Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 48-100 Głubczyce, ul. Pocztowa 6A
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 774852922 , fax. 774852922 wew. 37
- Data zamieszczenia: 2015-05-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Pocztowa 6A 6A
48-100 Głubczyce, woj. opolskie
tel. 774852922, fax. 774852922 wew. 37
REGON: 00450197000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup posiłków w formie jednego gorącego dania - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest Zakup posiłków w formie jednego gorącego dania dla klientów wskazanych przez Zamawiającego.1) Szacunkowa ilość posiłków rocznie: 9500,2) liczba wydawanych średnio zup dziennie 90 porcji (+ - 20) porcji,3) zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków z uwagi na zmianę okoliczności uzasadniających przyznanie świadczenia w formie posiłku.2. Miejsce wydawania posiłków w lokalu Wykonawcy - na terenie miasta Głubczyce.3. Wykonawca powinien dysponować lokalem, w którym zamierza wydawać posiłki, na czas obejmujący, co najmniej okres obowiązywania umowy.4. Minimalny standard lokalu:1) w pomieszczeniu jadalni znajduje się minimum 7 stolików z krzesłami (dla 28 osób) ( bez wyodrębniania miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania),2) dopuszczony przez właściwy podmiot do prowadzenia zbiorowego żywienia,3) wyposażony w WC. z umywalką oraz podstawowe środki sanitarne, dostępny bezpłatnie dla klientów.5. Spożywanie posiłków musi odbywać się na miejscu w godzinach urzędowania lokalu.6. Wykonawca zapewnia posiłki przez cały rok od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.7. Posiłki muszą być wykonane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone nie mogą powtarzać się w przeciągu 5 dni, o wysokiej wartości odżywczej, podawane regularnie i atrakcyjne pod względem organoleptycznym,1) należy używać jak najmniej konserwantów spożywczych,2) przy realizacji żywienia zbiorowego należy brać pod uwagę wymagania sanitarno-higieniczne i jakość zdrowotną żywności, aby wyeliminować ryzyko zatruć i zakażeń pokarmowych,3) jakość posiłków i organizacja posiłków powinna być zgodna z normami Instytutu Żywności i żywienia w Warszawie,4) tygodniowy jadłospis należy przesyłać z wyprzedzeniem na skrzynkę e-mailową: glubcops@op.pl,5) posiłki należy przygotowywać codziennie na bieżąco z produktów świeżych (niemrożonych).8. Przy wycenie posiłków należy wziąć pod uwagę: 1) gramaturę posiłku: a) zupa 450 ml, dodatek do zupy w ilości 100 g (mięso, kiełbasa),b) danie jednogarnkowe typu np. bigos, fasolka po bretońsku itp. w ilości 400 g,c) duża bułka pszenna a 100 g do każdego dania,2) tygodniowo należy ustalić następujące ilości posiłków: a) 4 posiłki w formie zupy z wkładką i bułką, b) 1 posiłek w formie dania jednogarnkowego i bułką.9. Klient zobowiązany będzie do potwierdzania odbioru posiłków przez złożenie czytelnego podpisu na indywidualnym imiennym wykazie.10. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych Wykonawca zobowiązany będzie do zawarcia odrębnej umowy powierzenia danych osobowych. 11. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania tajemnicy zawodowej w zakresie informacji na temat danych osób korzystających z posiłków, w tym nie ujawniania informacji, że dana osoba jest klientem Zamawiającego.12. Wykonawca zobowiązany jest posiadać ubezpieczenie na sumę nie mniejsza niż 20000 zł od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na czas trwania umowy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.glubczyce.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przetarg nieograniczony na usługę cateringu podczas wydarzeń edukacyjnych w instytucjach kultury, pn. Dni Zrównoważonego Rozwoju w Edukacji w ramach Projektu POKL.09.04.00-16-002/13 pn. Neurony na rzecz ucznia i szkoły - przygotowanie nauczyciela do funkcjonowania w szkole XXI w.
Dodano: 2015-12-03 - Przetarg nieograniczony na usługę cateringu podczas konferencji metodycznej pn. Budząca się szkoła w ramach Projektu POKL.09.04.00-16-002/13 pn. Neurony na rzecz ucznia i szkoły - przygotowanie nauczyciela do funkcjonowania w szkole XXI w
Dodano: 2015-10-30 - Przetarg nieograniczony na usługi cateringowe na potrzeby projektu pn. Neurony na rzecz ucznia i szkoły - przygotowanie nauczyciela do funkcjonowania w szkole XXI w.
Dodano: 2015-09-22 - Świadczenie usługi restauracyjno-hotelarskiej podczas VII Warsztatów Leksykograficznych poświęconych pracom nad ósmym zeszytem Podręcznego Idiomatykonu Polsko-Rosyjskiego
Dodano: 2015-06-08 - Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej dla Uniwersytetu Opolskiego w czasie konferencji - Miasta XXI wieku
Dodano: 2015-04-16 - Usługa cateringu - żywienie pacjentów SP ZOZ MSW w Opolu
Dodano: 2014-12-01 - Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej dla Wydziału Filologicznego UO
Dodano: 2014-11-24 - Świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej podczas konferencji pt. Śląsk Opolski jako region wspólnoty obywatelskiej
Dodano: 2014-11-05 - Przetarg nieograniczony na usługę restauracyjną na potrzeby Wydziału Mechanicznego Politechniki Opolskiej (nr sprawy ZP/U/83/2014)
Dodano: 2014-10-09 - Świadczenie usługi restauracyjnej, cateringowej i hotelarskiej dla jednostek Uniwersytetu Opolskiego
Dodano: 2014-10-07