Szkole Podstawowej nr 8 w Oławie w następujących asortymentach: Pakiet 1: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze Pakiet 2: 15800000-6 - Garmażerka Pakiet 3 - 15800000- 6 - Wyroby gotowe Pakiet 4 15800000-6 - Pieczywo Pakiet 5 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Pakiet 6 15300000-1 - Owoce, warzywa Pakiet 7 15300000-1 - Ziemniaki Pakiet 8 15300000-1 - Owoce, warzywa - mrożonki Pakiet 9 15300000-1- Owoce, warzywa i podobne produkty Pakiet 10 15300000-1- Owoce i warzywa - przetwory Ilości podane na poszczególne części w załączonych formularzach cenowych będących załącznikami do wzoru oferty są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb w trakcie realizacji zamówienia. Z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia. a) Wymieniony towar w częściach od 1 do 10 dostarczony przez wykonawcę na koszt własny w oryginalnych opakowaniach zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznych i ustaleniami osób zamawiających. b) Wykonawca zobowiązuje się do udzielenia gwarancji jakościowej na dostarczony towar zgodnie z terminem przydatności do spożycia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki : posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia lub przedstawiają pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonywania zamówienia znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielanie zamówienia na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy, złożą formularz ofertowy wraz z wymaganymi dokumentami, oświadczeniami, załącznikami oraz zaświadczeniami wymaganymi treści SIWZ, spełniają określone ustawą Prawo zamówień publicznych oraz niniejsza specyfikacją wymagania. Ocena spełnienia przez Wykonawców w/w warunków udziału w postępowaniu dokonana będzie zgodnie z formułą : (spełnia, nie spełnia) na podstawie dokumentów i oświadczeń określonych w Rozdziale VI SIWZ .
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Każdy z wykonawców ma obowiązek złożyć następujące oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie Wykonawcy, wg wzoru, stanowiącego Załącznik nr 12 do SIWZ: o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1-3 ustawy. W przypadku składania ofert wspólnej ww. oświadczenie składa pełnomocnik w imieniu wykonawców składających ofertę wspólną. Oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy- według wzoru stanowiącego Załącznik nr 13 do SIWZ. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawiane nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem składania ofert w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej składa dokumenty wskazane w Rozdziale VI pkt. 2b,c SIWZ. Dokumenty składane w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę. Oświadczenie wykonawcy o wdrożeniu i stosowaniu systemu HACCP stanowiącego Załącznik nr 14 do SIWZ. Ponadto Wykonawcy mają dołączyć do Formularza ofertowego następujące dokumenty: Formularz cenowy zgodnie z Rozdziałem X pkt. 1 b,c SIWZ ( w przypadku składania ofert wspólnej należy złożyć jeden dokument), Odpowiednie pełnomocnictwa ; Tylko w sytuacjach określonych w Rozdziale X pkt.1d SIWZ lub w przypadku składania oferty wspólnej ( Rozdział X pkt.1e SIWZ) Pełnomocnictwo do reprezentacji i zawarcia umowy wystawione przez Wykonawcę ubiegającego się o udzielenie zamówienia. Parafowany wzór umowy stanowiący Złącznik nr 15 do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.zsp.olawa.ig.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa produktów spożywczych suchych, produktów konserwowych mięsnych, rybnych, owocowo-warzywnych, mącznych, słodkich i napojów
Dodano: 2016-07-22 - Dostawa żywności do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 13 we Wrocławiu z podziałem na 2 zadania
Dodano: 2016-07-12 - Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. Zadanie 1 - Dostawy przypraw, sosów i zup; Zadanie 2 - Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych; Zadanie 3 - Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych; Zadanie 4 - Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów; Zadanie 5 - Dostawy przetworów. ZP/9/2016.
Dodano: 2016-06-07 - Dostawa artykułów sypkich i innych spożywczych; USK/DZP/PN-101/2016
Dodano: 2016-06-07 - dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2016-06-06 - Dostawa tłuszczów na potrzeby Miejskiego Centrum Usług Socjalnych we Wrocławiu, przy ul. Mącznej 3
Dodano: 2016-06-06 - Dostawa artykułów spożywczych do Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego im. Marii Grzegorzewskiej w Wałbrzychu
Dodano: 2016-05-23 - dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Miejskiego Centrum Usług Socjalnych we Wrocławiu, przy ul. Mącznej 3.
Dodano: 2016-05-20 - Wybór dostawcy artykułów spożywczych na rzecz Przedszkola nr 35 z oddziałami integracyjnymi Tęczowy Domek we Wrocławiu
Dodano: 2016-04-26 - Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. Zadanie 1 - Dostawy przypraw, sosów i zup; Zadanie 2 - Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych; Zadanie 3 - Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych; Zadanie 4 - Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów; Zadanie 5 - Dostawy przetworów. ZP/4/2016
Dodano: 2016-04-21