Przetargi.pl
CYKLICZNE DOSTAWY ŻYWNOŚCI ZP/D/Ż/01/10

Dom Pomocy Społecznej "Jędrek" w Opolnie Zdrój ogłasza przetarg

  • Adres: 59-920 Bogatynia, ul. Parkowa 2
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-75 7738306 , fax. 0-75 7738306
  • Data zamieszczenia: 2009-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Jędrek" w Opolnie Zdrój
    ul. Parkowa 2 2
    59-920 Bogatynia, woj. dolnośląskie
    tel. 0-75 7738306, fax. 0-75 7738306
    REGON: 00084704400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu powiatowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    CYKLICZNE DOSTAWY ŻYWNOŚCI ZP/D/Ż/01/10
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    PAKIET NR 1 03100000-2 produkty rolnictwa(jaja) 03200000-3 ziemniaki, warzywa, owoce Jaja 20000szt, ziemniaki 15000kg, ziemniaki młode 3000kg, szczypior 80p., rzodkiewka 80p., buraki czerwone650kg, por350szt, por100kg, pomidory 400, jabłka 750kg, kapusta pekińska 150kg, natka pietruszki 600., pietruszka 550kg, koper 550szt, brokuły 50kg, cebula 1100kg, czosnek 20kg, kiwi 30kg, kalafior 500szt, ogórki zielone 380kg, seler 150kg, cytryny 110kg, pieczarki 300kg, kapusta biała 600 kg, kapusta czerwona 250kg, papryka czerwona 250kg, banany 300kg, sałata głowiasta 180szt, sałata lodowa 10szt,kapusta młoda 250szt, truskawki 100kg, brokuły 200szt, kapusta czerwona 20 szt., kabaczek 50kg, fasolka szparagowa 100kg, brukselka 60kg, koper do kiszenia 15szt, śliwki 20kg, papryka zielona 5kg, czosnek 90szt, marchew myta 1300kg, mandarynka 50kg, winogron 5 kg, ogórek kiszony 330kg, kapusta kiszona z przyprawami 600 kg pomarańcze 50kg, cukinia 50 kg, kapusta włoska 5szt, korzeń chrzanu 65szt, nektarynka 100kg, arbuz 200kg, gruszki 100kg PAKIET NR 2 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne karkówka b/k 300kg,łopatka b/k 250kg, schab z kością 160kg, schab b/k 20kg, wołowina antrykot z kością 15kg, kurczaki 700kg, kości wieprzowe(od schabu) 750kg, ćwiartki z kurcząt 300kg, wątroba wieprzowa 200kg, słonina bez skóry 170kg, filet z kurcząt 110kg, żołądki z kurcząt 50kg, porcje rosołowe 80kg, kości wędzone wieprzowe (od schabu) 100kg, flaki wołowe blanszowane 30kg, nerki wieprzowe 30kg, kiełbasa typu krakowska sucha 25kg,kiełbasa typu zwyczajna 700kg, kiełbasa typu popularna 60kg, kiełbasa parówkowa 400kg, pasztet drobiowy 160g-70szt, pasztet drobiowy500g-350szt, salceson podrobowy 160kg, podgardle wędzone 150kg, baleron 15kg,polędwica sopocka parzona 30kg, polędwica drobiowa180kg, ogonówka wędzona 20kg, kiełbasa kminkowa 30kg, kiełbasa szynkowa 180kg, kiełbasa biała parzona 250kg, kiełbasa mielonka typu tyrolska 60kg, kiełbasa typu lunszmit 250kg, kiełbasa biała surowa 20kg, kiełbasa mortadela 200kg, kiełbasa jałowcowa 3kg, kiełbasa krakowska parzona 150kg,kiełbasa łopatkowa 10kg, kiełbasa śląska 50kg, kaszanka 500kg, polędwica drob.typu kalifornijska 60kg, polędwica drob.typu sławska 50kg, pasztet wiejski 10kg, pasztet zapiekany110kg, wątroba drobiowa 100kg, konserwa mięsna wieprzowa 415g-400 szt, pieczeń drobiowa wiedeńska100kg, pasztetowa100kg, szynka wieprzowa gotowana 35kg, blok szynkowy 25kg, szynka drobiowa typu alpejska 120kg, pierś królewska 20kg, pieczeń rzymska 180kg, pieczen drobiowa typu bocheńska 130kg , szynkowa drobiowa typu królewicka 40kg, mięso mielone wieprz-woł.(7%) 700kg, ozory wieprzowe 45kg, krupniok 25kg,salceson ozorkowy 15kg, szynka drobiowa typu alpejska 100kg, pieczeń drobiowa typu bocheńska 130kg, polędwica drobiowa wędzona 20kg, szynka mielona drobiowa 20kg, szynka popularna 140kg. PAKIET NR 3 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowe paprykarz szczeciński 300g -300szt, ryba mrożona panga 300kg, masełko rybne 40kg, konserwa rybna w oleju (300g) 75szt, konserwa rybna w pomid.(300g) 75szt, makrela wędzona 35kg, śledzie typu matjas150kg, karp10kg PAKIET NR 4 15300000-1 OWOCE I WARZYWA PRZETWORZONE 15400000-2 OLEJE I TŁUSZCZE 15600000-4 PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI 15800000-6 SOSY, PRZYPRAWY 15800000-6 RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE 15900000-7 NAPOJE OWOCE I WARZYWA PRZETWORZONE Ogórek konserwowy (1650g) 300szt, papryka konserwowa (1650g) 150szt, przecier szczawiowy (280g)140szt, groszek konserwowy (400g) 160szt, kukurydza konserwowa (340g) 300szt, dżem (500g)1700szt, przecier pomidorowy (1000g) 120szt, Ćwikła z chrzanem (280g) 70szt, powidła (610g) 700szt, fasolka szparagowa konserwowa700g- 60szt, fasola kons. czerwona 100szt, syrop (1l) 1300litr, pieczarki konserwowe(265g) 20szt, chrzan 40 szt, fasola jaś 200kg,groch 80kg, morela suszona 150g- 8szt, śliwki suszone 100g-10szt, masa makowa 4szt, ananasy w puszce 30szt, fasola konserwowa biała 20szt, brzoskwinie w puszce 30szt, OLEJE I TŁUSZCZE margaryna mleczna (250g) 3000kg,masło roślinne (250g) 600kg,Olej 600 litrów, PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI kasza gryczana (400g) 175szt, kasza jęczmienna190kg, kasza kukurydziana 50kg, kasza manna 160kg, mąka ziemniaczana 60kg, płatki jęczmienne 70kg, płatki kukurydziane 130kg, płatki owsiane 60kg, ryż 600kg, ryż (400g)25 szt, mąka pszenna typu 450-1100kg, mąka tortowa 200kg SOSY, PRZYPRAWY, ZUPY chili (20g)20szt, przyprawa warzywna typu degusta 80kg, przyprawa do mięsa 20gG-120szt, liść laurowy (5g)100szt, przyprawa do potraw chińskich 20g-30szt,papryka mielona słodka20g-60szt, pieprz mielony 15g-850szt, przyprawa do flaków 20g-30szt, sos neaplit. 38g-50szt, sos myśliwski 35g-100szt, sos pieczeniowy 38g-150szt,sos boloński 20g-160szt, sos serowo-brokułowy 38g-50szt, ziele angielskie 15g-70szt, przyprawa do kurczaka 20g-200szt, sos cygański38g-50szt, imbir mielony (20g)15szt, przyprawa do gulaszu 20g-70szt, papryka ostra (20g)20szt, sos ziołowy 35g-50szt, pieprz ziołowy (20g)20szt, majeranek (6g)400szt, zupa barszcz czerwony 20g-100szt, zupa barszcz biały20g-220szt, przyprawa do ryb20g-50szt,zupa ogonowa57g-240szt, zupa żurek sl.46g-220szt, tymianek (10g)140szt,kminek (20g)50szt, bazylia (10g)100szt,oregano 10g-70szt. RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE makaron świderki 520kg, makaron nitki 100kg, makaron zacierka 5kg, makaron kolanka 80kg, makaron gwiazdki 5kg, makaron rurki 80kg, makaron muszelki 80kg, majonez (900g)270szt, sos tatarski 200g-12szt, musztarda (1000g) 100szt, keczup (1000g)100szt, cukier2100kg, cukier puder 20kg, miód (1000g) 80szt, aromat do ciasta rumowy 5szt, aromat do ciasta migdałowy 5szt, aromat do ciasta pomarańczowy 5szt, aromat do ciasta cytrynowy 5szt, aromat do ciasta waniliowy 5szt, cukier waniliowy 100szt, cynamon 100szt, drożdże suche 500szt, herbata granulowana (100g)400 szt, herbata ekspresowa ( 100szt)18szt,kakao (200g)130szt, kawa inka (150g)380szt, przyprawa do zup,sosów (1l)240szt, ocet (o,5l) 90szt, sól 410kg, herbatniki 1000szt, kawa rozpuszczalna (200g)15szt, ciastka markizy 30kg, suchary 55op, kisiel 700szt, galaretka 700szt, paluszki 700op, budyń 700szt, kawa mielona250g-5szt, proszek do pieczenia 100szt, kwasek cytrynowy 5szt NAPOJE sok z czarnej porzeczki 1l-20szt, napój owocowy2l (niegazowany) 260szt, woda 1,5l (gazowana)80szt, woda mineralna 0,5l (niegazow.)100szt, woda mineralna 1,5l (niegaz.)100szt, sok pomarańczowy 1l-20szt, sok jabłkowy 1 l-20szt PAKIET NR 5 15500000-3 produkty mleczarskie jogurt typu gratka(125g) 6000szt, mleko (2%) folia 9500 ltr, twaróg półtłusty 500kg, ser twardy typu gouda 16kg, ser twardy typu salami 50kg, ser topiony (100g)140kg, serek wiejski1800szt, ser twardy typu edamski 100kg, serek homogenizowany typu jana(125g) 90szt, serek homogeniz. Typu danon 140g - 2300szt, śmietana (18%) 390g 900szt, śmietana 12% (400g)350szt, śmietana 18% 330g- 1400szt,masło ekstra 250g-400kg, jogurt owocowy 330g- 500szt, mleko UHT2% 150szt. PAKIET NR 6 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty (mrożonki) szpinak 60kg, truskawki mrożone 50kg, włoszczyzna mrożona 80kg, brukselka mrożona 65kg, marchew kostka100kg, marchew z groszkiem 100kg, fasolka szparagowa 90kg, brokuły mrożone 80kg, ka;lafior mrozony 20kg, groszek zielony 95kg, pierogi z kapusta i grzybami 25kg,zupa zimowa 100kg, PAKIET NR 7 15900000-7 napoje(woda źródlana) woda źródlana (18,9 l)180szt PAKIET NR 8 15800000-6 rożne produkty spożywcze(pieczywo) chleb zwykły krojony (600g)16000szt, bułka zwykła 16500szt, bułka słodka 4500szt, bułka tarta 120kg, pączki 3200szt, chleb razowy 1200szt, ciasto drożdżowe z owocami 300kg, rogal maślany 3200szt
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; lub którzy przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: 2.1 nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4. 2.2 podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1i 2 Pzp lub 2.3 wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji. 2.4 złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania. 2.5 nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków lub złożone dokumenty zawierają błędy z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Prawa zamówień publicznych. 2.6 Nie złożyli oświadczenie, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymogi ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. 2.6 nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania z ofertą 3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli: 3.1 jest niezgodną z ustawą 3.2 jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych. 3.3 jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji 3.4 zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, 3.5 została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 3.6 zawiera błędy w obliczeniu ceny 3.7 wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych 3.8 jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów, 4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą 5. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia/niespełna.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1) Formularz ofertowy (wzór Zał. Nr 1, 1a-b-c) - sporządzony i podpisany przez wykonawcę 2) Formularz cenowy (wzór Zał. Nr 2) - sporządzony i podpisany przez wykonawcę 3) Odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji 4) Wykaz dostaw (wzór Zał. Nr 3) 7) Projekt umowy (wzór Zał. Nr 4) B. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty: 1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. 3) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych. (wzór Zał. Nr 1a) 4) Oświadczenie potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 m-ce przed upływem terminu składania ofert (wzór Zał. Nr 1b) 5) Oświadczenie, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymogi ustawy z 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz ustawy z dnia 21.12.2005r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (wzór Zał. Nr 1c) C.W celu potwierdzenia spełnienia warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia należy złożyć następujące dokumenty: 1.Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom lub usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców wraz z dokumentami potwierdzającymi, że dostawy lub usługi te zostały wykonane należycie (wzór Zał. Nr 3) D. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów 1 Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.zgorzelec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach