Starostwo Powiatowe w Krapkowicach ogłasza przetarg
- Adres: 47-303 Krapkowice, ul. Kilińskiego 1
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 77 4074300 , fax. 77 4074332
- Data zamieszczenia: 2012-12-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe w Krapkowicach
ul. Kilińskiego 1 1
47-303 Krapkowice, woj. opolskie
tel. 77 4074300, fax. 77 4074332
REGON: 53142192800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatkrapkowicki.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
zapewnienie usługi cateringowej dla uczestników projektu pn Wykształcenie Twoją szansą współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet 9, Działanie 9.2 - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego) realizowanego przez Powiat Krapkowicki w Zespole Szkół im Jana Pawła II w Zdzieszowicach oraz w Zespole Szkół Zawodowych im. Piastów Opolskich w Krapkowicach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej dla uczestników projektu pn Wykształcenie Twoją szansą współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet 9, Działanie 9.2 - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego) realizowanego przez Powiat Krapkowicki w Zespole Szkół im Jana Pawła II w Zdzieszowicach oraz w Zespole Szkół Zawodowych im. Piastów Opolskich w Krapkowicach. 2. Usługa cateringowa będzie realizowana w miejscach wskazanych przez Zamawiającego zgodnie z wykazem zajęć: Lp. Nazwa zadania Przewidywana liczba zajęć1 Maksymalna ilość posiłków na poszczególnych zajęciach2 Miejsce prowadzenia zajęć 1. Zajęcia z doradcą zawodowym 1 gr. I - 17 Krapkowice3 1 gr. II - 17 Zdzieszowice4 1 gr. III - 17 Krapkowice3 1 gr. IV - 27 Krapkowice3 2. Zajęcia z zarządzania lokalnymi sieciami komputerowymi 8 15 (na każdych zajęciach) Krapkowice3 3. Zajęcia przygotowujące do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe - Technik Informatyk - I grupa 11 16 (na każdych zajęciach) Zdzieszowice4 4. Zajęcia przygotowujące do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe - Technik Informatyk - II grupa 9 20 (na każdych zajęciach) Krapkowice3 5. Zajęcia przygotowujące do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe - Technik Ekonomista 9 24 (na każdych zajęciach) Krapkowice3 6. Zajęcia przygotowujące do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe - Technik Handlowiec 8 17 (na każdych zajęciach) Krapkowice3 7. Zajęcia przygotowujące do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe - Technik Budownictwa 8 12 (na każdych zajęciach) Krapkowice3 8. Zajęcia przygotowujące do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe - Technik Mechanik 8 14 (na każdych zajęciach) Krapkowice3 9. Zajęcia przygotowujące do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe - Technik Logistyk 8 14 (na każdych zajęciach) Krapkowice3 10. Zajęcia z obsługi programu AutoCAD 20 15 (na każdych zajęciach) Krapkowice3 1. zajęcia w ramach projektu odbywają się zazwyczaj w różnych terminach i w zdecydowanej większości nie pokrywają się między sobą 2. ilość posiłków na danych zajęciach jest uzależniona od frekwencji uczestników (niezwłocznie po sprawdzeniu listy obecności wykładowca telefonicznie przekaże dostawcy informację o ilości posiłków, które należy dostarczyć na zajęcia) 3. Zespół Szkół Zawodowych im. Piastów Opolskich w Krapkowicach, ul. Zamkowa 5 4. Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Zdzieszowicach, ul. Góry św. Anny 21A 3. Liczba dni zajęć może ulec zmianie. Zamawiający ze względu na specyfikę projektu, w dniu ogłaszania postępowania nie jest w stanie określić precyzyjnie łącznej ilości posiłków. 4. Wykonawca, w celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia, powinien zapewnić wszystkim uczestnikom usługę cateringową obejmującą: 4.1. Dostarczenie posiłków na miejsce świadczenia usługi w jednorazowych pojemnikach wraz z jednorazowymi sztućcami, 4.2. Obiad: Po jednym posiłku w dniu szkolenia, zgodnie z harmonogramem przedstawionym przez koordynatora projektu, przy czym każdy posiłek musi składać się z dania głównego - min. 400g. Przykładowe dniowe menu: a) filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, surówka, b) kotlet mielony, ziemniaki, surówki W ramach jednego tygodnia muszą być podawane niepowtarzające się posiłki w każdym dniu szkoleniowym. Obiad dla każdego uczestnika powinien zostać podawany na ciepło i w jednorazowym pojemniku z kompletem jednorazowych sztućców. Obiad powinien być dostarczony jako wyporcjowany. 4.3. Posiłki muszą być przygotowane z zachowaniem zasad racjonalnego żywienia, dobrze zbilansowane pod względem zawartości podstawowych składników odżywczych. Posiłki przeznaczone są dla osób w wieku 15-19 lat. Posiłki winny spełniać normy żywieniowe zgodne z polskimi normami żywieniowymi. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Jakość posiłków (w tym produktów używanych do ich sporządzenia) i procedury Wykonawcy powinny być zgodne z Ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 4.4. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 4.5. Usługa świadczona będzie w dni powszednie w godzinach od 13:00 do 19:00 oraz w soboty w godzinach od 9:00 do 14:00 w okresie obowiązywania umowy, zgodnie z harmonogramem zajęć. 4.6. Zamawiający ma prawo kontroli jakości i ilości wydawanych posiłków oraz prawo odmowy zapłaty za posiłki niespełniające kryteriów jakościowych. 4.7. Termin i miejsce dostawy posiłków zostaną przedstawiane Wykonawcy przez Zamawiającego z wyprzedzeniem w formie miesięcznych harmonogramów. 4.8. Menu dla każdego harmonogramu będzie ustalane z wyprzedzeniem, wspólnie przez Wykonawcę oraz koordynatora projektu z ramienia Zamawiającego. 4.9. Liczba posiłków będzie zgodna z liczbą uczestników realizowanego projektu. Jeśli ulegnie ona zmniejszeniu w momencie oficjalnej rezygnacji uczestnika z udziału w projekcie, to o tym fakcie Wykonawca niezwłocznie zostanie poinformowany na piśmie. Od momentu otrzymania takiej informacji Wykonawca przygotowuje ilość posiłków zmniejszoną o uczestnika, który zrezygnował z udziału w projekcie. Łączna liczba posiłków będzie zgodna z liczbą uczestników w danym dniu szkoleniowym. Ostateczna ilość osób, które będą korzystały z usługi, oraz miejsce szkolenia, do którego należy dostarczyć catering, podane zostaną telefonicznie przez wykładowcę na danych zajęciach niezwłocznie po sprawdzeniu listy obecności. Od momentu otrzymania takiej informacji Wykonawca przygotowuje i dostarcza ilość posiłków zmniejszoną o liczbę nieobecnych uczestników w danym dniu szkoleniowym. 4.10. Wykonawca, który złoży ofertę na realizację przedmiotu zamówienia (w obu miastach tzn. Krapkowice i Zdzieszowice), musi wziąć pod uwagę fakt, że ze względu na realizację ww. projektu, zajęcia projektowe mogą odbywać się w tym samym czasie w dwóch różnych miastach. Oznacza to, że może wystąpić taka sytuacja, kiedy trzeba będzie w jednym dniu w podobnym przedziale godzinowym dostarczyć posiłki do dwóch różnych miejsc. Możliwa jest również sytuacja, kiedy w danym dniu żadna z grup nie będzie miała zajęć projektowych. 4.11. Płatność za usługę nastąpi po jej zrealizowaniu. Ostateczny koszt usługi uzależniony będzie od liczby uczestników korzystających z wyżywienia. Wykonawca zobowiązuje się do wykonania zestawienia miesięcznego wydawanego wyżywienia i przedłożenia miesięcznego menu wydawanych posiłków. 4.12. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania całości dokumentacji związanej z realizacją usługi do dnia 31 grudnia 2020 r. W przypadku kontroli Zamawiającego przez organ do tego uprawniony, Wykonawca zobowiązany jest do udostępnienia dokumentów, w tym dokumentów finansowych w związku z realizacją podpisanej na usługę umowy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatkrapkowicki.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przetarg nieograniczony na usługę cateringu podczas wydarzeń edukacyjnych w instytucjach kultury, pn. Dni Zrównoważonego Rozwoju w Edukacji w ramach Projektu POKL.09.04.00-16-002/13 pn. Neurony na rzecz ucznia i szkoły - przygotowanie nauczyciela do funkcjonowania w szkole XXI w.
Dodano: 2015-12-03 - Przetarg nieograniczony na usługę cateringu podczas konferencji metodycznej pn. Budząca się szkoła w ramach Projektu POKL.09.04.00-16-002/13 pn. Neurony na rzecz ucznia i szkoły - przygotowanie nauczyciela do funkcjonowania w szkole XXI w
Dodano: 2015-10-30 - Przetarg nieograniczony na usługi cateringowe na potrzeby projektu pn. Neurony na rzecz ucznia i szkoły - przygotowanie nauczyciela do funkcjonowania w szkole XXI w.
Dodano: 2015-09-22 - Świadczenie usługi restauracyjno-hotelarskiej podczas VII Warsztatów Leksykograficznych poświęconych pracom nad ósmym zeszytem Podręcznego Idiomatykonu Polsko-Rosyjskiego
Dodano: 2015-06-08 - Zakup posiłków w formie jednego gorącego dania
Dodano: 2015-05-07 - Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej dla Uniwersytetu Opolskiego w czasie konferencji - Miasta XXI wieku
Dodano: 2015-04-16 - Usługa cateringu - żywienie pacjentów SP ZOZ MSW w Opolu
Dodano: 2014-12-01 - Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej dla Wydziału Filologicznego UO
Dodano: 2014-11-24 - Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas konferencji pt. Śląsk Opolski jako region wspólnoty obywatelskiej
Dodano: 2014-11-05 - Przetarg nieograniczony na usługę restauracyjną na potrzeby Wydziału Mechanicznego Politechniki Opolskiej (nr sprawy ZP/U/83/2014)
Dodano: 2014-10-09