Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda ogłasza przetarg
- Adres: 80-237 Gdańsk, ul. J. Uphagena 27
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 58 3017916 , fax. 58 3017916
- Data zamieszczenia: 2015-09-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda
ul. J. Uphagena 27 27
80-237 Gdańsk, woj. pomorskie
tel. 58 3017916, fax. 58 3017916
REGON: 00103674400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pomorska.ohp.pl/ http://www.pomorska.ohp.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: instytucja rynku pracy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla ROSZM w 2016 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Rejonowego Ośrodka Szkolenia Zawodowego Młodzieży do: -Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Tczewie, ul. Sobieskiego 10 zadania od 1 do 14. - od 01.01.2016 do 31.12.2016 r. -Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4 zadania od 15 do 31. od dnia zawarcia umowy do 31.12.2016. -Przedmiot zamówienia podzielonego na trzydzieści jeden zadań częściowych: TCZEW ZADANIA 1-14 Zadanie nr 1 - owoce świeże Zadanie nr 2 - owoce przetworzone Zadanie nr 3 - warzywa świeże Zadanie nr 4 - warzywa przetworzone Zadanie nr 5 - mrożonki Zadanie nr 6 - jaja Zadanie nr 7 - mięso i produkty mięsne Zadanie nr 8 - ryby i przetwory konserwowe Zadanie nr 9 - pieczywo Zadanie nr 10 - produkty skrobi - mąka Zadanie nr 11 - produkty spożywcze Zadanie nr 12 - oleje i tłuszcze roślinne Zadanie nr 13 - produkty mleczarskie Zadanie nr 14 - napoje CZŁUCHÓW ZADANIA 15-31 Zadanie nr 15 - owoce świeże Zadanie nr 16 - owoce przetworzone Zadanie nr 17 - warzywa świeże Zadanie nr 18 - warzywa przetworzone Zadanie nr 19 - mrożonki Zadanie nr 20 - jaja Zadanie nr 21 - mięso i produkty mięsne Zadanie nr 22 - drób Zadanie nr 23 - wędliny i prod. wędliniarskie Zadanie nr 24 - pasztety i konserwy Zadanie nr 25 - ryby i przetwory Zadanie nr 26 - pieczywo i ciasto Zadanie nr 27 - produkty skrobi Zadanie nr 28 - produkty spożywcze różne. Zadanie nr 29 - oleje i tłuszcze roślinne Zadanie nr 30 - produkty mleczarskie Zadanie nr 31 - napoje -Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do: -Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Tczewie , ul. Sobieskiego 10 (dokładne miejsce na terenie OSiW Tczew wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy) ZADANIE OD 1 DO 14. -Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4 (dokładne miejsce na terenie OSiW Człuchów wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy) ZADANIE OD 15 DO 31. -Dostawca realizuje dostawy na własny koszt, transportem przystosowanym do tego celu i spełniającym niezbędne wymagania określone przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie. - Każdy z artykułów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. -Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: -Zamawiający powiadomi telefonicznie lub pisemnie lub faksem Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane artykuły z podaniem ilości. Dostawy będą realizowane od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 5.00 do 14.00, na podstawie zamówienia cząstkowego, złożonego pisemnie, faksem lub telefonicznie -Artykuły muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. -Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa artykułów wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. -Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie artykułów do Zamawiającego na okres do następnej dostawy. -Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. -W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany proporcji ilościowych poszczególnego asortymentu w stosunku do podanego w formularzu ofertowym. -Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanych artykułów i dostarczenia nowej partii artykułów do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. -Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika. -W przypadku niedostarczenia towaru w wyznaczonym terminie i czasie lub dostarczenia towaru niezgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu niedostarczonego towaru, a kosztami zakupu (fakturą Vat) obciąży Wykonawcę. Zamawiający powiadomi o tym fakcie Wykonawcę telefonicznie i na piśmie. -Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajduje się jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie rozwiązań równoważnych o parametrach techniczno/eksploatacyjno/użytkowych nie gorszych niż te, podane pod pojęciem typu. -Wykonawca ma obowiązek wystawiać faktury oddzielne na każde zamówienie cząstkowe. -Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia ilości poszczególnych rodzajów artykułów żywnościowych w stosunku do podanych w formularzu cenowym. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony o nie więcej niż 90 % ogólnej wartości tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 10 % wartości zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153324008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający odstępuje od żądania wadium w niniejszym postępowaniu.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin dostawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pomorska.ohp.pl/ http://pomorskawkohp.bip.gov.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Tczewie w 2016 r.
Dodano: 2015-09-01 - Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Człuchowie w 2016 r.
Dodano: 2015-09-01 - Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla ROSZM w 2015 r.
Dodano: 2014-10-02 - Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Tczewie w 2015 r.
Dodano: 2014-10-01 - Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Człuchowie w 2015 r.
Dodano: 2014-09-30 - Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla ROSZM w 2014 r.
Dodano: 2013-10-28 - Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Człuchowie w 2014 r.
Dodano: 2013-10-22 - Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Człuchowie w 2014 r.
Dodano: 2013-10-11 - Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla ROSZM w 2014 r.
Dodano: 2013-10-11 - Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Tczewie w 2014 r.
Dodano: 2013-10-09