Przetargi.pl
DOSTAWA ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH DLA DOLNOŚLĄSKIEGO CENTRUM REHABILITACJI SP. Z O.O. W KAMIENNEJ GÓRZE

Dolnośląskie Centrum Rehabilitacji Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 58-400 Kamienna Góra, ul. Korczaka 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 075 64 59 600 , fax. 075 64 59 601
  • Data zamieszczenia: 2010-10-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dolnośląskie Centrum Rehabilitacji Sp. z o.o.
    ul. Korczaka 1 1
    58-400 Kamienna Góra, woj. dolnośląskie
    tel. 075 64 59 600, fax. 075 64 59 601
    REGON: 23113920700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dcrnzoz.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH DLA DOLNOŚLĄSKIEGO CENTRUM REHABILITACJI SP. Z O.O. W KAMIENNEJ GÓRZE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich i tłuszczów roślinnych do Dolnośląskiego Centrum Rehabilitacji Spółka z o.o. w Kamiennej Górze. 2. Przedmiot zamówienia podzielony został na dwie części: Część I - dostawa produktów mleczarskich Część II - dostawa tłuszczów roślinnych 2. Szczegółowe zestawienie asortymentowe zamawianych produktów zawarte jest w poniższych tabelach. 3. Zamawiający na bazie doświadczeń z lat ubiegłych oszacował zapotrzebowanie na wymienione artykuły na okres 12 miesięcy. Ilości te (podane w załącznikach) stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. 4. Miejscem dostawy jest Dolnośląskie Centrum Rehabilitacji Sp. z o.o. w Kamiennej Górze z siedzibą przy ul. J. Korczaka 1, Pawilon II B - kuchnia , parter budynku. 5. Dostawy realizowane będą w partiach, na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z minimum jednodniowym wyprzedzeniem w formie pisemnej, faksowej lub telefonicznej. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu, a także określony zostanie termin dostawy. 6. Dostawa mleka odbywać się będą codziennie od poniedziałku do soboty w godzinach od 5°° do godziny 6°°, za wyjątkiem dni świątecznych (ustawowo wolnych od pracy). Pozostałe artykuły dostarczane będą w dni robocze od poniedziałku do piątku do godziny 1200, za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Częstotliwość składanych zamówień i dostaw pozostałych artykułów uzależniona będzie od bieżących potrzeb Zamawiającego. 7. Miejscem dostawy jest siedziba Zamawiającego (Pawilon II B - kuchnia). 8. Dostarczane produkty muszą być: a) świeże, bardzo dobrej jakości i spełniać wszystkie obowiązujące w tym zakresie normy, b) dostarczane w oryginalnych opakowaniach producenta, z etykietą handlową identyfikującą dany artykuł i z podanym na etykiecie terminem przydatności do spożycia, c) dostarczane środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności. 9. Podana w załącznikach waga (gramatura) dotyczy pojedynczego opakowania danego artykułu. Artykuły, dla których określono wagę opakowań nie mogą być dostarczane luzem. 10. Produkty powinny posiadać odpowiednio długie okresy (terminy) przydatności do spożycia, stosownie do rodzaju asortymentu. 11. W przypadku wykrycia wad zamówionych produktów lub ich niezgodności asortymentowej i ilościowej ze złożonym zamówieniem, Zamawiającemu przysługuje prawo złożenia reklamacji. W przypadku złożenia uzasadnionej reklamacji, Dostawca zobowiązany jest wymienić niezwłocznie i na własny koszt towar wadliwy na wolny od wad i/lub dostarczyć (uzupełnić) asortyment i ilości zgodnie z zamówieniem. 12. Reklamacje mogą być zgłaszane telefonicznie lub pisemnie przez przedstawicieli Zamawiającego wymienionych w umowie. W przypadku pisemnego zgłoszenia reklamacji, Dostawca zobowiązany jest również pisemnie potwierdzić fakt jej przyjęcia. Część I 1. Mleko 2% (opak. 10 l) litr 40.000 2. Śmietana 30% (opak 5 - 10 l) litr 800 3. Ser twardy żółty kg 250 4. Ser topiony kostka 100 g kg 300 5. Jogurt owocowy 120 - 150 g szt. 1.000 6. Jogurt naturalny 125 - 135 g szt. 150 Część II 1. Masło roślinne kostka 250 g kg 2.000 2. Margaryna mleczna kostka 250 g kg 1.200
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dcrnzoz.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach