Przetargi.pl
„Zapewnienie gorącego posiłku w Szkole Podstawowej im. bł. Julii Rodzińskiej w Nawojowej w okresie od stycznia do czerwca 2023”

SZKOŁA PODSTAWOWA IM.BŁ.JULII RODZIŃSKIEJ W NAWOJOWEJ ogłasza przetarg

  • Adres: 33-335 Nawojowa, Parkowa 1
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA IM.BŁ.JULII RODZIŃSKIEJ W NAWOJOWEJ
    Parkowa 1
    33-335 Nawojowa, woj. małopolskie
    REGON: 490674428
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp.nawojowa.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Zapewnienie gorącego posiłku w Szkole Podstawowej im. bł. Julii Rodzińskiej w Nawojowej w okresie od stycznia do czerwca 2023”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest:Przedmiotem zamówienia jest wykonanie i dostarczenie do Szkoły Podstawowej im. bł. Julii Rodzińskiej w Nawojowej gorących posiłków jednodaniowych: Placówka Szkoła Podstawowa w Nawojowej - Szacunkowa ilość posiłków - 901. Gorący posiłek ma składać się z drugiego dania oraz napoju (kompot, sok, woda mineralna) zgodnie z poniższymi zasadami:• Przynajmniej dwa razy w tygodniu danie mięsne z dodatkiem warzywnym (surówki)• Przynajmniej dwa razy w miesiącu ryba z dodatkiem warzywnym (surówki),• Sporadycznie danie typu np. naleśniki, pierogi, kopytka, makarony na słodko itp.1.1. Gramatura obiadów powinna odpowiadać normom żywieniowym dopasowana do wieku osób.1.2. Posiłki powinny być sporządzone ze świeżych produktów posiadających aktualne terminy ważności.1.3.Posiłki mają być sporządzone zgodnie z przepisami i wymaganiami sztuki kulinarnej oraz sanitarnej dla żywienia zbiorowego, a także zgodnie z zalecanym modułem żywienia o charakterze prozdrowotnym, w tym m.in. poprzez duży udział warzyw w każdym posiłku.1.4. Posiłki powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd, powinny być sporządzone z uwzględnieniem norm żywieniowych o wysokiej wartości odżywczej.1.5. Posiłki muszą być sporządzane w dniu wydania. Godziny wydawania posiłków: 10.00 – 12.00. Posiłki muszą mieć odpowiednią temperaturę, wymaganą dla posiłków obiadowych.1.6.Posiłek, sposób jego przygotowania oraz wydania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno – sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2022r, poz. 2132)1.7.Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. 1.8. Zamawiający zastrzega, ze ilość osób korzystających z posiłków podana powyżej została określona szacunkowo i może ulec zmianie – zmniejszenia lub zwiększenia w trakcie obowiązywania umowy, w zależności od ilości osób uprawnionych do otrzymywania posiłków. Zamawiający każdorazowo poinformuje o tym Wykonawcę.1.9.Dodatkowo zamawiający zastrzega w związku z faktem występowania pandemii COVID -19, że w przypadku braku możliwości realizacji zamówienia będzie na bieżąco informował Wykonawcę o realizacji (wstrzymaniu, uruchomieniu oraz innych ewentualnościach) zamówienia.1.10..Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowego przeprowadzenia kontroli należytego wykonania przedmiotu umowy przez Wykonawcę oraz przestrzegania obowiązujących przepisów higieniczno – sanitarnych, jak tez innych wymogów, w szczególności w zakresie świeżości potraw i terminu przydatności do spożycia oraz estetyki podawania posiłków. Zgłoszone przez Zamawiającego zastrzeżenia winny być uwzględnione niezwłocznie przez Wykonawcę. Jeżeli Wykonawca wykonuje przedmiot umowy w sposób wadliwy albo sprzeczny z umową, Zamawiający może wezwać go do usunięcia nieprawidłowości i wyznaczyć mu w tym celu odpowiedni termin. Po bezskutecznym upływie wyznaczonego terminu, Zamawiający może wypowiedzieć umowę z winy Wykonawcy.2. Zamawiający wymaga, aby surowcowy uśredniony tzw. wsad do kotła umożliwiający wyprodukowanie gorącego posiłku o charakterze obiadu jednodaniowego z uwzględnieniem niniejszej specyfikacji nie był niższy niż 5,5 ceny brutto za jeden posiłek licząc w cenach hurtowych.3. W ramach realizacji zamówienia należy zapewnić posiłek w naczyniach ceramicznych - Wykonawca musi zapewnić dostarczenie naczyń czystych i odbiór naczyń brudnych zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi lub w naczyniach porcjowanych jednorazowych - Wykonawca musi zapewnić również odbiór naczyń jednorazowych do utylizacji najpóźniej w dniu następnym bez dodatkowego wynagrodzenia z tego tytułu.Zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany. Zmiana ilości zarówno na + jak i na – nie będzie powodować zmiany ceny posiłku ani zmiany warunków umowy.4. Wykonawca zapewnia transport posiłków we własnym zakresie. Wykonawca zapewni transport posiłków w taki sposób, aby posiłki dostarczone do spożycia posiadały wymaganą przepisami prawa temperaturę.5. Firma cateringowa dostarczająca posiłki musi posiadać zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej oraz na transport posiłków.6. Przygotowanie posiłków w okresie od dnia 02.01.2023 r. do 22.06.2023 r. z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od nauki w szkole i przerw w nauce w szkole.Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień: 55.52.31.00-3 – Usługi w zakresie posiłków szkolnych, 55.52.40.00-9 – Usługi dostarczania posiłków do szkół.7. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, zachowując jakość i estetykę wykonania zgodnie z normami HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Warunek spełni Wykonawca, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje należycie minimum 2 usługi o wartości nie mniejszej niż 50 000,00 PLN brutto każda polegające na świadczeniu usług zbiorowego żywienia dzieci w wieku uprawniającym do uczęszczania do szkoły. W przypadku podania wartości w walucie innej niż PLN, Zamawiający jako kurs przeliczeniowy waluty przyjmie średni kurs NBP, który jest dostępny pod adresem www.nbp.pl opublikowany w dniu publikacji ogłoszenia o zamówieniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-19

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach