Przetargi.pl
Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Mehoffera 72/74 oraz Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4, wchodzących w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o., ul. Mehoffera 72/74, 03-131 Warszawa

Stołeczne Centrum Opiekuńczo-Lecznicze sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 03-131 Warszawa, ul. Mehoffera
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 811 06 88 , fax. 22 811 06 88
  • Data zamieszczenia: 2017-11-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Stołeczne Centrum Opiekuńczo-Lecznicze sp. z o.o.
    ul. Mehoffera 72/74
    03-131 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 811 06 88, fax. 22 811 06 88
    REGON: 14661326400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.scol.warszawa.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Mehoffera 72/74 oraz Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4, wchodzących w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o., ul. Mehoffera 72/74, 03-131 Warszawa
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje: 1. Przygotowanie dostarczenie oraz wniesienie do miejsca wskazanego przez Zamawiającego posiłków (uwzględniających diety specjalne) na bazie kuchni Wykonawcy, zgodnie z warunkami zawartymi w niniejszej SIWZ. 2. Żywienie chorych oparte będzie na niżej wymienionych dietach: a) w okresie od 11 grudnia 2017 r. – 15 marca 2018 r. posiłki dla pacjentów będą dostarczane do Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Mehoffera 72/74 rodzaj diety przewidywana liczba dzienna pacjentów podstawowa dla osób starszych* 112 podstawowa bezmleczna 20 lekkostrawna 126 cukrzycowa* 102 cukrzycowa bezmleczna* 8 Płynna wzmocniona podawana przez sondę* 7 płynna wzmocniona 62 razem 437 osób b) W okresie od 1 stycznia 2018 r. do 15 marca 2018 r. posiłki dla pacjentów będą dostarczane do Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie. rodzaj diety przewidywana liczba dzienna pacjentów podstawowa dla osób starszych* 21 podstawowa bezmleczna 1 podstawowa bezglutenowa 1 lekkostrawna* 70 lekkostrawna bezmleczna 3 cukrzycowa* 8 cukrzycowa bezmleczna* 1 nieskoenergetyczna 1500 kcal 2 lekkostrawna bogatobiałkowa* 4 płynna wzmocniona razem 111 osób */ dieta z możliwością modyfikacji polegającej na: wykluczeniu jaj, mleka i produktów mlecznych, glutenu lub wymagająca zmiksowania i podziału na 3,4 lub 5 posiłków. 3. Zamawiający przewiduje wykonanie 548 osobodni. Jednocześnie Zamawiający zastrzega, iż w/w ilość może ulec zmianie o 1 % w dół i w górę. 4. Dostarczanie posiłków dwa razy dziennie do kuchni oddziału nr VII ZOL przy ul. Mehoffera 72/74 w ilości 437 osobodni, oraz do kuchenki w ZOL przy ul. Szubińskiej 8 w ilości 111 osobodni wg następującego harmonogramu: - śniadanie i drugie śniadanie w godzinach 745 – 815 - obiad, podwieczorek, kolacja i posiłek dodatkowy w godzinach 1300 - 1315 Dostawy posiłków do wyznaczonego miejsca nie mogą odbywać się wcześniej niż przewidziana pora dostawy wskazana powyżej. Posiłki dostarczane na kolację nie mogą podlegać ponownej obróbce cieplnej. 5. Zapewnienie dwóch bemarów do transportu posiłków na terenie Zamawiającego. 6. Zabezpieczenie odpowiedniej ilości naczyń transportowych. 7. Utrzymanie w należytym stanie sanitarno-epidemiologicznym czystości naczyń transportowych. 8. Udostępnienie termosów na gorące napoje. 9. Zapewnienie ciągłości w świadczeniu usług żywienia z zachowaniem reżimu sanitarno epidemiologicznego. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 3 do specyfikacji. 4. Szczegółowy zakres wykonania przedmiotu zamówienia znajduje się we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Każdy Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium, na cały okres związania ofertą, w wysokości: 18 000,00 zł (słownie: osiemnaście tysięcy złotych) 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 2.1. pieniądzu; 2.2. poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo– kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 2.3. gwarancjach bankowych; 2.4. gwarancjach ubezpieczeniowych; 2.5. poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r., nr 42, poz. 275 ze zm.). 3. Gwarancja bankowa, gwarancja ubezpieczeniowa, poręczenie bankowe oraz poręczenia innych instytucji winny zostać złożone w formie dokumentu oryginalnego. Dokument wadialny powinien być wystawiony na Zamawiającego, mieć formę oświadczenia bezwarunkowego, nieodwołalnego i płatnego na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego. 4. KONTO ZAMAWIAJĄCEGO: Wadium w formie pieniężnej należy wnieść przelewem na rachunek bankowy Bank Pekao S.A. 96 1240 6074 1111 0000 4999 2025 z podaniem tytułu: „wadium: Usługa całodobowego żywienia pacjentów SCOL Sp. z o.o – nr post. SCOL/1365 /2017 5. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert, przy czym wniesienie wadium w pieniądzu za pomocą przelewu bankowego Zamawiający będzie uważał za skuteczne tylko wówczas, gdy bank prowadzący rachunek Zamawiającego potwierdzi, że otrzymał taki przelew przed upływem terminu składania ofert. 6. Zamawiający zwróci wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Zwrot wadium Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza zostanie dokonane niezwłocznie po podpisaniu umowy na dostawę przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 i 3a ustawy Pzp, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1, oświadczenia, o którym mowa w art. 25a ust.1, pełnomocnictw lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3, co spowodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez Wykonawcę jako najkorzystniejszej. 8. Zamawiający zatrzymuje również wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: 8.1 odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; 8.2 zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy; 8.3 nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 9. Powyższe okoliczności, o których mowa w pkt 8 i 9, muszą być jednoznacznie określone w treści gwarancji wnoszonej w formie innej niż w pieniądzu. 10. być jednoznacznie określone w treści gwarancji wnoszonej w formie innej niż w pieniądzu.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek ten zostanie spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi: a) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów, które wprowadzają do obrotu żywność, o których mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594). b) Dokument stwierdzający, że Wykonawca posiada wymagany przepisami higieniczno-sanitarnymi pojazd do transportu żywności zaopiniowany przez Państwowego Inspektora Sanitarnego. c) Decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności gastronomicznej i cateringowej dla kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Formularz Ofertowo – cenowy Wykonawcy - Załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Oświadczenia – Załącznik nr 2 do SIWZ; 3) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – Załącznik nr 3 do SIWZ; 4) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów, które wprowadzają do obrotu żywność, o których mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594). 5) Dokument stwierdzający, że Wykonawca posiada wymagany przepisami higieniczno-sanitarnymi pojazd do transportu żywności zaopiniowany przez Państwowego Inspektora Sanitarnego. 6) Decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności gastronomicznej i cateringowej dla kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego. 7) Wykaz usług wykonanych, - zgodnie ze wzorem zamieszczonym w załączniku nr 5 SIWZ. Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający, że wskazane wyżej dostawy zostały wykonane należycie. 8) Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 9) Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu, potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 10) Oświadczenie Wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczenia podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji – dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w spłat tych należności, 11) Oświadczenie Wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego i zakazu ubiegania się o zamówienie publiczne; 12) Oświadczenie Wykonawcy o niezaleganiu z opłaceniem podatków i opłat lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991 r o podatkach i opłatach lokalnych (Dz. U. z 2016 r poz. 716). 13) dowód wniesienia wadium. 14) Załącznik nr 7 - doświadczenie osoby odpowiedzialnej za realizację przedmiotu zamówienia – jeden dietetyk o określonych wymaganiach.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach