Przetargi.pl
Bezgotówkowa dostawa mięsa i produktów mięsnych na potrzeby OSiW w Człuchowie, ROSZM, uczestników projektu Czas na Nas. Niepełnosprawni na rynku pracy w Człuchowie w 2012 r. współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach POKL w 2012 r.

Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda ogłasza przetarg

  • Adres: 80-237 Gdańsk, ul. J. Uphagena 27
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 3017916 , fax. 58 3017916
  • Data zamieszczenia: 2012-04-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda
    ul. J. Uphagena 27 27
    80-237 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 58 3017916, fax. 58 3017916
    REGON: 00103674400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: instytucvja rynku pracy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Bezgotówkowa dostawa mięsa i produktów mięsnych na potrzeby OSiW w Człuchowie, ROSZM, uczestników projektu Czas na Nas. Niepełnosprawni na rynku pracy w Człuchowie w 2012 r. współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach POKL w 2012 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych - mięsa i produktów mięsnych na potrzeby: - uczestników stacjonarnych Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, - Rejonowego Ośrodka Szkolenia Zawodowego Młodzieży, - uczestników projektu Czas na Nas. Niepełnosprawni na rynku pracy w Człuchowie w 2012 r. współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach POKL w 2012 r. od dnia podpisania umowy do dnia 31 grudnia 2012 roku Przedmiot zamówienia został podzielony na 3 zadania: Zadanie nr 1 - mięso i produkty mięsne na potrzeby OSiW Zadanie nr 2 - mięso i produkty mięsne na potrzeby ROSZM Zadanie nr 3 - mięso i produkty mięsne na potrzeby projektu Czas Na Nas DOTYCZY ZADANIA NR 1,2,3. 2. Dostawa (dotyczy zadania nr 1,2,3) będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4 (dokładne miejsce na terenie OSiW Człuchów wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy). 3. Dostawca realizuje dostawy na własny koszt, transportem przystosowanym do tego celu i spełniającym niezbędne wymagania określone przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie. 4. Każdy z artykułów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy będą realizowane od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 15.00. i w soboty od 7.00 do 12.00 najpóźniej na drugi dzień od złożenia zapotrzebowania. Każdorazowa dostawa odbywa się na podstawie wcześniejszego zapotrzebowania określającego dokładną godzinę dostarczenia, datę dostarczenia, ilość, rodzaj artykułów, złożonego nawet w dniu poprzedzającym dostawę (pisemnie, faksem lub telefonicznie). Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: a/ Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane artykuły z podaniem ilości. 5. Artykuły muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. 6. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa artykułów wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 7. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie artykułów do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało jedynie wynagrodzenie za zrealizowane dostawy bez naliczania kar umownych w razie zmniejszenia ilości dostaw. 9. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany proporcji ilościowych poszczególnego asortymentu w stosunku do podanego w formularzu ofertowym. 10. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia ilości poszczególnych rodzajów artykułów żywnościowych w stosunku do podanych w formularzu cenowym. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony o nie więcej niż 70 % ogólnej wartości tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 30 % wartości przedmiotu zamówienia. 11. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanych artykułów i dostarczenia nowej partii artykułów do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 12. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika. 13. W przypadku niedostarczenia towaru w wyznaczonym terminie i czasie lub dostarczenia towaru niezgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu niedostarczonego towaru, a kosztami zakupu (fakturą Vat) obciąży Wykonawcę. Zamawiający powiadomi o tym fakcie Wykonawcę telefonicznie i na piśmie. 14. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajduje się jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie rozwiązań równoważnych o parametrach techniczno eksploatacyjno użytkowych nie gorszych niż te, podane pod pojęciem typu. 15. Wykonawca ma obowiązek wystawiać faktury oddzielne na każde zamówienie cząstkowe. 16. Wynagrodzenie płatne będzie w terminie 21 dni od daty doręczenia prawidłowo wystawionej faktury VAT do siedziby Zamawiającego. boczek świeży kg 18 boczek wędzony gotowany kg 8 boczek wędzony surowy kg 8 baleron wieprzowy kg 40 ćwiartki tylne drobiowe kg 15 filet drobiowy kg 15 filet z piersi kurczaka kg 40 filet królewski z indyka lu równoważny kg 30 golonka wieprz b k kg 8 golonka wiep z kością kg 9 Kabanosy typu leśne lub równoważne kg 15 karkówka wieprz b k kg 70 karkówka wieprz z k kg 15 kiełbasa biała parzona kg 8 kiełbasa biała surowa kg 9 kiełbasa codzienna lub równowazna kg 26 kiełbasa śląska lub równowazna kg 25 kiełbasa toruńska lub równowazna kg 30 kiełbasa typu ogniskowa lub równoważna kg 50 kiełbasa szynkowa kg 120 korpusy drobiowe(grzbiety) kg 90 kości wieprzowe kg 30 kotlet do hamburgera kg 25 krakowska kg 50 łopatka b k kg 150 łopatka z kością kg 10 metka cebulowa 200g szt 60 metka łososiowa kg 17 metka inna typu wiejska lub równowazna kg 10 mielonka konserwowa kg 22 mielonka śniadaniowa lub równowazna kg 35 mięso gulaszowe kg 15 mortadela kg 10 ogonówka kg 50 parówka hot-dog drobiowa kg 5 parówka w folii kg 79 parówka wiedenska lub równowazna kg 12 pasztetowa domowa lub równowazna kg 20 pasztetowa śmietankowa lub równowazna kg 11 pasztet drobiowy kg 16 polędwica drobiowa kg 20 polędwica miodowa lub równowazna kg 25 polędwica sopocka drobiowalub równowazna kg 20 polędwica szkolna kg 40 polędwica wieprzowa (Mięso) kg 5 polędwica wieprz.(wędlina) kg 6 polędwica z warzywami kg 12 przysmak w konserwie lub równowazny kg 20 przysmak śniadaniowy kg 15 salami rodzinne lub równowazne kg 15 serca drobiowe kg 10 serdelki kg 40 schab wiep b/k kg 30 schab wiep z k kg 8 słonina kg 6 smaczek konserwowy lub równowazny kg 50 szynka mielona (wędlina) kg 20 szynka konserwowa kg 20 szynka wiep b k kg 20 szynka typu królewiecka mielo lub równowazna kg 10 szynka typu szynka chłopska lub równowazna kg 30 tyrolska lub równowazna kg 35 tyrolska puszka 300g lub równowazna szt 20 turystyczna lub równowazna szt 18 udka kg 250 wątroba drobiowa kg 28 wątroba wieprzowa kg 14 wołowina zrazowa kg 5 żeberka wiep kg 21 żołądki drobiowe kg 10 żywiecka kg 30 boczek świeży kg 10 boczek wędzony gotowany kg 8 boczek wędzony surowy kg 8 baleron wieprzowy kg 10 ćwiartki tylne drobiowe kg 21 filet drobiowy kg 8 filet z piersi kurczaka kg 40 filet królewski z indyka kg 15 flaki wieprzowe kg 5 flaki wołowe kg 10 golonka wieprz b k kg 20 golonka wiep z kością kg 7 kabanosy leśne lub równoważne kg 10 karkówka wieprz b k kg 60 karkówka wieprz z k kg 14 kiełbasa biała parzona kg 30 kiełbasa biała surowa kg 30 kiełbasa codzienna lub równoważna kg 18 kiełbasa śląska lub równoważna kg 20 kiełbasa toruńska lub równoważna kg 53 kiełbasa typu mysliwska lub równoważna kg 13 kiełbasa typu ogniskowa lub równoważna kg 30 kiełbasa szynkowa kg 85 kiełbasa z weka lub równoważna kg 12 kiełbasa typu krakowska lub równoważna kg 11 kiełbasa typu krakowska parzona lub równoważne kg 15 kiełbasa typu zywiecka lub równoważna kg 15 korpusy drobiowe(grzbiety) kg 72 kości wieprzowe kg 67 kotlet do hamburgera kg 8 kurczak świe. kg 33 królewiecka lub równoważna kg 30 łopatka b k kg 67 łopatka z kością kg 8 metka cebulowa 200g szt 40 metka łososiowa kg 7 metka inna typu wiejska lub równoważna kg 8 mielonka konserwowa kg 7 mielonka śniadaniowa lub równoważne kg 11 mięso gulaszowe kg 10 mortadela kg 3 ogonówka kg 20 ozory wieprzowe kg 4 parówka hot-dog drobiowa kg 5 parówka w folii kg 33 parówka wiedenska lub równoważna kg 20 pasztetowa domowa kg 7 pasztetowa śmietankowa lub równoważne kg 7 pasztet drobiowy kg 8 polędwica drobiowa kg 13 polędwica miodowa lub równoważne kg 10 polędwica sopocka drobiowa lub równoważne kg 13 polędwica szkolna lub równoważna kg 7 polędwica wieprzowa (Mięso) kg 4 polędwica wieprz.(wędlina) kg 7 polędwica z warzywami kg 7 przysmak w konserwie kg 8 PRZYSMAK ŚNIADANIOWY kg 10 rozbeft wołowy kg 2 salami rodzinne kg 8 salceson biały typu włoski lub równoważny kg 2 salceson czarny ozorkowy kg 2 serca drobiowe kg 2 serdelki kg 9 schab wiep b/k kg 28 schab wiep z k kg 5 skrzydełka z urczaka kg 12 słonina kg 2 smaczek konserwowy kg 17 szynka mielona kg 4 szynka konserwowa kg 8 szynka wiep b k kg 12 szynka typu królewiecka mielo lub równoważna kg 4 szynka typu szynka żołniers lub równoważna kg 8 tyrolska lub równoważna kg 14 tyrolska puszka 300g lub równoważna szt 12 turystyczna lub równoważna szt 15 udka kg 180 wątroba drobiowa kg 7 wątroba wieprzowa kg 7 wołowina gulaszowa kg 5 wołowina zrazowa kg 5 żeberka wiep kg 9 żebra wołowe kg 2 żołądki drobiowe kg 5 zad 3 boczek świeży kg 6 boczek wędzony gotowany kg 6 boczek wędzony surowy kg 6 ćwiartki tylne drobiowe kg 6 filet drobiowy kg 20 filet z piersi kurczaka kg 75 flaki wieprzowe kg 8 flaki wołowe kg 8 golonka wieprz b/k kg 15 golonka wiep z kością kg 20 karkówka wieprz b k kg 45 karkówka wieprz z k kg 12 kiełbasa biała parzona kg 6 kiełbasa biała surowa kg 6 kiełbasa śląska lub równoważna kg 9 kiełbasa toruńska lub równoważna kg 6 kiełbasa typu ogniskowa lub równoważna kg 6 korpusy drobiowe(grzbiety) kg 88 kości wieprzowe kg 21 kotlet do hamburgera kg 3 kurczak świe. kg 6 łopatka b k kg 90 łopatka z kością kg 15 mięso gulaszowe kg 15 ozory wieprzowe kg 3 parówka hot-dog drobiowa kg 3 parówka w folii kg 2 parówka wiedenska lub równoważna kg 2 rozbeft wołowy kg 2 serca drobiowe kg 3 serdelki kg 3 schab wiep b k kg 30 schab wiep z k kg 8 skrzydełka z kurczaka kg 8 słonina kg 5 szynka wieprz b k kg 8 udka kg 200 wątroba drobiowa kg 15 wątroba wieprzowa kg 5 wołowina gulaszowa kg 3 wołowina zrazowa kg 3 żeberka wiep kg 15 żebra wołowe kg 3 żołądki drobiowe kg 6
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151310005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od żądania wadium w niniejszym postępowaniu.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach