Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu cukierniczego zakończonego stosownym certyfikatem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. znak sprawy: MSD- ZP/271/10/2012

Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli ogłasza przetarg

  • Adres: 30-003 Kraków, ul. Lubelska 23
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 623-76-56, 623 76 46 , fax. 12 623 77 41
  • Data zamieszczenia: 2012-03-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli
    ul. Lubelska 23 23
    30-003 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 12 623-76-56, 623 76 46, fax. 12 623 77 41
    REGON: 12138578500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mcdn.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu cukierniczego zakończonego stosownym certyfikatem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. znak sprawy: MSD- ZP/271/10/2012
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu cukierniczego zakończonego stosownym certyfikatem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. 2.Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego zgodnie z ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych. 3. Opis przedmiotu zamówienia: 3.1. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu cukierniczego zakończonego stosownym certyfikatem potwierdzającym podniesienie kwalifikacji dla nauczycieli szkół zawodowych w Małopolsce. 3.2. Celem szkolenia jest dostarczenie uczestnikom umiejętności i kwalifikacji niezbędnych w branży gastronomicznej oraz dostarczenie uczestnikom certyfikatów podnoszących kwalifikacje 3.3. Zakres przedmiotu zamówienia w zakresie etapu I obejmuje: przeszkolenie 74 (w pięciu grupach- I grupa 15 osób; II grupa 15 osób, III grupa 19 osób; IV grupa 18 osób, V grupa 7 osób) nauczycieli przedmiotów zawodowych szkół zawodowych w Małopolsce. 3.4. Szkolenie obejmuje: 40 godziny kursu, w tym co najmniej 30 godzin ćwiczeń praktycznych dla każdej grupy. 3.5. Wykonawca przygotuje szczegółowy program szkolenia w oparciu o następujące bloki tematyczne Czekolada - ręczny wyrób pralin [8h] a) Obróbka czekolady - w tym temperowanie b) Wykorzystanie dodatkowych materiałów i narzędzi - folie karotenowi, formy do czekolady c) Dekorowanie czekolady - malowanie wzorów d) Przygotowanie nadzień do pralin. Styl angielski - Praca z lukrem plastycznym, marcepanem [16h] a) Podstawowe zastosowanie lukru plastycznego b) Przygotowanie kompletnej makiety tortu udekorowanego lukrem plastycznym c) Efektowne techniki dekoratorskie - wzory, zdobienie, liternictwo d) Torty figury - przygotowanie tortów w niestandardowych kształtach, np. samochód, lalka. Kwiaty cukrowe - Praca z profesjonalnymi masami do modelowania [16h] a) Komercyjne kwiaty (szybkie metody wykonywania), również mocowane na drutach b) Układanie bukietów, zastosowanie c) Przykłady kwiatów konkursowych do złudzenia przypominające naturalne 3.6. Wykonawca przygotuje harmonogram szkolenia w oparciu o przygotowany program szkolenia. 3.7. Wykonawca zapewnić ma oraz przekazać każdemu uczestnikowi materiały do cukiernictwa oraz opracuje, powieli i przekaże uczestnikom szkolenia niezbędne materiały szkoleniowe z zakresu kursu cukiernictwa. 3.8. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia kursu urządzenia w zakresie : -stylu angielskiego: np. stolnice nieprzywierające, stoliki obrotowe, wałki nieprzywierające, maty silikonowe, , pistolety do lukru, narzędzia do modelowania, specjalistyczne wykrawaczki, wsporniki i podkładki pod torty, gąbki do modelowania dekoracji, pędzelki do zastosowań spożywczych -czekolady: np. podgrzewacz do czekolady (pojemność minimum 3 l), formy do pralin ( z poliwęglanu), szkatuły. Nadto musi zapewnić multimedia wspomagające szkolenie (pozwalające na zbliżenie powierzchni roboczej prowadzącego szkolenie): -kamera -rzutnik 3.9. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi stosowne materiały: styropianowe makiety tortów, kolorowe lukry plastyczne RegalIce i florystyczne masy plastyczne, marcepan, czekolada, czekolada plastyczna, lukier królewski, barwniki, druty, i taśmy florystyczne, jadalne dekoracje (perły, brokaty, itp.), klej cukrowy i inne niezbędne do realizacji kursu 3.10. Wykonawca zapewni uczestnikom możliwość ćwiczeń praktycznych z zakresu cukiernictwa. 3.11. Wykonawca jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu programu szkolenia oraz materiałów szkoleniowych, o których mowa w pkt. 3.5., 3.6. i 3.7 w terminie 5 dni przed terminem rozpoczęcia zajęć celem ich akcepcji. 3.12. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzające nabycie kwalifikacji w zakresie cukiernictwa dla 74 nauczycieli - uczestników kursu, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie jego kopii Zamawiającemu oraz wydanie certyfikatów o ukończeniu szkolenia potwierdzających nabyte uprawnienia i kwalifikacje. 3.13. Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu programu szkolenia, list obecności, zapisami w dzienniku szkoleń czasu i tematyki zajęć, potwierdzeniem otrzymania przez uczestników materiałów szkoleniowych, kopii protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla nauczycieli-uczestników kursu oraz wydanie certyfikatów
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mcdn.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach