Instytut Oceanologii PAN ogłasza przetarg
- Adres: 81-712 Sopot, ul. Powstańców Warszawy 55
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 5517281 , fax. 058 5512130
- Data zamieszczenia: 2011-01-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Oceanologii PAN
ul. Powstańców Warszawy 55 55
81-712 Sopot, woj. pomorskie
tel. 058 5517281, fax. 058 5512130
REGON: 00063246700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.iopan.gda.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytut Polskiej Akademii Nauk
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zapewnienie usług cateringu podczas 6 Konferencji EuroGOOS, w dniach od 04.10.2011 roku do 06.10.2011 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usług cateringu podczas 6 Konferencji EuroGOOS, w dniach od 04.10.2011 roku do 06.10.2011 roku (kod CPV: 55.31.10.00-3 (Restauracyjne usługi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów) dla Instytutu Oceanologii PAN, ul. Powstańców Warszawy 55, 81-712 Sopot. 2. Przewidywana liczba uczestników konferencji - 250 osób. 3. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia uczestnikom konferencji pełnej obsługi gastronomicznej. według następującego harmonogramu: a) 04.10.2011 r. - przerwa kawowa, lunch (w formie bufetu), przerwa kawowa, b) 05.10.2011 r. - przerwa kawowa, lunch (w formie bufetu), przerwa kawowa, serwowana kolacja c) 6.10.2011 r. - przerwa kawowa, lunch (w formie bufetu), przerwa kawowa. 4. Szczegółowe informacje odnośnie obowiązkowych elementów menu zawiera formularz ofertowo - cenowy stanowiący załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 5. Miejsce świadczenia usług cateringu - Hotel Haffner Spółka z o.o., ul. Haffnera 59, 81-715 Sopot, w którym odbywać się będzie konferencja. 6. Hotel Haffner udostępni salę konferencyjną do wykonania usługi cateringu, po wcześniejszym ustaleniu formy usługi cateringu. 7. Obsługa gastronomiczna powinna być zapewniona w miejscu odbywania konferencji (na sali lub w jej bezpośrednim sąsiedztwie. 8. Szczegółowe ustalenia co do menu, sposobu i miejsca przeprowadzenia usługi cateringu dokonywane będą z Zamawiającym. 9. Zamawiający z 14-dniowym wyprzedzeniem poinformuje Wykonawcę o dokładnej ilości uczestników konferencji. 10. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. 11. Wykonawca będzie świadczyć usługi z należytą starannością, zgodnie z najlepszymi praktykami przyjętymi przy świadczeniu usług cateringowych. 12. Wykonawca zobowiązany jest: 1) zapewnić profesjonalną obsługę kelnerską podczas podawania posiłków, w szczególności serwowania kolacji, jak również wyznaczyć osoby, które będą odpowiedzialne za obsługiwanie przerw kawowych oraz szwedzkiego stołu (lunchu). 2) posiadać wyposażenie niezbędne do podania posiłków, w tym stoły, nakrycia, zastawa stołowa, dekoracje stołów i inne przedmioty niezbędne do profesjonalnego wykonania usługi cateringu; 3) posprzątać udostępnione sale po zakończeniu posiłków, dbać o obsługę w trakcie podawania posiłków. 4) świadczyć usługi cateringowe wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych, 5) przygotować stoły w sposób uzgodniony z Zamawiającym, 6) świadczyć usługi cateringowe na zastawie ceramicznej lub porcelanowej (wyklucza się naczynia i sztućce jednorazowego użytku), z użyciem sztućców metalowych, serwetek papierowych, obrusów materiałowych, 7) estetycznego podawania posiłków, 8) dostarczyć i przygotować posiłki do podania najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania, 9) zebrać naczynia oraz resztki pokonsumpcyjne najpóźniej 30 min. po zakończeniu spotkaniu, 10) przestrzegać przepisy prawne w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.) 13. Zamawiający zastrzega możliwość ograniczenia ilości uczestników, dla których realizowana będzie usługa cateringu maksymalnie o 20%. 14. Rozliczanie umowy nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, według cen jednostkowych zawartych w formularzu ofertowo-cenowym - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553110003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 3 dni
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.iopan.gda.pl/bp/index.html
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną