Przetargi.pl
Żywienie dzieci i młodzieży w placówkach, których organem prowadzącym jest Gmina Dzierzgoń na rok 2024

Gmina Dzierzgoń ogłasza przetarg

  • Adres: 82-440 Dzierzgoń, Plac Wolności 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 552762501
  • Data zamieszczenia: 2023-12-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Dzierzgoń
    Plac Wolności 1
    82-440 Dzierzgoń, woj. pomorskie
    tel. 552762501
    REGON: 170747833
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dzierzgon.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Żywienie dzieci i młodzieży w placówkach, których organem prowadzącym jest Gmina Dzierzgoń na rok 2024
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem postępowania jest usługa cateringu polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci w placówkach opiekuńczych i oświatowych z terenu Miasta i Gminy Dzierzgoń w roku 2024.2. Usługa cateringu – dożywiania obejmuje przede wszystkim:2.1 Przygotowanie posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w postaci:a) śniadania, które powinno składać się z trzech pełnowartościowych kanapek (pieczywo razowe lub pełnoziarniste: żytnie, pszenne, mieszane lub bezglutenowe, masło, ser, szynka i inne dodatki np. serek topiony, pasty, pomidor, sałata, inne warzywa), zupy mleczne, herbata, kakao, mleko - min. 200 ml itp.;b) podwieczorka lub drugiego śniadania: np. ciasto domowe i kakao lub kawa zbożowa z mlekiem, owoce, sałatki owocowe lub warzywne, kanapki i herbata, budyń i flipsy kukurydziane, herbatniki, kisiel z jabłkami i wafle, jogurty itp. Można stosować naprzemiennie, posiłek zawsze podawany z napojem;c) zupy z pieczywem (1 porcja zupy gramatura min. 250 g; 1 porcja pieczywa mieszanego min. 80 g) lubd) dania drugiego, z zastrzeżeniem, iż:- danie mięsne lub rybne winno się składać z: porcji mięsa lub ryby (z wykluczeniem pangi) o gramaturze minimum 100 g po obróbce, z dodatku w postaci ziemniaków lub ryżu lub kaszy o gramaturze minimum 200 g po obróbce; surówki (warzywa w formie gotowanej lub/i surowej) o gramaturze minimum 100 g po obróbce oraz kompotu przygotowanego z owoców sezonowych lub napoju, wody – 200 ml,- danie półmięsne - typu gulasz lub potrawka z dodatkami, makaron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, pierogi z mięsem, gołąbki itp. o gramaturze minimalnej 250 g po obróbce z ewentualnym dodatkiem w postaci surówki (warzywa w formie gotowanej lub/i surowej) o gramaturze minimum 100 g po obróbce oraz kompotu z owoców sezonowych, napój, woda – 200 ml,- danie jarskie – typu naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, knedle, danie z makaronem lub ryżem o gramaturze minimum 250 g po obróbce oraz kompotu z owoców sezonowych, napój, woda – 200 ml.w oparciu o jadłospis przygotowany przez Wykonawcę i zaakceptowany przez Zamawiającego.Wykonawca gwarantuje, że wszystkie gotowe obiady dostosowane będą do wieku rozwojowego, uwzględniając potrzeby żywieniowe dzieci i młodzieży, a więc będą zawierać zachowane normy kalorii, składniki pokarmowe, wartości odżywcze i mineralno-witaminowe obowiązujące przy żywieniu dzieci i młodzieży według wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia.2.2 W ramach niniejszego zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przygotowanych przez siebie posiłków do niżej wymienionych szkół oraz oddziałów przedszkolnych, dla następującej szacunkowej liczby dzieci:a) Szkoła Podstawowa im. Tysiąclecia Państwa Polskiego w Dzierzgoniu, ok. 127 uczniów; wyżywienie - obiad (co najmniej 3 razy w tygodniu danie drugie);b) Oddział Przedszkolny Szkoła Podstawowa im. Tysiąclecia Państwa Polskiego w Dzierzgoniu, ok. 39 dzieci; wyżywienie - śniadanie, dwudaniowy obiad, podwieczorek;c) Szkoła Podstawowa im. Wandy Chotomskiej w Bruku, ok. 20 uczniów; wyżywienie - obiad (co najmniej 3 razy w tygodniu danie drugie);d) Szkoła Podstawowa im. św. Wojciecha w Bągarcie, ok. 46 uczniów; wyżywienie - obiad (co najmniej 3 razy w tygodniu danie drugie);e) Klub Dziecięcy Promyczek w Dzierzgoniu, ok. 20 dzieci; wyżywienie - śniadanie, drugie śniadanie, dwudaniowy obiad.Łączna ilość dzieci korzystających z wyżywienia w roku 2024 wyniesie szacunkowo około 252 dzieci.Pozostałe informacje - w treści SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa.Warunek zostanie uznany przez Zamawiającego za spełniony, jeżeli Wykonawcy składający ofertę wspólną będą spełniać go łącznie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:a) dysponuje lub będzie dysponować na czas realizacji zamówienia minimum jednym samochodem osobowo-dostawczym lub innym, pozwalającym na dowóz przygotowanych posiłków do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, zgodnie z wymogami sanitarno-higienicznym,b) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, zrealizował co najmniej jedno zamówienie usługi cateringu, polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia w ramach żywienia zbiorowego dla minimum 100 osób, wykonywane w trybie ciągłym (wg harmonogramu ustalonego przez zamawiającego daną usługę) przez okres minimum 6 miesięcy.Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia, na podstawie dokumentów złożonych przez Wykonawcę.3. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-28

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach