Przetargi.pl
ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE GRUPOWEGO SZKOLENIA W ZAKRESIE: KELNER-BARMAN (kelner, barman) DLA BENEFICJENTÓW OSTATECZNYCH PROJEKTU WSPARCIE

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim ogłasza przetarg

  • Adres: 97-200 Tomaszów Mazowiecki, ul. Cekanowska 5
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 044 7237353 , fax. 044 7233489
  • Data zamieszczenia: 2014-07-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
    ul. Cekanowska 5 5
    97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie
    tel. 044 7237353, fax. 044 7233489
    REGON: 00470072800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE GRUPOWEGO SZKOLENIA W ZAKRESIE: KELNER-BARMAN (kelner, barman) DLA BENEFICJENTÓW OSTATECZNYCH PROJEKTU WSPARCIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest zakup usługi polegającej na zorganizowaniu i przeprowadzeniu grupowego szkolenia w zakresie: Kelner-barman (kelner, barman) dla około 10 kobiet beneficjentów ostatecznych projektu Wsparcie: - czas trwania szkolenia: szkolenie winno być przeprowadzone w okresie od 02.09.2014r. do 29.10.2014r. (z wyłączeniem dni: 29.09.2014r. i 30.09.2014r.) Szkolenie winno rozpocząć się po wykonaniu badań lekarskich: profilaktycznych i specjalistycznych potwierdzonych orzeczeniem dla celów sanitarno - epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do podjęcia zatrudnienia zgodnie z rodzajem zawodu i obowiązującymi przepisami prawa oraz książeczką badań dla celów sanitarno - epidemiologicznych potwierdzających zdolność beneficjentów ostatecznych do podjęcia zatrudnienia w w/w zakresie. Koszt badań lekarskich w całości pokryje wykonawca. Oryginał zaświadczenia Wykonawca zobowiązany jest przekazać beneficjentowi ostatecznemu projektu Wsparcie, natomiast kopię zaświadczenia Wykonawca powinien dostarczyć zamawiającemu w terminie 14 dni od wykonania badań lekarskich; - liczba dni szkolenia: maksymalnie 40 dni - kolejne dni robocze; - przez wykonanie całości zamówienia zamawiający rozumie przeprowadzenie zajęć teoretycznych i zajęć praktycznych zgodnie z programem szkolenia oraz przeprowadzenie egzaminów z części teoretycznej i praktycznej; - liczba godzin szkolenia: 200 godzin (1 godzina = 60 min) na jednego uczestnika, w tym: 40 godzin (1 godzina = 60 min) z wiedzy teoretycznej i 160 godzin (1 godzina = 60 min) z wiedzy praktycznej. Szkolenie z zajęć teoretycznych i praktycznych powinny odbywać się w dni robocze od poniedziałku do piątku, 5 godzin dziennie od godziny 8.30. Zajęcia praktyczne powinny być zorganizowane oddzielnie dla dwóch grup w punkcie gastronomicznym (barze); - zamawiający wymaga aby po każdej godzinie zajęć odbywała się przerwa minimum 5 minut. Zamawiający wymaga aby przerwy nie były wliczane w liczbę godzin szkolenia, natomiast wykazywane były i uwzględnione w programie szkolenia; - miejsce odbywania szkolenia: teren miasta Tomaszowa Mazowieckiego; - zakres tematyczny szkolenia: zakres tematyczny szkolenia: Obsługa elektronicznych kas fiskalnych; Praktyczne aspekty realizacji zasad GHP/GMP oraz wdrażania systemu HACCP w zakładzie; Organizacja i techniki pracy w zakładzie gastronomicznym; Wyposażenie zakładu gastronomicznego; Podstawy obsługi konsumenta; Rodzaje bielizny i zastawy stołowej; Zastosowanie zastawy stołowej do podawania i konsumpcji potraw i napojów; Zastosowanie bielizny stołowej w nakrywaniu stołu; Rozliczanie się kelnerów z pobranych potraw z kuchni i bufetu; Przepisy BHP przy serwowaniu potraw i napojów; Zasady mycia i konserwowania zastawy stołowej; Podstawy technologii gastronomicznej; Zasady porcjowania i dekorowania potraw; Ekspedycja potraw i napojów; Przenoszenie tac i zastawy stołowej; Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi; Systemy obsługi w zakładach gastronomicznych; Serwowanie potraw; Serwowanie napojów bezalkoholowych; Serwowanie napojów alkoholowych; Organizacja obsługi przyjęć okolicznościowych; Obsługa gości; Systemy rozliczeń kelnerskich/barmańskich; Organizacja i technika pracy w barze; Towaroznawstwo i technologia napojów; Podstawy miksologii; Techniki sporządzania napojów mieszanych; Przepisy BHP, sanitarne i ppoż. podczas przyjęć okolicznościowych w zakładzie i u klienta; - Wykonawca zobowiązany jest zapewnić każdemu uczestnikowi szkolenia indywidualne stanowisko do szkolenia; - program szkolenia powinien uwzględniać opis zawodu, składowe kwalifikacji i zadania zawodowe ujęte w opisie zawodu kelner i barman znajdujących się na stronie Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl; - zajęcia szkoleniowe zostaną przeprowadzone w pomieszczeniach z odpowiednim oświetleniem, ogrzewaniem i wentylacją, dostosowanych do prowadzenia zajęć szkoleniowych, z zapewnionym zapleczem, posiadających odpowiednie warunki sanitarne, bezpieczeństwa i higieny pracy, akustyczne i jakościowe, których powierzchnia, ilość stanowisk oraz wyposażenie w sprzęt i pomoce dydaktyczne dostosowane są do zakresu szkolenia oraz liczby uczestników szkolenia, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Posiadanie certyfikatu i akredytacji
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://mopstomaszow.nbip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach