Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu/szkolenia kelnerskiego zakończonego stosownym egzaminem i certyfikatem/zaświadczeniem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. spr.znak: MSD-ZP/271/24/2011

Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli ogłasza przetarg

  • Adres: 30-003 Kraków, ul. Lubelska 23
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 623-76-56, 623 76 46 , fax. 12 623 77 41
  • Data zamieszczenia: 2011-11-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli
    ul. Lubelska 23 23
    30-003 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 12 623-76-56, 623 76 46, fax. 12 623 77 41
    REGON: 12138578500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mcdn.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu/szkolenia kelnerskiego zakończonego stosownym egzaminem i certyfikatem/zaświadczeniem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. spr.znak: MSD-ZP/271/24/2011
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu/szkolenia kelnerskiego zakończonego stosownym egzaminem i certyfikatem/zaświadczeniem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. 2.Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego zgodnie z ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, zwanej w dalszej części SIWZ - pzp. (tekst jednolity Dz. U. z 2010 nr 113, poz. 759 z póżn. zm.). 3.3. Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu/szkolenia kelnerskiego zakończonego stosownym egzaminem i certyfikatem/zaświadczeniem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników do prowadzenia zajęć z zakresu klasycznych zasad kelnerstwa jak również nowoczesnych trendów w gastronomii i podejścia do klientów oraz dostarczenie uczestnikom umiejętności i kwalifikacji niezbędnych do profesjonalnego wykonywania zawodu kelnera. Ilekroć w SIWZ mowa o kursie należy przez to rozumieć także szkolenie. 3.1. Przedmiot zamówienia obejmuje: 3.2.1przeszkolenie 43 nauczycieli przedmiotów zawodowych szkół zawodowych w Małopolsce w dwóch grupach ( I grupa 22 nauczycieli, II grupa 21 nauczycieli). Szkolenie obejmuje 40 godzin dydaktycznych, w tym co najmniej 30 godzin praktyki. 3.2.2 przygotowanie szczegółowego autorskiego programu szkolenia w oparciu o 19 bloki tematyczne szczegółowo opisane w załączniku nr 2 do SIWZ- opis przedmiotu zamówienia. 3.2.3 przygotowanie harmonogramu szkoleniowego zgodnie z programem szkoleń 3.2.4 zapewnienie kadry z kompetencjami do przeprowadzenia szkolenia 3.2.5 opracowanie, powielenie i przekazanie uczestnikom szkolenia niezbędnych materiałów szkoleniowych. 3.2.6 zapewnienie materiałów dydaktycznych i urządzeń koniecznych do przeprowadzenia szkolenia 3.2.7 zapewnienie miejsca stosownego do przeprowadzenia szkolenia 3.2.8 Zapewnienie pracowni szkoleniowej wyposażonej w szczególności w : stoły 3 szt krzesła 20szt pomocnik kelnerski -szafka wózek kelnerski do serwisu angielskiego projektor multimedialny 1szt. ekran 1szt. tablica flipchart 1szt. Bielizna stołowa molton 4szt. obrus biały 4szt. serweta stołowa 4szt. serwetka płócienna 21szt. Zastawa stołowa szklana goblet 16szt kieliszek do wina białego 16szt. kieliszek do wina czerwonego 16szt. kieliszek do szampana 2szt kieliszek do wódki 4szt. kieliszek do brandy (snifter) 2szt. kieliszek do likieru 2szt. karafka do wina 1szt. dzbanek do wody 1szt. Zastawa stołowa metalowa sztućce duże ( 16 szt. noży, 16 szt. widelców, 16 szt. łyżek ) noże do masła 16szt. sztućce małe ( łyżeczka do herbaty, widelczyk do deserów - po 16 szt.; łyżeczka do espresso 4szt.) sztućce specjalistyczne (widelec i nóż do steków, widelec i nóż do ryby, widelec i szczypce do homara, widelec i nóż do ostryg, widelec i szczypce do ślimaków- po 1 kpl.) sztućce serwisowe (widelec i łyżka półmiskowa, łyżka wazowa - po 1szt.) sztućce do tranżerowania 1kpl. cooler duży 1szt. cooler mały 1szt. szczypce do lodu 1szt. podgrzewacz do talerzy 1szt. kociołek do gulaszu 1szt. taca na ślimaki 1szt. Zastawa stołowa porcelanowa talerze płaskie ? w cm: 18-21, 22-26, 30-33 - po 16 szt. każdego rodzaju bulionówki poj.: 250ml z podstawkami - 4 szt. waza do zupy z pokrywką poj. 1,5 l - 1 szt. półmisek owalny 40x30cm filiżanki do herbaty 200ml z podstawkami 8szt. filiżanki do kawy 200ml z podstawkami 4szt. filiżanki do espresso 50ml z podstawkami 4szt. dzbanek do herbaty 1szt dzbanek do śmietanki 1szt cukiernica z pokrywką 1szt Taca antypoślizgowa 4szt. Świecznik 4szt. Flakon do kwiatów 4szt. Trybuszon 4szt Menaż podstawowy 4kpl. Menaż pełny 1kpl. Koszyk do pieczywa 4szt. Podstawa pod cooler 1szt. Programy: a/ Karta menu 8szt. b/ Płatnik 1szt. 3.2.9 prowadzenie dokumentacji szkolenia i przekazanie jej po zakończeniu szkolenia zamawiającemu na nośniku elektronicznym. 3.2.10 przeprowadzenie egzaminu potwierdzające nabycie kwalifikacji w zakresie kelnerstwa dla 43 nauczycieli- uczestników szkolenia wraz ze sporządzeniem protokołu z egzaminu i przekazaniem kopii zamawiającemu oraz wydaniem certyfikatów/zaświadczeń potwierdzających nabycie uprawnień uczestnikom szkolenia 3.2.11 przeprowadzenie w razie konieczności bezpłatnego egzaminu poprawkowego 3.3 W ramach każdego bloku tematycznego Wykonawca zobowiązany jest do: 3.3.1 Opracowania materiałów szkoleniowych dla uczestników, 3.3.2 Przeprowadzenia szkoleń. 3.3.3 Dokumentować przebieg szkoleń m.in. w formie fotograficznej następnie utrwalonej na nośniku elektronicznym i przekazanie jej zamawiającemu. 3.4 Wykonawca jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu materiałów szkoleniowych, o których mowa w pkt. 3.3.2. oraz 3.2.3 w terminie 3 dni od daty podpisania umowy celem ich akcepcji. 3.5 Treści szkolenia muszą odpowiadać celom wyszczególnionym w załączniku nr 2. Odbiór usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu szczegółowym programem szkolenia, list obecności, zapisami w dzienniku szkoleń czasu i tematyki zajęć, kopii protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla nauczycieli-uczestników kursu oraz wydanie certyfikatów potwierdzających nabycie uprawnień. 4. Termin, miejsce i sposób wykonania zamówienia. 4.1. Termin wykonania zamówienia: od daty zawarcia umowy najpóźniej do 29.12.2011r. I grupa, natomiast II grupa najpóźniej do 31.01.2012r. 4.2. Miejscem wykonywania przedmiotu zamówienia - województwo małopolskie: I grupa miasto Nowy Sącz, II grupa miasto Tarnów 4.3. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określono w załączniku nr 2 i 4 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mcdn.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach