Instytut Oceanologii PAN ogłasza przetarg
- Adres: 81-712 Sopot, ul. Powstańców Warszawy 55
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 5517281 , fax. 058 5512130
- Data zamieszczenia: 2011-07-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Oceanologii PAN
ul. Powstańców Warszawy 55 55
81-712 Sopot, woj. pomorskie
tel. 058 5517281, fax. 058 5512130
REGON: 00063246700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.iopan.gda.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytut Oceanologii Polskiej Akademii Nauk
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zapewnienie usług cateringu podczas VI Konferencji naukowej INFOBAZY 2011 - Nauka, Projekty Europejskie, Społeczeństwo Informacyjne - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usług cateringu podczas VI Konferencji naukowej INFOBAZY 2011 - Nauka, Projekty Europejskie, Społeczeństwo Informacyjne, w dniach od 05.09.2011 r. do 07.09.2011 roku dla Instytutu Oceanologii Polskiej Akademii Nauk w Sopocie, ul. Powstańców Warszawy 55, 81-712 Sopot. 2. Świadczenie usług obejmuje: a) 2 przerwy kawowe i lunch (w formie bufetu) w dniu 05.09.2011 r. na Politechnice Gdańskiej w nowym budynku Wydziału Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki (ETI) - przewidywana liczba osób 130 (?30); b) 2 przerwy kawowe i lunch (w formie bufetu) w dniu 06.09.2011 r. na Politechnice Gdańskiej w nowym budynku Wydziału Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki (ETI)- przewidywana liczba osób 130 (?30). c) lunch (w formie bufetu) w dniu 07.09.2011 r. w Instytucie Oceanologii PAN - przewidywana liczba osób 100 (? 20). 3. Szczegółowe informacje odnośnie obowiązkowych elementów menu zawiera formularz ofertowo - cenowy stanowiący załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 4. Zamawiający zastrzega możliwość ograniczenia lub zwiększenia liczby uczestników konferencji, zgodnie z zakresem wskazanym w punkcie 2, nie więcej jednak niż o 25%. 5. Obsługa gastronomiczna powinna być zapewniona w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 6. Zamawiający zapewni dostęp do miejsc obsługi gastronomicznej bez obciążania Wykonawcy z tego tytułu dodatkowymi kosztami. 7. Szczegółowe ustalenia w zakresie sposobu, miejsca i dokładnego czasu przeprowadzenia usługi cateringu dokonywane będą z Zamawiającym po podpisaniu umowy. 8. Zamawiający z co najmniej 14-dniowym wyprzedzeniem poinformuje Wykonawcę o dokładnej ilości uczestników konferencji. 9. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia do miejsca świadczenia usług cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. 10. Wykonawca będzie świadczyć usługi z należytą starannością, zgodnie z najlepszymi praktykami przyjętymi przy świadczeniu usług cateringowych. 11. Wykonawca zobowiązany jest: 1) zapewnić profesjonalną obsługę kelnerską podczas podawania posiłków, w szczególności serwowania kolacji (w formie bufetu), przerw kawowych i lunchów (w formie bufetu). 2) posiadać wyposażenie niezbędne do podania posiłków, w tym stoły, nakrycia, zastawa stołowa, dekoracje stołów i inne przedmioty niezbędne do profesjonalnego wykonania usługi cateringu, 3) posprzątać udostępnione sale po zakończeniu posiłków, dbać o obsługę w trakcie podawania posiłków, 4) świadczyć usługi cateringowe wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych, 5) przygotować stoły w sposób uzgodniony z Zamawiającym, 6) świadczyć usługi cateringowe na zastawie ceramicznej lub porcelanowej (wyklucza się naczynia i sztućce jednorazowego użytku), z użyciem sztućców metalowych, serwetek papierowych, obrusów materiałowych, 7) zapewnić estetyczne podanie posiłków, 8) dostarczyć i przygotować posiłki do podania najpóźniej na 15 min. przed rozpoczęciem spotkania, 9) przestrzegać przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.) 12. Rozliczanie umowy nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, według cen jednostkowych zawartych w formularzu ofertowo-cenowym. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553110003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 3 dni
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.iopan.gda.pl/bip/index.html
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną