116 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ ogłasza przetarg
- Adres: 45-759 Opole, ul. Wróblewskiego 46
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 77 449 51 29 , fax. 77 449 60 51
- Data zamieszczenia: 2011-11-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 116 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ
ul. Wróblewskiego 46 46
45-759 Opole, woj. opolskie
tel. 77 449 51 29, fax. 77 449 60 51
REGON: 53156361100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.116szpital.opole.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Catering - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przygotowanie i dostarczanie posiłków z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla pacjentów 116 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ: -codzienne (śniadanie, obiad, kolacja) dla oddziałów chirurgii ogólnej i laryngologii- 16 łóżek, chorób wewnętrznych - 42 łóżka, zakładu opiekuńczo-leczniczego (ZOL) - 40 łóżek, -w dni powszednie (lunch) dla dziennego oddziału psychogeriatrycznego - 24 osoby. Przedmiot zamówienia obejmuje: 1.Przygotowanie i dostawę całodziennych posiłków zgodnie z ustalonym wcześniej z dietetykiem Wykonawcy ilością, jadłospisem i gramaturą: a) wymagane jest dostarczanie posiłków trzy razy dziennie - śniadania, obiady (dwudaniowe) z napojem typu kompot, kolacje, w następujących godzinach: śniadanie do 7.30, obiad do 12.30, kolacja do 16.30. Dopuszcza się dostarczanie kolacji wraz z dostawą obiadu, pod warunkiem zachowania świeżości posiłku i zabezpieczenia warunków zgodnie z obowiązującymi przepisami, b) posiłki muszą być dostarczane codziennie przez wszystkie dni w roku do oddziałów; c) posiłki dla pacjentów w ZOL-u powinny być dostosowane dla osób w podeszłym wieku (miękkie, rozdrobnione itp.), 2.Przygotowanie i dostawa posiłków - lunchu dla dziennego oddziału psychogeriatrycznego (dla pacjentów powyżej 60 roku życia): a)wymagane jest dostarczanie posiłku tzw. lunch jeden raz dziennie do godz. 11.00 w dni powszednie, b)Zamawiający dopuszcza dostarczanie lunchu razem z dostawą śniadania, z tym że lunch powinien być odpowiednio zabezpieczony i przechowywany w warunkach zapewniających świeżość posiłku do godz. 11.00, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.Zapewnienie we własnym zakresie przez wykonawcę sprzętu do przechowywania i transportu posiłków. 4.Wykonawca zapewni jakość posiłków oraz ich transport jak również przechowywanie próbek zgodnie z obowiązującym systemem analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli zw. Systemem HACCP. 5.Posiłki gorące należy dostarczać w termosach, zapewniających temperaturę żywności zgodną z wymogami, tzn.: minimalna temperatura zupy winna wynosić 75?C, drugiego dania 65?C, płynów 80?C, a maksymalna temperatura produktów zimnych (sałatki, pasty, sery itp.) 15 ?C. Zamawiający wymaga, by całodzienne żywienie opierało się na następujących dietach: a)łatwostrawna / lekkostrawna; b)z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (cukrzycowa); c)z ograniczeniem tłuszczu (wątrobowa); d)ubogoenergetyczna (odchudzająca); e)z kontrolowaną zawartością kwasów tłuszczowych (p/miażdżycowa); f)łatwostrawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego (wrzodowa I i wrzodowa II); g)dieta podstawowa : - bogatobiałkowa, - bezpurynowa, - o zmienionej konsystencji - papkowata, - płynna do żywienia przez zgłębnik lub sondę, - bezmleczna. Ponadto Zamawiający wymaga aby: a)posiłki były przygotowywane zgodnie z Zarządzeniem Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalania racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz. Urz. MZ i OS nr 16 z 1974 r. poz. 69) i zaleceniami opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie oraz zgodnie z Systemem HACCP; b)posiłki były przygotowywane z uwzględnieniem diet według zaleceń lekarza lub dietetyka Wykonawcy, c)sporządzanie jadłospisów dekadowych i ich modyfikacja odbywało się z uwzględnieniem sezonowości; d)niezbędne jest uwzględnienie kolacji częściowo 2 razy w tygodniu w postaci ciepłych dań; e)w jadłospisie winno się uwzględnić: zupę mleczną; mieszane pieczywo; różnorodne wędliny; do śniadań i kolacji dodatek sezonowych wawrzyn i owoców; zróżnicowane potrawy mięsne; zróżnicowane potrawy mączne (kluski, naleśniki, placki, makaron): dużą ilość warzyw w postaci dodatków; potrawy z ryb (zalecane min. 1 raz w tygodniu); różnorodne kasze; zróżnicowane napoje na bazie mleka h)do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych. Posiłki powinny posiadać odpowiednią temperaturę. Proces produkcji oraz dystrybucji odbywać musi się zgodnie z wymogami sanitarnymi, w tym zwłaszcza dobrej praktyki higienicznej i systemu HACCP. Wyklucza się możliwość przygotowywania potraw z proszku. Ilość wydawanych posiłków w danym dniu na dany oddział odbywa się na podstawie dziennego zamówienia sporządzonego przez pracownika Szpitala. Zamawiający zastrzega sobie, że posiłki będą dostarczane w ilościach podanych faxem przez pracownika Szpitala składającego dzienne zapotrzebowanie, do godz. 14.00 dnia poprzedniego. Ewentualne korekty ilości mogą być dokonywane nie później niż do godz. 10.00 dnia, w którym ma być wydany posiłek (korekty dot. obiadów i kolacji). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.116szpital.opole.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Całodobowe wyżywienie pacjentów Prudnickiego Centrum Medycznego S.A. w Prudniku.
Dodano: 2016-06-17 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo Leczniczego SZOZ w Niemodlinie
Dodano: 2016-04-13 - świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennych posiłków dla pacjentów Brzeskiego Centrum Medycznego w Brzegu
Dodano: 2015-12-15 - Usługa cateringu-żywienie pacjentów SP ZOZ MSW w Opolu
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków jednodaniowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Głuchołazach.
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie posiłków w Dziennym Domu Pomocy w Brzegu dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzegu w 2016 roku
Dodano: 2015-12-09 - Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie w postaci gorącego posiłku
Dodano: 2015-12-07 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Głubczycach - PN / 11 / XII / 15
Dodano: 2015-12-07 - Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kędzierzynie-Koźlu
Dodano: 2015-11-30 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Głubczycach - PN / 10 / XI / 15
Dodano: 2015-11-25