Przetargi.pl
Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Mehoffera 72/74 oraz Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4, wchodzących w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o., ul. Mehoffera 72/74, 03-131 Warszawa

Stołeczne Centrum Opiekuńczo-Lecznicze sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 03-131 Warszawa, ul. Mehoffera
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 811 06 88 , fax. 22 811 06 88
  • Data zamieszczenia: 2017-12-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Stołeczne Centrum Opiekuńczo-Lecznicze sp. z o.o.
    ul. Mehoffera 72/74
    03-131 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 811 06 88, fax. 22 811 06 88
    REGON: 14661326400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.scol.warszawa.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Mehoffera 72/74 oraz Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4, wchodzących w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o., ul. Mehoffera 72/74, 03-131 Warszawa
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest „Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Mehoffera 72/74, oraz pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4, wchodzących w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o.” 2. Przedmiot zamówienia będzie realizowany w następujący sposób: a) w okresie od 1 stycznia 2018 r. – 6 kwietnia 2018 r. posiłki dla pacjentów będą dostarczane do Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Mehoffera 72/74. Przykładowy rozkład diet rodzaj diety przewidywana liczba dzienna pacjentów podstawowa dla osób starszych* 112 podstawowa bezmleczna 20 lekkostrawna 126 cukrzycowa* 102 cukrzycowa bezmleczna* 8 Płynna wzmocniona podawana przez sondę* 7 płynna wzmocniona 62 razem 437 osób b) W okresie od 1 stycznia 2018 r. do 6 kwietnia 2018 r. posiłki dla pacjentów będą dostarczane do Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie. Przykładowy rozkład diet rodzaj diety przewidywana liczba dzienna pacjentów podstawowa dla osób starszych* 21 podstawowa bezmleczna 1 podstawowa bezglutenowa 1 lekkostrawna* 70 lekkostrawna bezmleczna 3 cukrzycowa* 8 cukrzycowa bezmleczna* 1 Niskoenergetyczna 1500 kcal 2 lekkostrawna bogato-białkowa* 4 płynna wzmocniona razem 111 osób */ dieta z możliwością modyfikacji polegającej na: wykluczeniu jaj, mleka i produktów mlecznych, glutenu lub wymagająca zmiksowania i podziału na 3,4 lub 5 posiłków. Zamawiający zastrzega, że ze względu na prowadzona inwestycję modernizacji kuchni zakładowej, w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia może nastąpić konieczność dostarczania wszystkich posiłków dla pacjentów do Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Mehoffera 72/74. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 3 do specyfikacji. 4. Szczegółowy zakres wykonania przedmiotu zamówienia znajduje się we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ. 5. Miejsce świadczenia usług: Zakład Opiekuńczo-Leczniczy przy ul. Mehoffera 72/74, w Warszawie oraz Zakład Opiekuńczo-Leczniczy przy ul. Szubińskiej 4. 6. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 7. Zamawiający nie przewiduje zastosowania aukcji elektronicznej. 8. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podania przez wykonawcę firm podwykonawców. 9. Oferta musi być jednoznaczna i kompleksowa, tj. obejmować cały asortyment przedmiotu zamówienia. 10. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia Oferty, której treść pozwoli Zamawiającemu na zweryfikowanie Oferty pod względem jej zgodności z treścią SIWZ. Treść Oferty Wykonawcy musi odpowiadać treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Tym samym Wykonawca zobowiązany jest do jednoznacznego określenia zaoferowanych usług zgodnie ze Szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym zał. Nr 3 do SIWZ. III. TERMIN REALIZACJI ZAMÓWIENIA 1. Termin realizacji zamówienia: od 1 stycznia 2018 r do 6 kwietnia 2018 r. tj. 96 dni. 2. Przedmiot zamówienia będzie realizowany w następujący sposób: a) w okresie od 1 stycznia do 6 kwietnia 2018 r. – 437 osób, miejsce dostawy ZOL przy ul. Mehoffera 72/74, 03-131 Warszawa. b) w okresie od 1 stycznia do 6 kwietnia 2018 r. – 111 osób, miejsce dostawy ZOL przy ul Szubińskiej, 01-958 Warszawa
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Każdy Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium, na cały okres związania ofertą, w wysokości: 18 000,00 zł (słownie: osiemnaście tysięcy złotych) 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 2.1. pieniądzu; 2.2. poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo– kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 2.3. gwarancjach bankowych; 2.4. gwarancjach ubezpieczeniowych; 2.5. poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r., nr 42, poz. 275 ze zm.). 3. Gwarancja bankowa, gwarancja ubezpieczeniowa, poręczenie bankowe oraz poręczenia innych instytucji winny zostać złożone w formie dokumentu oryginalnego. Dokument wadialny powinien być wystawiony na Zamawiającego, mieć formę oświadczenia bezwarunkowego, nieodwołalnego i płatnego na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego. 4. KONTO ZAMAWIAJĄCEGO: Wadium w formie pieniężnej należy wnieść przelewem na rachunek bankowy Bank Pekao S.A. 96 1240 6074 1111 0000 4999 2025 z podaniem tytułu: „wadium: Usługa całodobowego żywienia pacjentów SCOL Sp. z o.o – nr post. SCOL/1550 /2017 5. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert, przy czym wniesienie wadium w pieniądzu za pomocą przelewu bankowego Zamawiający będzie uważał za skuteczne tylko wówczas, gdy bank prowadzący rachunek Zamawiającego potwierdzi, że otrzymał taki przelew przed upływem terminu składania ofert. 6. Zamawiający zwróci wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Zwrot wadium Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza zostanie dokonane niezwłocznie po podpisaniu umowy na dostawę przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 i 3a ustawy Pzp, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1, oświadczenia, o którym mowa w art. 25a ust.1, pełnomocnictw lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3, co spowodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez Wykonawcę jako najkorzystniejszej. 8. Zamawiający zatrzymuje również wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: 8.1 odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; 8.2 zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy; 8.3 nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 9. Powyższe okoliczności, o których mowa w pkt 8 i 9, muszą być jednoznacznie określone w treści gwarancji wnoszonej w formie innej niż w pieniądzu.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Warunek ten zostanie spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi: a) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów, które wprowadzają do obrotu żywność, o których mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594). b) Dokument stwierdzający, że Wykonawca posiada wymagany przepisami higieniczno-sanitarnymi pojazd do transportu żywności zaopiniowany przez Państwowego Inspektora Sanitarnego. c) Decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności gastronomicznej i cateringowej dla kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Formularz Ofertowo – cenowy Wykonawcy - Załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Oświadczenia – Załącznik nr 2 do SIWZ; 3) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – Załącznik nr 3 do SIWZ; 4) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów, które wprowadzają do obrotu żywność, o których mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594). 5) Dokument stwierdzający, że Wykonawca posiada wymagany przepisami higieniczno-sanitarnymi pojazd do transportu żywności zaopiniowany przez Państwowego Inspektora Sanitarnego. 6) Decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności gastronomicznej i cateringowej dla kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego. 7) Wykaz usług wykonanych, - zgodnie ze wzorem zamieszczonym w załączniku nr 5 SIWZ. Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający, że wskazane wyżej dostawy zostały wykonane należycie. 8) Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 9) Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu, potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 10) Oświadczenie Wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczenia podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji – dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w spłat tych należności, 11) Oświadczenie Wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego i zakazu ubiegania się o zamówienie publiczne; 12) Oświadczenie Wykonawcy o niezaleganiu z opłaceniem podatków i opłat lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991 r o podatkach i opłatach lokalnych (Dz. U. z 2016 r poz. 716). 13) dowód wniesienia wadium. 14) Załącznik nr 7 - doświadczenie osoby odpowiedzialnej za realizację przedmiotu zamówienia – jeden dietetyk o określonych wymaganiach.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach