Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia tematycznego Kucharz małej gastronomii dla 13 osób w ramach projektu pn.: Czas na aktywność w gminie Krosno

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 38-400 Krosno, ul. Piastowska 58
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 13 43 204 59 , fax. 13 43 204 59
  • Data zamieszczenia: 2015-05-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
    ul. Piastowska 58 58
    38-400 Krosno, woj. podkarpackie
    tel. 13 43 204 59, fax. 13 43 204 59
    REGON: 37000485300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia tematycznego Kucharz małej gastronomii dla 13 osób w ramach projektu pn.: Czas na aktywność w gminie Krosno
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    W ramach przedmiotowego szkolenia wykonawca ma obowiązek zapewnić 240 godzin dydaktycznych, w tym: 1) zajęcia teoretyczne - 100h, 2) zajęcia praktyczne - 140h. Jedna godzina dydaktyczna jest równa 45 minutom. Program szkolenia powinien obejmować: -Zasady żywienia człowieka -Organizacja i wyposażanie zakładu gastronomicznego -Technologia gastronomiczna, charakterystyka potraw -Profesjonalna obsługa w małej gastronomii -Rachunek zawodowy -Zasady dobrej praktyki higienicznej oraz systemu HACCP -Ocena przydatności surowców i półproduktów do obróbki kulinarnej -Przepisy sanitarno-epidemiologiczne, bhp, p.poż -Zajęcia praktyczne Wykonawca w ramach realizacji zamówienia obowiązany jest zapewnić przeprowadzenie badań lekarskich (w tym przeprowadzenie badań sanitarno-epidemiologicznych) kończących się wydaniem orzeczenia o braku przeciwwskazań do uczestnictwa w kursie, wykonanych przed rozpoczęciem zajęć. Miejsce szkolenia zapewnia wykonawca. Szkolenie musi odbyć się na terenie miasta Krosna, w miejscu wyposażonym w sprzęt niezbędny do przeprowadzenia kursu. Koszty z tym związane wraz z kosztami utrzymania czystości, kosztami materiałów dydaktycznych, badań lekarskich, ubezpieczenia NW oraz kosztami odzieży ochronnej wykonawca obowiązany jest ująć w cenie usługi. Uwaga: miejsce zajęć praktycznych winno odbyć się w zakładzie gastronomicznym i musi zostać potwierdzone przed podpisaniem umowy przez podmiot, w siedzibie którego będą realizowane te zajęcia. W trakcie trwania kursu jego uczestnicy winni mieć zapewniony catering, obejmujący minimum: jeden ciepły posiłek dziennie w formie drugiego dania oraz kawę, herbatę, wodę mineralną, cukier oraz kruche ciasteczka - bez ograniczeń. Wykonawca obowiązany jest wliczyć koszty cateringu w cenę szkolenia. Wykonawca wliczy w cenę szkolenia również inne koszty, które uzna za niezbędne do przeprowadzenia przedmiotowych warsztatów
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.efs.moprkrosno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach