Zespół Szkół Ogólnokształcacych im. Mikołaja Kopernika w Zatorze ogłasza przetarg
- Adres: 32-640 Zator, Kongresowa 11
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-10-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Ogólnokształcacych im. Mikołaja Kopernika w Zatorze
Kongresowa 11
32-640 Zator, woj. małopolskie
REGON: 070729910 - Adres strony internetowej zamawiającego: zsozator.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ZP1/10/2023 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Ogólnokształcących im. M. Kopernika w Zatorze, 2024 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji,PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.OWOCE I WARZYWA owoce, warzywa, powinny być niezwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca, miąższ mają zielonkawobiały, soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, niepopękane, niesparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Jaja czyste skorupka twarda, świeże.MIĘSO, WĘDLINY, DRÓB. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.RYBY świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się , bez glazury SHP. Płaty 175-240 gOWOCE WARZYWA MROŻONE Warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożonePIECZYWO CHRUPKIE, ŚWIEŻE niegumiasteWYROBY GARMAŻERYJNE ręcznie wyrabiane,świeże nieposklejane - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki udziału w postępowaniu dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia warunkuw powyższym zakresie. Wykonawca składa Oświadczenie zgodnie z Zał. nr 3a) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie. Wykonawca składa Oświadczenie zgodnie z Zał. nr 3b) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie. Wykonawca składa Oświadczenie zgodnie z Zał. nr 3c) zdolności technicznej lub zawodowej: Zamawiający stawia warunek w powyższym zakresie. Zał. nr 52. O udzieleni1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale XI SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu. e zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki udziału w postępowaniu dotyczące:zdolności technicznej lub zawodowej: Zamawiający stawia warunek w powyższym zakresie. Warunek dotyczy wszystkich części:- Warunek zostanie spełniony jeśli Wykonawca przedstawi 1 dostawę artykułów żywnościowych o wartości co najmniej 20 tys. zł. netto dot. dostawy artykułów żywnościowych, dostaw powtarzających się lub ciągłych również wykonywaną, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane oraz załączy dowody określające, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy; Zał. nr 5
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-06
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa produktów spożywczych i wód mineralnych
Dodano: 2024-07-25 - Dostawa produktów spożywczych do Centrum Kultury w Korzennej - Stołówka Gminna
Dodano: 2024-07-19 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Krakowie w drugim półroczu 2024
Dodano: 2024-07-07 - Sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2024 roku
Dodano: 2024-06-28 - Dostawa pieczywa do Centrum Kultury w Korzennej - stołówka gminna
Dodano: 2024-06-21 - Dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2024-06-19 - Dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2024-05-27 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Przedszkola Publicznego w Tuchowie w okresie od marca do sierpnia 2024 roku.
Dodano: 2024-04-30 - Dostawa produktów żywnościowych do Zespołu Szkół Samorządowych w Sułkowicach-Bolęcinie
Dodano: 2024-04-16 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Makowie Podhalańskim z podziałem na 8 zadań w okresie od 02 stycznia 2024r. do 31grudnia 2024r.
Dodano: 2024-04-12