Przetargi.pl
Dostawa artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Przemyślu

Zakład Karny w Przemyślu ogłasza przetarg

  • Adres: 37-700 Przemyśl, Rokitniańska 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 166789271 , fax. 6786131
  • Data zamieszczenia: 2023-02-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Przemyślu
    Rokitniańska 1
    37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie
    tel. 166789271, fax. 6786131
    REGON: 000320360
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Przemyślu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I – KonserwyPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Przemyślu w części I zamówienia wg zestawienia:1) Paprykarz szczeciński – 120 kg,2) Mielonka drobiowa – 120 kg,3) Pasztet drobiowy – 120 kg,4) Pasztet drobiowy mały – 200 kg,Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym w opisie przedmiotu zamówienia.Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych.Wymagania dotyczące oznakowania:Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem dla danej kategorii produktu.Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego - stanowiących załącznik nr 1 do SWZ.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Przemyślu w części II zamówienia wg zestawienia:1. Cukier biały – 1500 kg,2. Cukier w kostkach – 3 kg,3. Dżem – 2000 kg,4. Marmolada wieloowocowa – 600 kg,5. Powidło śliwkowe – 400 kg,Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym w opisie przedmiotu zamówienia.Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych.Wymagania dotyczące oznakowania:Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem dla danej kategorii produktu.Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego - stanowiących załącznik nr 1 do SWZ.Część III – TłuszczePrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Przemyślu w części III zamówienia wg zestawienia:1. Margaryna do smarowania – 1700 kg,2. Olej roślinny – 600 l,Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym w opisie przedmiotu zamówienia.Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych.Wymagania dotyczące oznakowania:Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem dla danej kategorii produktu.Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego - stanowiących załącznik nr 1 do SWZ.Część IV – Makarony, kasze, mąka, ryżPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Przemyślu w części IV zamówienia wg zestawienia:1. Mąka ziemniaczana – 10 kg2. Mąka pszenna – 500 kg,3. Kasza jęczmienna – 1200 kg,4. Makaron – 1400kg,5. Ryż – 1400 kg,Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym w opisie przedmiotu zamówienia.Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych.Wymagania dotyczące oznakowania:Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem dla danej kategorii produktu.Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego - stanowiących załącznik nr 1 do SWZ.Część V – MrożonkiPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Przemyślu w części V zamówienia wg zestawienia:1. Mieszanka warzywna 7-mio składnikowa – 400 kg,2. Marchew z groszkiem – mrożona – 400 kg,3. Marchew – mrożona – 400 kg,4. Burgery rybne – mrożone – 200 kg,Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym w opisie przedmiotu zamówienia.Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych.Wymagania dotyczące oznakowania:Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem dla danej kategorii produktu.Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego - stanowiących załącznik nr 1 do SWZ.Część VI – OgólnospożywczePrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Przemyślu w części VI zamówienia wg zestawienia:1. Wafle ryżowe – bezglutenowe – 5 kg,2. Ocet (10%) – 60 l,3. Sól – 400 kg,4. Przecier (koncentrat) pomidorowy – 600 kg,5. Chrzan tarty konserwowy – 90 kg,6. Herbata granulowana – 70 kg,7. Woda mineralna (1,5 l) – 500 szt.8. Fasola biała „Jaś” – 400 kg,9. Groch łuskany – 120 kg,10. Kotlety sojowe – 50 kg,11. Soja – granulat – 80 kg,Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym w opisie przedmiotu zamówienia.Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych.Wymagania dotyczące oznakowania:Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem dla danej kategorii produktu.Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego - stanowiących załącznik nr 1 do SWZ.Część VII – Zupy, sosy, przyprawyPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Przemyślu w części VII zamówienia wg zestawienia:1. Rosół warzywny – bulion – 250 kg,2. Cynamon – 2 kg,3. Czosnek granulowany – 5 kg,4. Kminek – 6 kg,5. Ziele angielskie – 6 kg,6. Koperek suszony – 10 kg,7. Liść laurowy – 6 kg,8. Przyprawa do kurczaka – 20 kg,9. Przyprawa do zup – 200 l,10. Przyprawa do mięsa mielonego – 15 kg,11. Majeranek – 6 kg,12. Papryka słodka mielona – 8 kg,13. Pieprz czarny mielony – 8 kg,14. Sos neapolitański – instant – 10 kg,15. Sos gulaszowy – instant – 40 kg,16. Sos pieczarkowy – instant – 40 kg,17. Sos węgierski – instant – 40 kg,18. Sos boloński – instant – 40 kg,19. Barszcz czerwony – 20 kg,20. Zupa pieczarkowa – instant – 40 kg,21. Zupa gulaszowa – instant – 40 kg,22. Zupa ogonowa – instant – 50 kg,23. Kurkuma – 3 kg.Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym w opisie przedmiotu zamówienia.Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych.Wymagania dotyczące oznakowania:Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem dla danej kategorii produktu.Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego - stanowiących załącznik nr 1 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach