Przetargi.pl
ZAPEWNIENIE BAZY NOCLEGOWO-SZKOLENIOWEJ CELEM PRZEPROWADZENIA KONFERENCJI W TERMINIE 30.09. - 02.10.2015 ROKU. Nr referencyjny nadany sprawie przez Zamawiającego 17 ichpw 2015

Instytut Chemicznej Przeróbki Węgla ogłasza przetarg

  • Adres: 41-803 Zabrze, ul. Zamkowa 1
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2710041 , fax. 32 2710809
  • Data zamieszczenia: 2015-07-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Instytut Chemicznej Przeróbki Węgla
    ul. Zamkowa 1 1
    41-803 Zabrze, woj. śląskie
    tel. 32 2710041, fax. 32 2710809
    REGON: 00002594500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ichpw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZAPEWNIENIE BAZY NOCLEGOWO-SZKOLENIOWEJ CELEM PRZEPROWADZENIA KONFERENCJI W TERMINIE 30.09. - 02.10.2015 ROKU. Nr referencyjny nadany sprawie przez Zamawiającego 17 ichpw 2015
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia są usługi polegające na zapewnieniu bazy noclegowo - szkoleniowej celem przeprowadzenia konferencji pn. KOKSOWNICTWO 2015 w terminie 30.09. - 02.10.2015 roku w obiekcie położonym w Karpaczu. 2.Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności zapewnienie uczestnikom konferencji: 2.1.bazy noclegowo - szkoleniowej dla max. 200 uczestników z salą konferencyjną oraz salą bankietową, 2.2.wyżywienia, zgodnie z wymaganiami przedstawionymi poniżej, 2.3.obsługi technicznej i informatycznej (będącej do dyspozycji Zamawiającego w całym okresie trwania konferencji), zgodnie z wymaganiami przedstawionymi poniżej, 2.4.miejsc parkingowych podczas całego pobytu, zgodnie z wymaganiami przedstawionymi poniżej. 3.Wymagania minimalne dotyczące usługi będącej przedmiotem zamówienia: 3.1.spotkanie ma się odbywać w ramach jednego obiektu (budynku) zapewniającego bazę noclegowo-szkoleniową, 3.2.obiekt ma być położony w Karpaczu, 3.3.obiekt, w czasie trwania konferencji nie może być w trakcie prac remontowych, 3.4.czas trwania konferencji - 3 dni - należy rozumieć następująco: przyjazd i zakwaterowanie pierwszego dnia około godziny 11:00, dwa noclegi, wyjazd uczestników trzeciego dnia po obiedzie, 3.5.ewentualna opłata klimatyczna ma zostać uwzględniona w całościowej opłacie za usługę, 3.6.dla organizatorów konferencji ze strony Zamawiającego zapewnienie dodatkowego noclegu (wraz z kolacją) na dzień przed rozpoczęciem spotkania dla 5 osób, oraz śniadaniem w pierwszym dniu konferencji dla tych osób, 3.7.zapewnienie osobnej recepcji dla uczestników spotkania, 3.8.zapewnienie klimatyzowanej sali konferencyjnej odpowiedniej dla 200 uczestników konferencji, 3.9.toalety w bezpośredniej bliskości sali konferencyjnej, 3.10.sala konferencyjna nie może być zlokalizowana w bezpośredniej bliskości kuchni, 3.11.sala konferencyjna wyposażona w rzutnik pisma z foli, projektor, ekran dla prezentacji multimedialnych, flipchart, mikrofon, podłączenie do komputera, zabezpieczoną bezprzewodową sieć internetową tylko dla uczestników konferencji, 3.12.zapewnienie sali bankietowej w ilości odpowiedniej dla liczby uczestników konferencji na wyłączność Zamawiającego w dniu 30.09.2015 r. , 3.13.zapewnienie sali na kolację biesiadną w ilości odpowiedniej dla liczby uczestników konferencji na wyłączność Zamawiającego w dniu 01.10.2015 r. 3.14.zapewnienie sali wyposażonej w podest - scenę, 3.15.zapewnienie bieżącej obsługi technicznej i informatycznej w trakcie konferencji, 3.16.zapewnienie dostępu do pomieszczenia, w którym Zamawiający będzie mógł przechowywać materiały konferencyjne na jeden dzień przed konferencją, 3.17.umożliwienie oznakowania obiektu materiałami promocyjnymi konferencji, 3.18.zapewnienie transportu dla maksymalnie 30 osób w pierwszym dniu konferencji z dworca PKP w Jeleniej Górze do obiektu oraz w ostatnim dniu na dworzec PKP (w godzinach wskazanych przez Zamawiającego po zawarciu umowy z wybranym Wykonawcą) - koszt transportu ma zostać uwzględniony w całościowej opłacie za usługę, 3.19.zapewnienie strzeżonych miejsc parkingowych dla uczestników spotkania dla 50 samochodów osobowych oraz miejsc parkingowych pod zadaszeniem dla 10 samochodów osobowych, 3.20.obiekt musi zapewniać następujące rozlokowanie osób w pokojach noclegowych: osoby nocujące samodzielnie - co najmniej 100, 2 pokoje o podwyższonym standardzie, pozostałe rozlokowanie osób - max. dwie osoby w pokoju (pokoje z osobnymi łóżkami) - dopuszcza się pokoje 2, 3, 4 - osobowe, 3.21.pokoje powinny spełniać standard wymagany dla hoteli 4 gwiazdkowych zgodnie z załącznikiem Nr 1 do rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. 4.Zapewnienie wyżywienia i obsługi gastronomicznej dla uczestników konferencji, tj. wymaga się zapewnienia minimalnych warunków: 4.1.Kawa do posiłków podawana z ekspresu ciśnieniowego. 4.2.Posiłki dla wszystkich uczestników konferencji jednocześnie. 4.3.Rodzaje i ilość posiłków: 4.3.1.dzień przed konferencją: Kolacja dla 5 uczestników (organizatorów konferencji) - w formie bufetu szwedzkiego składający się z przekąsek zimnych i gorących (co najmniej 3 rodzaje), co najmniej 2 dań gorących (mięsne i rybne), dodatków skrobiowych (co najmniej 3 rodzaje np. ziemniaki, ryż, frytki, kasze, itp.), warzywa, sałatki, surówki (co najmniej 3 rodzaje), desery podane w postaci musu lub sałatki owocowej (w ilości co najmniej 1 pucharek na osobę), ciasta krojone (co najmniej 2 rodzaje w ilości co najmniej 1 porcja na osobę), napoje zimne (soki, woda mineralna gazowana i niegazowana) i gorące (kawa, herbata) do gorących napojów podane będą dodatki: mleko, cytryna, cukier. 4.3.2.pierwszy dzień konferencji: Śniadanie dla 5 uczestników (organizatorów konferencji) - w formie bufetu szwedzkiego. Menu uwzględniać musi dania śniadaniowe gorące m.in. jajecznica, bekon, kiełbaski oraz produkty nabiałowe: jogurty, desery mleczne, musli jak również owoce (4 rodzaje), sałaty, wędlinę. Ciasta (w ilości co najmniej 2 kawałki na osobę do wyboru), rogale (z ciasta drożdżowego, francuskiego lub kruchego) w ilości 2 szt. na osobę. Świeże pieczywo różnego rodzaju. Menu uwzględniać musi dodatki: dżem, miód, musztardę, ketchup, masło. Napoje zimne (soki, woda mineralna gazowana i niegazowana) i gorące (kawa, herbata) do gorących napojów podane będą dodatki: mleko, cytryna, cukier. Obiad dla 200 uczestników - serwowany, składający się z co najmniej z 1 zupy, co najmniej 1 dania gorącego (mięsne i rybne), co najmniej 1 dania gorącego na grillu, dodatków skrobiowych (co najmniej 2 rodzaje np. ziemniaki, ryż, frytki, kasze, itp.), warzywa, sałatki, surówki (co najmniej 2 rodzaje), desery podane w postaci musu lub sałatki owocowej (w ilości co najmniej 1 pucharek na osobę), ciasta krojone (co najmniej 1 rodzaj w ilości co najmniej 1 porcja na osobę), napoje zimne (soki, woda mineralna gazowana i niegazowana) i gorące (kawa, herbata). Do gorących napojów podane będą dodatki: mleko, cytryna, cukier. Kolacja bankietowa dla 200 uczestników- z konsumpcją w odrębnej sali przy stołach prostokątnych min. 12 osobowych, z obsługą kelnerską. Stoły muszą być nakryte obrusami, zastawą stołową oraz udekorowane. Napoje zimne powinny być rozstawione na wszystkich stołach. Gorące dania (zupa, danie główne) z uwzględnieniem dań dietetycznych (mięsa, jarzyny gotowane lub ryby duszone) podane przez obsługą kelnerską. Bufet przekąsek w formie bufetu szwedzkiego. Menu zawierać musi co najmniej sałatki (co najmniej 2 rodzaje), 2 przystawki na zimno (co najmniej 2 rodzaje), mięsa pieczone i wędliny, sery, ryby, pieczywo jasne i ciemne, warzywa koktajlowe. Bufet deserowy składający się z kawy, herbaty, ciast bankietowych (co najmniej 2 rodzaje), deserów (co najmniej 2 rodzaje), owoców. Do gorących napojów podane będą dodatki: mleko, cytryna, cukier. 4.3.3.drugi dzień konferencji: Śniadanie dla 200 uczestników - w formie bufetu szwedzkiego wg opisu jak w pierwszym dniu konferencji dla 5 uczestników (organizatorów konferencji). Przerwa kawowa dla 200 uczestników - w formie bufetu, świeżo parzona kawa, herbata, do gorących napojów podane będą dodatki: mleko, cytryna, cukier, soki (0,25 l na osobę), woda mineralna gazowana i niegazowana (0,25 l na osobę), ciastka kruche. Obiad dla 200 uczestników - serwowany wg opisu jak w pierwszym dniu konferencji. Kolacja biesiadna dla 200 uczestników - w formie bufetu szwedzkiego. Na stołach smalec, ogórek, chleb. Co najmniej 1 zupa np. barszcz czerwony, żurek, kwaśnica. Dania gorące z grilla np. krupniok, karkówka, kurczak, ziemniaki zapiekane. Deska mięs i wędlin, półmisek śledzi. Sałatki (co najmniej 2 rodzaje), surówki (co najmniej 2 rodzaje), pieczywo jasne i ciemne. Bufet deserowy składający się z kawy, herbaty, kołaczy (co najmniej 2 rodzaje). Do gorących napojów podane będą dodatki: mleko, cytryna, cukier. 4.3.4.trzeci dzień konferencji: Śniadanie dla 200 uczestników - w formie bufetu szwedzkiego wg opisu jak w pierwszym dniu konferencji dla 5 uczestników (organizatorów konferencji). Przerwa kawowa dla 200 uczestników - w formie bufetu, świeżo parzona kawa, herbata, do gorących napojów podane będą dodatki: mleko, cytryna, cukier, soki (0,25 l na osobę), woda mineralna gazowana i niegazowana (0,25 l na osobę), ciastka kruche. Obiad dla 200 uczestników - serwowany wg opisu jak w pierwszym dniu konferencji. 4.4.Pory posiłków i przerw kawowych zostaną podane Wykonawcy po ustaleniu ostatecznego harmonogramu konferencji. Zamawiający w każdym dniu Konferencji do godz. 10:00 poda Wykonawcy ostateczną ilość posiłków, która ma zostać wydana w danym dniu. 4.5.W zakresie wyżywienia Wykonawca zobowiązany jest do: a)przedłożenia co najmniej na 2 tygodnie przed datą rozpoczęcia konferencji 2 wariantów menu i wyboru napojów do akceptacji Zamawiającego. W przypadku zgłoszenia uwag lub zastrzeżeń do menu przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązuje się do ich uwzględnienia i ponownego przedłożenia menu w terminie 3 dni roboczych od otrzymania uwag lub zastrzeżeń, b)wykonania i realizacji usługi zgodnie ze stosownymi przepisami związanymi z zachowaniem norm zbiorowego żywienia, c)zapewnienia zastawy stołowej wraz z dekoracją stołów (z bezwzględnym wyłączeniem naczyń i sztućców jednorazowych), d)zapewnienia profesjonalnych usług gastronomicznych, w tym dodatkowej obsługi kucharskiej podczas kolacji biesiadnej oraz obsługi kelnerskiej odpowiedniej do liczby uczestników konferencji. 5.Zapewnienie oprawy muzycznej w trakcie kolacji bankietowej- ok. 4 godzin usług profesjonalnego DJ. 6.Szczegółowy plan spotkania wraz z listą uczestników dostarczy Zamawiający co najmniej na 7 dni przed rozpoczęciem konferencji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość modyfikacji listy uczestników o nie więcej niż 20 osób (zmniejszenie/zwiększenie), nie później niż 3 dni przed rozpoczęciem konferencji, bez konsekwencji finansowych. 7.Pozostałe warunki realizacji zamówienia zawarte zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551200007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1.Wykonawca przystępujący do niniejszego postępowania jest obowiązany wnieść wadium na czas związania ofertą. 2.Oferta musi być zabezpieczona wadium o wartości: 4 000,00 zł (cztery tysiące złotych). 3.Wymagane wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert. 4.Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 4.1.pieniądzu, 4.2.poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 4.3.gwarancjach bankowych, 4.4.gwarancjach ubezpieczeniowych, 4.5.poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jednolity Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z późn. zm.). 5.Przy wnoszeniu wadium Wykonawca winien powołać się na nazwę niniejszego postępowania oraz nr referencyjny nadany sprawie przez Zamawiającego (nr referencyjny: 17 ichpw 2015). 6.Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego: PL36124048491111001018898168, kod SWIFT: PKOPPLPW. W przypadku wadium wniesionego w formie pieniężnej do oferty należy dołączyć kopię potwierdzenia dokonania przelewu bankowego. 7.W przypadku wadium wniesionego w formie gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej, udzielona gwarancja musi być gwarancją samoistną, nieodwołalną, bezwarunkową i płatną na pierwsze żądanie, bez konieczności przedkładania jakichkolwiek dodatkowych dokumentów. 8.W przypadku wadium wniesionego w formie innej niż pieniężna - oryginał dowodu wniesienia wadium należy złożyć w siedzibie Zamawiającego: Instytutu Chemicznej Przeróbki Węgla, ul. Zamkowa 1, 41-803 Zabrze pok.111.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: ATRAKCYJNOŚĆ OBIEKTU
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ichpw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach