Przetargi.pl
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Śliwice.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 89-530 Śliwice, ul. Ks.dr St. Sychowskiego 28
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 3340727 , fax. 52 3340728
  • Data zamieszczenia: 2015-06-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Ks.dr St. Sychowskiego 28 28
    89-530 Śliwice, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 3340727, fax. 52 3340728
    REGON: 34047002400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops-sliwice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Śliwice.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Śliwice. 2. Szkoły objęte programem dożywiania: 1) Gimnazjum w Śliwicach, 2) Szkoła Podstawowa w Śliwicach, 3) Szkoła Podstawowa w Lińsku, 4) Szkoła Podstawowa w Śliwiczkach. 3. Szacuje się, że programem dożywiania objęte są 240 dzieci, w tym: 1) Gimnazjum w Śliwicach - 55 2) Szkoła Podstawowa w Śliwicach - 95 3) Szkoła Podstawowa w Lińsku - 50 4) Szkoła Podstawowa w Śliwiczkach - 40. 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany o 20% ilości dziennej zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez dyrektorów szkół (zmiana ta nie wymaga zawarcia aneksu do umowy). 5. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmienione ilości, które zgłoszone zostaną przez dyrektorów szkół lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym ich wydanie do godziny 15.00. 6. Planowane w pkt 3 ilości określone dla poszczególnych szkół mogą ulec zmianie, zmniejszeniu lub zwiększeniu w przypadku zmiany ilości dzieci objętych dożywianiem bądź wystąpienia innych okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności. 7. W celu przygotowania gorących jednodaniowych posiłków Wykonawca jest zobowiązany wydzierżawić pomieszczenia kuchni Szkoły Podstawowej w Śliwicach. Szczegóły należy uzgodnić z Dyrektorem Szkoły Podstawowej w Śliwicach. 8. Wykonawca zobowiązany jest do gotowania posiłków w wydzierżawionej kuchni szkolnej Szkoły Podstawowej w Śliwicach. 9. Termin realizacji zadania określa cały rok szkolny 2015/2016 tj. od dnia 2 września 2015 roku do przedostatniego dnia roku szkolnego 2015/2016 z uwzględnieniem przerw obowiązujących w czasie trwania roku szkolnego(wakacje, ferie i inne dni wolne od zajęć szkolnych). 10. Harmonogram wydawania posiłków Wykonawca zobowiązany jest uzgodnić z Dyrektorami Szkół, o których mowa w pkt 2. 11. Wykonawca zobowiązany jest do: 1) przygotowania gorących jednodaniowych posiłków w postaci zup lub innych dań o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 550 kcal i gramaturze nie mniejszej niż: a) zupy - 400ml, b) inne dania - ziemniaki/makaron/ryż/kasza - 200g, mięso/ryba - 100g, surówka 150g, kompot -200 ml. c) dostarczenia jako dodatku do zup pieczywa i wkładki w postaci wędliny lub mięsa, d) zupy nie częściej niż 2 razy w tygodniu, 2) dostawy przedmiotu umowy własnym środkiem transportu z kuchni Szkoły Podstawowej w Śliwicach do szkół objętych dożywianiem wraz z zastawą stołową nie wcześniej niż 30 min. przed wydawaniem obiadu, 3) wydawania posiłków na miejscu, 4) posprzątania naczyń po posiłkach, 5) odbioru resztek nie zjedzonych posiłków oraz dostarczenia na nie pojemniki. 12. Posiłki powinny odpowiadać normom żywieniowym określonym w przepisach prawa oraz wymaganiom niniejszej SIWZ. 13. Wykonawca w okresie wykonywania umowy będzie przygotowywał obiady zgodnie z jadłospisem stanowiącym załącznik nr 1 do umowy. 14. Wykonawca musi stosować jadłospis ( załącznik nr 1 do umowy) w cyklu ( po czwartym tygodniu powrót do pierwszego). 15. Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z zasadami żywienia dzieci, smaczne i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. 16. Wykonawca jest zobowiązany do sporządzania menu obejmującego okres jednego tygodnia oraz dostarczenia go Dyrektorom Szkół najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem jego realizacji. 17. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do świadczenia usług żywienia wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z normami HACCP. Dowiezione i podawane w szkołach posiłki muszą być zawsze gorące. Temperatura dania około 75 stopni Celsjusza ( +/- 5 stopni Celsjusza). Odbioru posiłków będą dokonywali Dyrektorzy Szkół bądź upoważnieni przez nich pracownicy. 18. Posiłki powinny być dostarczane z kuchni Szkoły Podstawowej w Śliwicach do pozostałych szkół gminnych w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości i higieny przewożonych potraw. 19. Wykonawca zobowiązany będzie do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 20. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za szkody wyrządzone Zamawiającemu i osobom trzecim korzystającym z posiłków dostarczonych przez Wykonawcę. 21. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wglądu do procesu sporządzania posiłków, sprawdzania ich gramatury, temperatury i itp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości 3.000,00 zł. (słownie: trzy tysiące złotych 00/100)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie w organizacji dożywiania w latach ubiegłych, przedstawienie stosownych referencji, zaświadczeń i oświadczeń
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops-sliwice.las.pl , bip.sliwice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach