Przetargi.pl
zorganizowanie i przeprowadzenie kursu/szkolenia kelnerskiego zakończonego stosownym egzaminem i certyfikatem/zaświadczeniem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. znak sprawy MSD- ZP/271/4/2012

Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli ogłasza przetarg

  • Adres: 30-003 Kraków, ul. Lubelska 23
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 623-76-56, 623 76 46 , fax. 12 623 77 41
  • Data zamieszczenia: 2012-02-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli
    ul. Lubelska 23 23
    30-003 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 12 623-76-56, 623 76 46, fax. 12 623 77 41
    REGON: 12138578500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mcdn.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    zorganizowanie i przeprowadzenie kursu/szkolenia kelnerskiego zakończonego stosownym egzaminem i certyfikatem/zaświadczeniem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. znak sprawy MSD- ZP/271/4/2012
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu/szkolenia kelnerskiego zakończonego stosownym egzaminem i certyfikatem/zaświadczeniem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. 2.Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego zgodnie z ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, (tekst jednolity Dz. U. z 2010 nr 113, poz. 759 z póżn. zm.). 3.3. Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu/szkolenia kelnerskiego zakończonego stosownym egzaminem i certyfikatem/zaświadczeniem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników do prowadzenia zajęć z zakresu klasycznych zasad kelnerstwa jak również nowoczesnych trendów w gastronomii i podejścia do klientów oraz dostarczenie uczestnikom umiejętności i kwalifikacji niezbędnych do profesjonalnego wykonywania zawodu kelnera. Ilekroć w SIWZ mowa o kursie należy przez to rozumieć także szkolenie. 3.1. Przedmiot zamówienia obejmuje: 3.2.1przeszkolenie 22 nauczycieli przedmiotów zawodowych szkół zawodowych w Małopolsce. Szkolenie obejmuje 40 godzin dydaktycznych, w tym co najmniej 30 godzin praktyki. 3.2.2 przygotowanie szczegółowego autorskiego programu szkolenia w oparciu o 19 bloki tematyczne szczegółowo opisane w załączniku nr 2 do SIWZ- opis przedmiotu zamówienia. 3.2.3 przygotowanie harmonogramu szkoleniowego zgodnie z programem szkoleń 3.2.4 zapewnienie kadry z kompetencjami do przeprowadzenia szkolenia 3.2.5 opracowanie, powielenie i przekazanie uczestnikom szkolenia niezbędnych materiałów szkoleniowych. 3.2.6 zapewnienie materiałów dydaktycznych i urządzeń koniecznych do przeprowadzenia szkolenia 3.2.7 zapewnienie miejsca stosownego do przeprowadzenia szkolenia 3.2.8 Zapewnienie pracowni szkoleniowej wyposażonej w szczególności w : stoły 3 szt krzesła 20szt pomocnik kelnerski -szafka wózek kelnerski do serwisu angielskiego projektor multimedialny 1szt. ekran 1szt. tablica flipchart 1szt. Bielizna stołowa -molton 4szt. -obrus biały 4szt. -serweta stołowa 4szt. -serwetka płócienna 21szt. Zastawa stołowa szklana -goblet 16szt -kieliszek do wina białego 16szt. -kieliszek do wina czerwonego 16szt. -kieliszek do szampana 2szt -kieliszek do wódki 4szt. -kieliszek do brandy (snifter) 2szt. -kieliszek do likieru 2szt. -karafka do wina 1szt. -dzbanek do wody 1szt. Zastawa stołowa metalowa -sztućce duże ( 16 szt. noży, 16 szt. widelców, 16 szt. łyżek ) -noże do masła 16szt. -sztućce małe ( łyżeczka do herbaty, widelczyk do deserów - po 16 szt.; łyżeczka do espresso 4szt.) -sztućce specjalistyczne (widelec i nóż do steków, widelec i nóż do ryby, widelec i szczypce do homara, widelec i nóż do ostryg, widelec i szczypce do ślimaków- po 1 kpl.) -sztućce serwisowe (widelec i łyżka półmiskowa, łyżka wazowa - po 1szt.) -sztućce do tranżerowania 1kpl. -cooler duży 1szt. -cooler mały 1szt. -szczypce do lodu 1szt. -podgrzewacz do talerzy 1szt. -kociołek do gulaszu 1szt. -taca na ślimaki 1szt. Zastawa stołowa porcelanowa -talerze płaskie ? w cm: 18-21, 22-26, 30-33 - po 16 szt. każdego rodzaju -bulionówki poj.: 250ml z podstawkami - 4 szt. -waza do zupy z pokrywką poj. 1,5 l - 1 szt. -półmisek owalny 40x30cm -filiżanki do herbaty 200ml z podstawkami 8szt. -filiżanki do kawy 200ml z podstawkami 4szt. -filiżanki do espresso 50ml z podstawkami 4szt. -dzbanek do herbaty 1szt -dzbanek do śmietanki 1szt -cukiernica z pokrywką 1szt Taca antypoślizgowa 4szt. Świecznik 4szt. Flakon do kwiatów 4szt. Trybuszon 4szt Menaż podstawowy 4kpl. Menaż pełny 1kpl. Koszyk do pieczywa 4szt. Podstawa pod cooler 1szt. Programy: a/ Karta menu 8szt. b/ Płatnik 1szt. 3.2.9 prowadzenie dokumentacji szkolenia i przekazanie jej po zakończeniu szkolenia zamawiającemu na nośniku elektronicznym. 3.2.10 przeprowadzenie egzaminu potwierdzające nabycie kwalifikacji w zakresie kelnerstwa dla 22 nauczycieli- uczestników szkolenia wraz ze sporządzeniem protokołu z egzaminu i przekazaniem kopii zamawiającemu oraz wydaniem certyfikatów/zaświadczeń potwierdzających nabycie uprawnień uczestnikom szkolenia 3.2.11 przeprowadzenie w razie konieczności bezpłatnego egzaminu poprawkowego 3.3 W ramach każdego bloku tematycznego Wykonawca zobowiązany jest do: 3.3.1 Opracowania materiałów szkoleniowych dla uczestników, 3.3.2 Przeprowadzenia szkoleń. 3.3.3 Dokumentować przebieg szkoleń m.in. w formie fotograficznej następnie utrwalonej na nośniku elektronicznym i przekazanie jej zamawiającemu. 3.4 Wykonawca jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu materiałów szkoleniowych, o których mowa w pkt. 3.3.2. oraz 3.2.3 w terminie 3 dni od daty podpisania umowy celem ich akcepcji. 3.5 Treści szkolenia muszą odpowiadać celom wyszczególnionym w załączniku nr 2. Odbiór usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu szczegółowym programem szkolenia, list obecności, zapisami w dzienniku szkoleń czasu i tematyki zajęć, kopii protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla nauczycieli-uczestników kursu oraz wydanie certyfikatów potwierdzających nabycie uprawnień.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mcdn.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach