Przetargi.pl
dostawa art. spożywczych

Zakład Karny w Przemyślu ogłasza przetarg

  • Adres: 37-700 Przemyśl, ul. Rokitniańska 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-16 678 92 71 , fax. 0-18 678 61 31
  • Data zamieszczenia: 2009-11-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Przemyślu
    ul. Rokitniańska 1 1
    37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie
    tel. 0-16 678 92 71, fax. 0-18 678 61 31
    REGON: 00032036000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka penitencjarna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa art. spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Pakiet A 1.Cukier (opak. do 1 kg ) - 4 500 kg 2.Cukier w kostkach (opak. do 500 g ) - 2 kg 3.Dżem truskawkowy - 300 kg 4.Dżem wiśniowy - 300 kg 5.Marmolada wieloowocowa - 450 kg 6.Miód pszczeli - 10 kg 7.Powidła sliwkowe - 300 kg 8.Chrzan konserwowy (opak. do 280 g) - 100,8 kg 9.Drożdże piekarskie - 1 kg 10.Herbata granulowana (opak. do 100 g ) - 120 kg 11.Ketchup (opak. do 1 kg ) - 130 kg 12.Majonez (opak. do 1 kg ) - 60 kg 13.Musztarda (opak. do 1 kg ) - 220 kg 14.Proszek do pieczenia - 0,5 kg 15.Sól (opak. do 1 kg ) - 800 kg 16.Woda mineralna niegazowana ( opak. PET 1,5l) - 950 szt 17.Żelatyna spożywcza - 10 kg 18.Śledzie w oleju (opak. szklane lub z tworzywa sztucznego) - 50 kg 19.Fasola (opak. do 1 kg ) - 500 kg 20.Groch łuskany (opak. do 1 kg ) - 300 kg 21.Margaryna śniadaniowa kostka (opak. 250 g) - 4600 kg 22.Olej uniwersalny (opak. do 1 l ) - 1000 litr 23.Koncentrat pomidorowy 30% (opak. do 1 kg )- 1000 kg 24.Mak - 1 kg 25.Rodzynki - 2 kg 26.Pieczywo lekkie pszenne Wasa (opak. do 1 kg ) - 10 kg 27.Pieczywo lekkie żytnie Wasa (opak. do 1 kg ) - 10 k 28.Kasza gryczana (opak. do 1 kg ) - 600 kg 29.Kasza jęczmienna (opak. do 1 kg ) - 600 kg 30.Kasza manna (opak. do 1 kg ) - 450 kg 31.Makaron świderki (opak. do 1 kg ) - 1800 kg 32.Mąka pszenna (opak. do 1 kg ) - 1800 kg 33.Musli tradycyjne (opak. do 1 kg ) - 4 kg 34.Płatki kukurydziane (opak. do 1 kg ) - 10 kg 35.Płatki owsiane (opak. do 1 kg ) - 70 kg 36.Ryż (opak. do 1 kg ) - 1600 kg 37.Uszka z grzybami - 50 kg 38.Budyń śmietankowy - 5 kg 39.Jaja - 32000 szt 40.Makrela wędzona - 100 kg 41.Groszek konserwowy (opak. do 1 kg ) - 60 kg 42.Kukurydza konserwowa (opak. do 1 kg ) - 60 kg Pakiet B 1.Aromat w płynie do ciasta - 1 litr 2.Barszcz czerwony instant - 40 kg 3.Rosół warzywny (bulion) - 170 kg 4.Cynamon - 5 kg 5.Czosnek granulowany -40 kg 6.Kminek - 2 kg 7.Liść laurowy - 2 kg 8.Przyprawa w płynie do zup, sosów i potraw (opak. do 1 l) - 950 litr 9.Majeranek - 5 kg 10.Ocet (10%) -60 litr 11.Papryka słodka -20 kg 12.Pieprz czarny -20 kg 13.Sos boloński (instant) - 25 kg 14.Sos pieczeniowy (instant) - 30 kg 15.Ziele angielskie - 3 kg 16.Żurek (instant) - 55 kg 17.Koperek suszony (opak. do 1 kg ) - 50 kg 18.Pietruszka suszona (opak. do 1 kg ) - 50 kg Pakiet C 1.Burgery rybne mrożone - 300 kg 2.Paluszki rybne mrożone - 300 kg 3.Ryba mrożona - kostka (mintaj) - 150 kg 4.Mieszanka warzywna 7-mio składnikowa (mrożona) - 300 kg 5.Marchew mrożona - 250 kg 6.Marchew z groszkiem mrożona -160 kg Pakiet D 1.Szprot w pomidorach ( opak. do 170 g) - 255 kg 2.Śledz w oleju ( opak. do 170 g) - 280,5 kg 3.Paprykarz szczeciński (opak. do 330 g) - 627 kg 4.Konserwa turystyczna (opak. do 300 g) -600 kg 5.Konserwa wieprzowa ( opak. do 300 g) - 420 kg 6.Pasztet mazowiecki ( opak. do 300 g) - 450 7.Pasztet drobiowy ( opak. do 131 g) - 262 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158300005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: 1.posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek ich posiadania. 2.posiadania wiedzy i doświadczenia, 3.dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 4.sytuacji ekonomicznej i finansowej, 5.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia /art.24 ust.1 i 2 ustawy/ 6.spełniają i przyjmują warunki określone w SIWZ oraz we wzorze umowy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie oferenci, których oferta odpowiada zasadom określonym w ustawie - Prawo zamówień publicznych - i spełnia wymagania określone w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 2.W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać niżej wymienione dokumenty wystawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. 2.1 Oświadczenie oferenta o spełnieniu warunków art. 22 ust. 1 Ustawy prawo zamówień publicznych wg formularza stanowiącego załącznik nr 2. 2.2 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert . 2.3 Aktualnego zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 6 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 2.4.Umowa regulująca współpracę podmiotów występujących wspólnie tj. umowę spółki cywilnej - w przypadku Wykonawców prowadzących działalność w formie spółki cywilnej. W przypadku konsorcjum - umowę konsorcjum, w takim przypadku ich oferta musi spełniać następujące wymagania: 2.4.1.Wykonawcy przedłożą wraz z ofertą umowę określającą strony umowy, cel działania, okres ważności umowy, sposób ich współdziałania, sposób odpowiedzialności , 2.4.2.Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie, 2.4.3.Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika lidera do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego. Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z pełnomocnikiem liderem.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach