Starostwo Powiatowe w Brzesku ogłasza przetarg
- Adres: 32-800 Brzesko, ul. Głowackiego 51
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2013-02-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe w Brzesku
ul. Głowackiego 51 51
32-800 Brzesko, woj. małopolskie - Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatbrzeski.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Catering w ramach projektu - Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w Powiecie Brzeskim - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu polegająca na sukcesywnym dostarczaniu posiłków w okresie trwania zawartej umowy do szkół i przedszkoli zlokalizowanych na terenie Powiatu Brzeskiego. Posiłki zostają podzielone na cztery rodzaje: Posiłek typu A: a) Dwie sztuki drożdżówki z nadzieniem min.100g każda. b) Jabłko - min. 150g. c) Woda mineralna niegazowana - 500ml. d) Jeden sok owocowy 100% o pojemności min. 200 ml (min. 3 rodzaje 100% soków owocowych, w tym jabłkowy, porzeczkowy, pomarańczowy). Posiłek typu B: Danie gorące min. 600 kcal. Zestaw 1: Frytki min. 200g. Mięso - kotlet schabowy/ Ryba w piątek - min. 200g. Surówka - min. 100g. lub Zestaw 2: Frytki min. 200g. Mięso - udko drobiowe pieczone/ Ryba w piątek - min. 200g. Surówka min. 100g. a ponadto: a) Jedna sztuka drożdżówki z nadzieniem min.100g każda. b) Jabłko - min. 150g. c) Woda mineralna niegazowana - 500ml. d) Jeden sok owocowy 100% o pojemności min. 200 ml (min. 3 rodzaje 100% soków owocowych, w tym jabłkowy, porzeczkowy, pomarańczowy). e) Ciasteczka - rogaliki drożdżowe - min. 4 szt.. oraz ciasteczka francuskie - min. 4 szt. oraz ciasteczka kruche - min. 70 g. Posiłek typu C: Danie gorące min. 600 kcal. Zestaw 1: Frytki min. 200g. Mięso - kotlet schabowy/ Ryba w piątek - min. 200g. Surówka - min. 100g. lub Zestaw 2: Frytki min. 200g. Mięso - udko drobiowe pieczone/ Ryba w piątek - min. 200g. Surówka min. 100g. a ponadto: a) Jedna sztuka drożdżówki z nadzieniem min.100g każda. b) Owoce - jedna sztuka jabłka min.150g oraz jedna sztuka banana min. 150g c) Woda mineralna niegazowana - 500ml. d) Jeden sok owocowy 100% o pojemności min. 200 ml (min. 3 rodzaje 100% soków owocowych, w tym jabłkowy, porzeczkowy, pomarańczowy). e) Ciasteczka - rogaliki drożdżowe - min. 4 szt. oraz ciasteczka francuskie - min. 4 szt. oraz ciasteczka kruche - min. 70 g. Posiłek typu D Kawa rozpuszczalna - opakowanie min 0.2 kg. Herbata - opakowanie min. 100 torebek, torebki muszą posiadać sznurek. Śmietanka/mleczko - 3 sztuki, min. 500 ml/500gram 6-8 % tłuszczu. cukier - opakowanie 1 kg. Cały przedmiot podzielony zostaje na 7 części (zadań). Każda część dotyczy jednej gminy z terenu Powiatu Brzeskiego. Łączna liczba posiłków obejmuje 8248 sztuk. Informację o planowanych liczbach posiłków danego typu określono w tabeli w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Z uwagi na możliwą zmianę liczby uczestników oraz długości trwania szkoleń Zamawiający zastrzega sobie jednak prawo do zmniejszenia zakładanej ilości posiłków w wysokości do 20 % w ramach każdej części. Zamawiający zastrzega sobie również prawo do przesunięć ilości posiłków między typem A, typem B i typem C w wysokości do 20 %. 2. Szczegółowe wymagania Zamawiającego wobec Wykonawcy w ramach realizacji niniejszego zamówienia: 1) Posiłki danego typu będą dostarczane przez Wykonawcę do szkoły lub przedszkola na terenie danej gminy po złożeniu zamówienia faksem, mailem lub pisemnie przez Biuro Projektu. Szkoły i przedszkola objęte cateringiem wyszczególniono w załączniku nr 6 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Zamówienie takie będzie składane co najmniej 2 dni robocze przed planowaną dostawą. Zamówienie wymaga dostarczenia posiłków w dniach od poniedziałku do soboty w godz. od 8.00 do 20.00 z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. 2) Zamawiający ustala, iż minimalne zamówienie będzie wynosiło nie mniej niż 5 posiłków (dotyczy typu A, typu B i typu C) 3) Zamawiający w zamówieniu poda miejsce, ilość posiłków i godzinę dostarczenia posiłków i godzinę rozpoczęcia zajęć. Wykonawca może dostarczyć posiłek z rozbieżnością do 15 min. od godziny określonej w zamówieniu na dostawę posiłku, przy czym posiłek typu D musi zostać dostarczony jeszcze przed godziną rozpoczęcia zajęć określoną w zgłoszeniu. 4) Produkcja, przechowywanie i dostarczanie posiłków musi odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno-sanitarnych z zachowaniem wszelkich przepisów regulujących te kwestie. 5) Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych. 6) Wszystkie drożdżówki muszą być zapakowane pojedynczo w folię spożywczą, pergamin, torebkę papierową lub inny materiał przystosowany do tego celu. 7) Dania gorące zapakowane będą w jednorazowe opakowania oraz będą posiadać sztućce plastikowe niezbędne do swobodnego spożycia posiłku, 8) Do każdego gorącego posiłku wymaga się dołączenia serwetki lub chusteczki w ilości min. jednej do każdego jednego posiłku. 9) Wykonawca będzie dostarczać posiłki na swój koszt, transportem gwarantującym utrzymanie odpowiedniej jakości przewożonych posiłków. Wykonawca jest zobowiązany do ceny zaproponowanej na formularzu oferty doliczyć wszystkie nośniki kosztów (również transportu) dla okresu wykonania zamówienia. 10) Płatność będzie następować na podstawie faktur(rachunków) częściowych wystawianych za dany miesiąc do 5 dnia kolejnego miesiąca. Kwota na fakturze częściowej będzie iloczynem ceny jednostkowej za jeden posiłek i faktycznej liczbie zamówionych posiłków danego typu. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatbrzeski.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, nie korzystających z programu dożywiania - II
Dodano: 2016-07-26 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Modlniczce w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-07 - Najem pomieszczeń i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej w Gimnazjum w ŁUKOWICY z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności oraz realizację programu: Pomoc państwa w zakresie dożywiania - przygotowanie posiłków dla osób uprawnionych na terenie Gminy ŁUKOWICA.
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania w roku szkolnym 2016/2017 dla osób uprawnionych na terenie Gminy Podegrodzie wraz z najmem stołówek i kuchni w Gimnazjum w miejscowości Brzezna, przy Szkole Podstawowej w miejscowości Olszana oraz przy Gminnym Żłobku w Podegrodziu, a także żywienie całodzienne dzieci w Przedszkolu w Brzeznej, w Gminnym Przedszkolu w Podegrodziu i Gminnym Żłobku w Podegrodziu nie korzystających z programu dożywiania
Dodano: 2016-07-05 - Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków do Gminnego Zespołu Szkół w Kozłowie w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-27 - Przygotowanie wyżywienia dla uczniów Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Zakopanem, ulica Droga do Olczy 26 przez okres 2 lat
Dodano: 2016-06-14 - Usługa w zakresie zorganizowanego i kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Zamawiającego, polegająca na przygotowywaniu gotowych posiłków (poszczególnych diet) i zagospodarowaniu odpadów pokonsumpcyjnych
Dodano: 2016-06-07 - Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Wielkiej Wsi z Oddziałem Zamiejscowym w Białym Kościele w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-02 - Usługa gotowania, dowożenia i wydawania gotowych posiłków dla żołnierzy zabezpieczających Światowe Dni Młodzieży. Sygn.28/ŻYW/16.
Dodano: 2016-05-20