Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych skierowanych do uczniów i uczennic Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Boninie będących Uczestnikami projektu MŁODZI - PROFESJONALNI współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Boninie ogłasza przetarg

  • Adres: 76-009 Bonin, Bonin 1
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 94 342 28 92 , fax. 94 342 28 92
  • Data zamieszczenia: 2012-08-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Boninie
    Bonin 1 1
    76-009 Bonin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 94 342 28 92, fax. 94 342 28 92
    REGON: 33102536300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://zs.bonin.ibip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych skierowanych do uczniów i uczennic Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Boninie będących Uczestnikami projektu MŁODZI - PROFESJONALNI współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Ikebana - warsztaty florystyczne Kurs zakończony egzaminem i certyfikatem. Teoria praktyka: gatunki roślin, materiały florystyczne, układanie kompozycji kwiatowych Czas trwania kursu - 40 godzin (1 tydzień) x 2 Zleceniobiorca zapewnia catering uczestnikom szkolenia Ilość uczestników - 2 grupy po 10 uczniów 1-sza grupa (40 h) sierpień 2012 2-ga grupa (40h) I kwartał 2013 roku Warsztaty Ćwiczenia praktyczne: tworzenie bukietów, aranżacji i dekoracji stołów, wykorzystanie teorii i nabytych umiejętności podczas kursu z zakresu florystyki Czas trwania warsztatów - 40 godzin 1-sza grupa (40 h) VIII - XI 2012 roku 2-ga grupa (40 h) I - VI 2013 roku Od morza do gór -warsztaty kulinarne-kuchnia regionalna Warsztaty: 1. teoria - 10h - poznanie regionów Polski pod kątem charakterystycznych receptur, dostosowanie ich do obecnej sytuacji surowcowej i trendów w żywieniu 2. praktyka - 40h- przygotowanie i ekspozycja potraw regionalnych Ilość uczestników 2 grupy po 6 uczniów Czas trwania - 50 godzin x 2 grupy IX - XI 2012 (dwie grupy) Stoliczku nakryj się -warsztaty kulinarne i szkolenie - catering Szkolenie: 32 h- zakończony egzaminem i certyfikatem: nauka kompleksowej organizacji imprez cateringowych, bankietów, logistyki, obsługi klienta, kalkulacji kosztów i rozliczania imprez. Warsztaty: 50h/grupa ćwiczenia w praktycznym wykorzystaniu teorii i nabytych umiejętności Ilość grup - 2 grupy 1-sza grupa IX - XII 2012 roku 2-ga grupa VIII - XII 2013 roku Polecam Państwu - Kurs kelnerski dla uczniów Kurs - 40 h- zakończony egzaminem i certyfikatem: wiadomości o potrawach i napojach, techniki obsługi konsumenta, podstawy sztuki kelnerskiej, obsługa VIP-a, savoir-vivre Zleceniobiorca zapewnia catering uczestnikom szkolenia Ilość uczestników: 2 grupy po 12 uczniów Czas trwania 40 godzin x 2 grupy 1-sza grupa sierpień 2012 2-ga grupa VIII 2013 roku Shake - kurs barmański Kurs - 40h - zakończony egzaminem i certyfikatem obejmujący teorię i praktykę z zakresu obsługi sprzętu barowego, technik psychologicznych, sprzedaży, coctaili, mixologii, towaroznawstwa, technik przygotowywania napojów i obsługi gości. Ilość uczniów 2 grupy po 12 uczniów Czas trwania 40 godzin x 2 grupy 1-sza grupa sierpień 2012 2-ga grupa VIII 2013 roku Money, Money - szkolenia i doradztwo z zakresu przedsiębiorczości I etap: szkolenia - 30h - aspekty prawne prowadzenia działalności gospodarczej, prawo pracy -9h rozliczenia publiczno - prawne -6h rachunkowość w małej firmie 5h reklama i marketing - 4h źródła finansowania działalności gospodarczej - 3h zasady tworzenia biznes planu - 3h II etap: doradztwo 15h - przygotowanie biznes planów Ilość uczniów 2 grupy po 10 uczniów 1-sza grupa IX - XII 2012 roku 2-ga grupa IV - IX 2013 roku
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://zs.bonin.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach