Przedszkole Miejskie Nr 34 im. Kubusia Puchatka ogłasza przetarg
- Adres: 44-109 Gliwice, ul. Chatka Puchatka 9
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 234 25 17 , fax. 32 234 2 17
- Data zamieszczenia: 2010-08-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Miejskie Nr 34 im. Kubusia Puchatka
ul. Chatka Puchatka 9 9
44-109 Gliwice, woj. śląskie
tel. 32 234 25 17, fax. 32 234 2 17
REGON: 27200066700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gliwice-puchatka.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Przedszkole Miejskie Nr 34 im. Kubusia Puchatka
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku 3 - 5 lat do przedszkoli miejskich w Gliwicach w ramach projektu Dłużej, więcej, lepiej - rozszerzona oferta edukacji przedszkolnej, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Poddziałanie 9.1.1: Zmniejszanie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest wyłonienie podmiotu do przeprowadzenia cateringu gotowych potraw dla dzieci w wieku 3 - 5 lat do przedszkoli miejskich w Gliwicach w ramach projektu Dłużej, więcej, lepiej - rozszerzona oferta edukacji przedszkolnej , realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Poddziałanie 9.1.1 Zmniejszanie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej tj.: 1) Przedszkole nr 16 - gorący posiłek x 53 sztuk. 2) Przedszkole nr 20 - gorący posiłek x 98 sztuk. 3) Przedszkole nr 34 - gorący posiłek x 86 sztuk. 4) Przedszkole nr 37 - gorący posiłek x 66 sztuk. 5) Przedszkole nr 23 - gorący posiłek x 66 sztuk. 6) Przedszkole nr 28 - gorący posiłek x 71 sztuk. 2. Z każdego przedszkola miejskiego, o których mowa powyżej będzie przekazywana informacja telefonicznie lub faksem, o liczbie dzieci w danym dniu, do godz. 9:30 tego samego dnia. Zgodnie z podaną informacją Wykonawca zobowiązany będzie przygotować określoną ilość posiłków. 3. W związku z powyższym ilość posiłków może ulegać zmniejszeniu w zależności od liczby nieobecnych w danym dniu dzieci. 4. Wykonawca będzie zobowiązany wystawiać faktury zgodnie z faktycznie wydawaną ilością posiłków. 5. Dopuszcza się możliwość zmniejszenia bądź zwiększenia ilości posiłków, w sytuacjach których nie można było przewidzieć z chwilą wszczęcia niniejszego postępowania, w szczególności: 1) Rezygnacji dziecka lub dzieci z udziału w projekcie. 2) Przystąpienia dziecka lub dzieci do udziału w projekcie. 6. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych, jednorazowych pojemnikach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki w godzinach: 12:30 - 14:00. 8. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania. 9. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę. 10. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku 3 - 5 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 11. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego. 12. Do obowiązków wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków oraz sprzątanie, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania po posiłku wraz z zabieraniem odpadów oraz dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczane posiłki. 13. Zamówienie będzie realizowane w okresie od 06.09.2010r. do 30.11.2011r. 14. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia gorących posiłków do wskazanych powyżej przedszkoli, wyłącznie w dni, w które odbywają się zajęcia w przedszkolach miejskich tj. od poniedziałku do piątku (incydentalnie w soboty - za 5 - dniowym uprzedzeniem dokonanym przez Zamawiającego), z wyłączeniem dni świątecznych, ferii, wakacji oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci. 15. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 16. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. 17. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gliwice-puchatka.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
Numer postępowania: ZP/24/MGW/2016
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
Dodano: 2016-07-22- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkolno Przedszkolnego nr 4 w Tychach w roku 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-23 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-09 - Posiłki dla klientów MOPS w Mysłowicach
Dodano: 2016-06-03 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA PIELGRZYMÓW PRZEBYWAJĄCYCH W MIEŚCIE CHORZÓW W DNIACH 19.07.2016 - 29.07.2016 R., W ZWIĄZKU ZE ŚWIATOWYMI DNIAMI MŁODZIEŻY ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI
Dodano: 2016-05-27 - Usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w formie cateringu dla SPSK nr 6 SUM w Katowicach Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II (3)
Dodano: 2016-05-20 - świadczenie usług cateringowych podczas kursów specjalizacyjnych dla lekarzy uczestniczących w projekcie pn: Rozwój kształcenia specjalistycznego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju
Dodano: 2016-05-19 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA UCZESTNIKÓW PROGRAMÓW EDUKACYJNYCH WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO I OCHRONY LUDNOŚCI
Dodano: 2016-05-10 - Zawarcie umów w ramowych na świadczenie usług cateringowych w związku z wydarzeniami, eventami, konferencjami i innymi spotkaniami, realizowanymi przez Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Dodano: 2016-05-04