Przetargi.pl
USŁUGI RESTAURACYJNE DLA DZIECI UCZĘSZCZAJĄCYCH DO PRZEDSZKOLA NR 106 IM. HELENY BECHLEROWEJ WE WROCŁAWIU

Przedszkole Nr 106 im. Heleny Bechlerowej ogłasza przetarg

  • Adres: 51-319 Wrocław, ul. Sycowska
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 798 67 51 , fax. -
  • Data zamieszczenia: 2020-10-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 106 im. Heleny Bechlerowej
    ul. Sycowska 9
    51-319 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 71 798 67 51, fax. -
    REGON: 93011325300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkole106.edu.wroclaw.pl oraz p106wroclaw.bip.gov.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGI RESTAURACYJNE DLA DZIECI UCZĘSZCZAJĄCYCH DO PRZEDSZKOLA NR 106 IM. HELENY BECHLEROWEJ WE WROCŁAWIU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest organizacja kompleksowej usługi żywienia zbiorowego w Przedszkolu nr 106 z siedzibą we Wrocławiu (51-319) przy ul. Sycowskiej 9 polegającej na dostawie i wydawaniu całodziennego wyżywienia, we własnych naczyniach szklanych Wykonawcy, dla maksymalnie 125 dzieci a średnio 100 dzieci dziennie wg zasad zawartych w Załączniku nr 2 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Określenie warunków: Warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże, że dysponuje kuchnią dopuszczoną do eksploatacji przez właściwy organ inspekcji sanitarnej, w której będzie przygotowywał posiłki dowożone do siedziby Zamawiającego Miejsce przygotowania posiłków podlegać może weryfikacji, czy spełnia określone przepisami żywieniowymi wymogi bezpieczeństwa ich przygotowania. W tym, czy kuchnia wykonawcy spełnia wymogi dotyczące przygotowanie posiłków dla dzieci pozostających na dietach (zakres wymaganych diet zostanie podany wykonawcy). Powyższej weryfikacji może dokonać Dyrektor placówki lub osoba przez niego wyznaczona.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wraz z ofertą powinny być złożone: 1) Oświadczenia wymagane postanowieniami pkt 6.1. SIWZ; 2) Oświadczenia dla podmiotów, na zdolnościach lub sytuacji których polega Wykonawca, wymagane postanowieniami pkt 7.8. SIWZ; 3) Zobowiązania wymagane postanowieniami pkt 7.2. SIWZ, w przypadku gdy Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu; 4) Pełnomocnictwo do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, ewentualnie umowa o współdziałaniu, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo. Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. Pełnomocnictwo winno być załączone w formie oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii; 5) Dokumenty, z których wynika prawo do podpisania oferty (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza), względnie do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, chyba, że Zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (tekst jednolity Dz. U. z 2019 r. poz. 700, 730, 848, 1590), a Wykonawca wskazał to wraz ze złożeniem oferty, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z dokumentów złożonych wraz z ofertą; 6) Dwa jadłospisy dekadowe (wiosenno – letni i jesienno- zimowy) dla dzieci przedszkolnych przygotowane sporządzone przez Wykonawcę, uwzględniające skład asortymentowy poszczególnych składników posiłków –  Jadłospisy muszą spełniać wymogi dotyczące ich treści, zawarte w Załączniku nr 2 do SIWZ. Każdy jadłospis musi być podpisany przez dietetyka lub specjalisty do spraw żywienia (wg pkt 6.7. SIWZ ). Jadłospisy stanowią element oferty (z przełożeniem na kryterium oceny ofert). Tym samym nie mają do nich zastosowania przepisy ustawy PZP dotyczące uzupełniania brakujących dokumentów (art. 26 ust. 3). W przypadku nie zamieszczenia ich w złożonej ofercie – zostanie ona odrzucona na podstawie art. 89, ust. 1., pkt 2 ustawy PZP. 7) Aktualny, ważny min do 31 grudnia 2020r. wydany nie wcześniej niż w 2019r. certyfikat Stołówka z Certyfikatem Zdrowego i Racjonalnego Żywienia uzyskany za organizację i prowadzenie wyżywienia w dowolnej jednostce oświatowej prowadzonej przez Gminę Wrocław lub inny równoważny (z przełożeniem na kryterium oceny ofert). Tym samym nie mają do niego zastosowania przepisy ustawy PZP dotyczące uzupełniania brakujących dokumentów (art. 26 ust. 3) 8) Dokument potwierdzający wdrożenie i utrzymanie system HACCP w zakresie usług gastronomicznych i cateringowych spełnia wymagania ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (z przełożeniem na kryterium oceny ofert). Tym samym nie mają do niego zastosowania przepisy ustawy PZP dotyczące uzupełniania brakujących dokumentów (art. 26 ust. 3)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach