Przetargi.pl
DOSTARCZANIE CIEPŁYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI I MŁODZIEŻY Z ODDZIAŁÓW PRZEDSZKOLNYCH, SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW MIASTA I GMINY SZUBIN

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 89-200 Szubin, ul. Kcyńska 34
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 3715901 , fax. 52 3715901
  • Data zamieszczenia: 2013-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Kcyńska 34 34
    89-200 Szubin, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 3715901, fax. 52 3715901
    REGON: 09299051900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgopsszubin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTARCZANIE CIEPŁYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI I MŁODZIEŻY Z ODDZIAŁÓW PRZEDSZKOLNYCH, SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW MIASTA I GMINY SZUBIN
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach polegające na przygotowaniu, dostarczaniu i wydaniu ciepłych posiłków w ilości ok. 300 sztuk dziennie dla uczniów : Szkoły Podstawowej Nr 1 w Szubinie (ok.88 szt.posiłków dziennie), Gimnazjum Nr 1 w Szubinie (ok.38 szt.posiłków dziennie), Zespołu Szkół w Kowalewie (ok.24 szt.posiłków dziennie), Zespołu Szkół w Rynarzewie (ok.50 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Chomętowie (ok.4 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Kołaczkowie (ok.23 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Królikowie (ok.40 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Turze (ok.33 posiłków dziennie) na podstawie sporządzonego przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szubinie wykazu uczniów uprawnionych do korzystania z ciepłych posiłków w okresie od 2.01.2014r. do 19.12.2014r.2. Informacje dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: a) przez ciepłe posiłki rozumie się: zupa z wkładem mięsnym i drugie danie. Drugie danie składać się będzie z: ziemniaków lub zamiennika (np. kasza, ryż, makaron), mięsa, ryby i surówki albo dania jarskiego (np.naleśniki, pierogi,kopytka z sosem itp.) lub dania półmięsnego (np.bigos, fasolka po bretońsku, łazanki z mięsem i kapustą itp.). Kaloryczność każdego posiłku będzie nie mniejsza niż 450 kcal. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłku: zupa z wkładką - 400 ml plus 2 kromki chleba, wkładka - 80 gram, danie mięsne, rybne od 100 gram, kasza, ziemniaki, ryż - 200 gram, surówka - jarzyna 150 gram, dania jarskie lub dania półmięsne 400 gram. b) świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz.914 ze zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Instytutu Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem następujących zaleceń dotyczących: wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniających różnorodność diety). c) ciepłe posiłki powinny być urozmaicone (nie mogą się powtarzać w okresie 2 następujących po sobie tygodniach), wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki. Oferowany asortyment ma być zgodny z zapotrzebowaniem na wartości energetyczne i odżywcze młodego organizmu. d) wykonawca jest zobowiązany do przygotowania dwutygodniowego jadłospisu i przedstawienie go Zamawiającemu co najmniej w ostatnim dniu roboczym poprzedniego tygodnia. e) w ramach przedmiotu zamówienia należy zabezpieczyć odpowiednią ilość naczyń i sztućców jednorazowego użytku do wydawania posiłków. f) dostarczanie posiłków do poszczególnych placówek oświatowych winno odbywać się w godzinach zajęć szkolnych, w czasie (dużych) przerw lekcyjnych. Czas dostarczenia posiłków do poszczególnych placówek będzie indywidualnie uzgadniany z dyrektorem placówki. Wykonawca zapewnia wydawanie wyporcjowanego ciepłego posiłku dla osób do tego uprawnionych, w naczyniu jednorazowego użytku posiadającym odpowiednie atesty higieniczne.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 180 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości 2.500zł (słownie: dwa tysiące pięćset złotych). Wykonawca wnosi wadium przed upływem terminu składania ofert: a) w pieniądzu, sposób przekazania : przelew na rachunek bankowy zamawiającego 36 8164 0001 2001 0000 8934 0001 dowód przelewu dołączony do oferty b) w formie poręczeń lub gwarancji oryginał dołączony do oferty. Nie wniesienie wadium w terminie lub sposób określony w siwz spowoduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art.24 ust.2 pkt 2 ustawy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgopsszubin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach