Przetargi.pl
Zamówienie na usługę cateringową na potrzeby przedsięwzięć organizowanych przez CNBOP-PIB

Centrum Naukowo-Badawcze Ochrony Przeciwpożarowej ogłasza przetarg

  • Adres: 05-420 Józefów k/Otwocka, ul. Nadwiślańska 213
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-22 7693300 , fax. 0-22 7693356
  • Data zamieszczenia: 2013-11-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Naukowo-Badawcze Ochrony Przeciwpożarowej
    ul. Nadwiślańska 213 213
    05-420 Józefów k/Otwocka, woj. mazowieckie
    tel. 0-22 7693300, fax. 0-22 7693356
    REGON: 00059168500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowy Instytut Badawczy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zamówienie na usługę cateringową na potrzeby przedsięwzięć organizowanych przez CNBOP-PIB
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Usługa cateringowa objeta powyższym zamówieniem obejmuje: przygotowanie, dostarczenie, wydanie posiłków we wskazanych przez Zamawiającego miejscach zgodnie z wybranym i zamówionym wariantem menu stanowiącym załącznik do umowy. Do zapewnianie zachowania wartości odżywczych, smakowych i właściwej temperatury posiłków niezbędne jest zapewnienie bemarów, podgrzewaczy, termosów itp. dla każdego z organizowanych przedsięwzięć ( przedsięwzięcia mogą nakładać się w czasie). Posiłki gorące w należy dostarczać w termosach - powinny mieć temperaturę zgodną z wymogami, tzn. minimalna temperatura zupy winna wynosić 75°C, drugiego dania 65°C, napojów gorących 80°C, a maksymalna temperatura potraw zimnych (wędliny, sałatki, pasty, sery itp.) do 10°C. Warunki dodatkowe: a. posiłki muszą być gotowe do wydania na 90 min przed rozpoczęciem danego przedsięwzięcia, b. Wykonawca musi dysponować możliwością zapewnienia wyżywienia oraz serwisu kawowego w trakcie całego tygodnia - także soboty i niedziele, c. do wydawania, ustawienia, spożycia posiłków na stołówce CNBOP-PIB Zamawiający przekazuje do dyspozycji na potrzeby organizowanych przedsięwzięć stoły wraz z krzesłami dla 70 osób (miejsca siedzące); w przypadku organizacji przedsięwzięć dla więcej niż 70 uczestników Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia brakującej liczy stołów i krzeseł. W przypadku serwisu kawowego Zamawiający oddaje do dyspozycji po 2 stoły na sali wykładowej w budynkach F i C - w przypadku korzystania z większej ilości wyposażenia Wykonawca zostanie wcześniej poinformowany o konieczności uzupełnienia brakujących stołów. d. adekwatnie do koniecznej ilości stołów Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia obrusów materiałowych, podkładek pod talerze, skritingu w uzgodnieniu z zamawiającym, e. do ustawienia, spożycia posiłków i serwisu kawowego konieczne jest zapewnieniem niezbędnej, jednolitej zastawy stołowej w postaci talerzy, talerzyków, sztućców, szklaneczek na zimne napoje, filiżanek, tac, pater, cukiernic, dzbanków, naczyń na cytrynę, mleko etc.; oraz podgrzewaczy na wodę, serwetek, koszyczków lub innych pojemników na brudne sztućce, koszy na śmieci itp., f. Zamawiający nie dysponuje pomieszczeniem do składowania / mycia zastawy, przetrzymywania żywności) g. w trakcie trwania przedsięwzięć wykonawca zapewni sprawne uzupełnianie składników zamówienia, a także stałą, całodzienną obsługę kelnerską w jednolitych uniformach w liczbie odpowiedniej do liczby uczestników spotkania, jednak nie mniejszej niż: - 2 osoby do podawania posiłków do stołów na stołówce i 1 na sali konferencyjnej podczas trwania każdego przedsięwzięcia dla maksymalnie 30 osób , - 3 osoby do podawania posiłków do stołów na stołówce i 2 na sali konferencyjnej podczas trwania każdego przedsięwzięcia dla maksymalnie 60 osób - 4 osoby do podawania posiłków do stołów na stołówce i 4 na sali konferencyjnej podczas trwania każdego przedsięwzięcia powyżej 60 osób, - w przypadku organizacji przedsięwzięć niestandardowych przewiduje się możliwość zwiększenia ilości osób obsługujących przedsięwzięcie, h. godziny i miejsce podania wszystkich zamawianych posiłków i przerw kawowych będą zgłaszane wykonawcy razem z przekazanym zamówieniem, zamawiający zastrzega jednak możliwość zmian tych godzin z przyczyn opóźnień w przebiegu przedsięwzięcia, i. w trakcie trwania przedsięwzięć, a także po zakończeniu każdego dnia przedsięwzięcia wykonawca zobowiązuje się do uprzątnięcia naczyń, resztek pokonsumpcyjnych i śmieci. Wszelkiego rodzaju odpady nie mogą być wrzucane do pojemników znajdujących się na terenie CNBOP-PIB, posprzątanie pomieszczeń, w których świadczona jest usługa ( stoły, stoliki, podłogi - mycie lub odkurzanie, oczyszczenie zabrudzonych krzeseł), zebranie naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych i innych nieczystości nastąpi najpóźniej 30 min po zakończeniu każdego z przedsięwzięć, j. czyste i brudne naczynia, napoje, żywność oczekujące na zmianę nie mogą być postawione pod stołami z cateringiem / wyżywieniem - zasady zgodne z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej k. usługa przewiduje możliwość organizacji płatnych indywidualnie posiłków także dla osób indywidualnych zgłaszających taką potrzebę np. w bazie noclegowej CNBOP-PIB np. jedna kolacja lub 2 posiłki regeneracyjne w okresie październik-kwiecień dla pracowników CNBOP-PIB, także w okresach kiedy nie ma organizacji przedsięwzięć grupowych. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia możliwości wpłaty za posiłek od osoby indywidualnej i posiadania przenośnej kasy fiskalnej, wystawienia faktury za posiłek. W przypadku grup szkoleniowych wykonawca zapewnia min. 1 osobę, która będzie przyjmować wpłaty od osób indywidualnych we wskazanym, ustalonym czasie trwania przedsięwzięcia, l. zamawiający składa zamówienia na 1 dzień kalendarzowy przed rozpoczęciem przedsięwzięcia, z zastrzeżeniem możliwości zmiany ( zwiększenia, zmniejszenia ilości zamówionych posiłków) na 2 godziny przed rozpoczęciem przedsięwzięcia. Złożenie zamówienia następować będzie w formie pisemnej, faksowej lub mailowej - wymagane zwrotne potwierdzenie odbioru zamówienia / zmiany. W przypadkach losowych może zdarzyć się konieczność przeniesienia przedsięwzięcia do innego budynku. Dotyczyć może stołówki, poszczególnych sal wykładowych lub innych zlokalizowanych w siedzibie zleceniodawcy lub poza nią. Wykonawca zobowiązuje się do wystawienia i dostarczenia faktury za organizowane przedsięwzięcie w ciągu 3 dni kalendarzowych od zakończenia przedsięwzięcia m. szybkość dostawy i wydania posiłków na zgłoszone w uzgodnionej formie nagłe zapotrzebowanie (dotyczy nawet pojedynczych posiłków) nie może przekroczyć 1 godziny, n. część posiłków będzie daniami wegańskimi lub wegetariańskimi zgodnie z zamówieniem przekazanym przez Zamawiającego na co najmniej 1 dzień przed rozpoczęciem każdego przedsięwzięcia, o którym mowa powyżej. Wykonawca powinien w jadłospisie uwzględniać produkty ze wszystkich grup: produkty zbożowe, warzywa i owoce, mleko i jego przetwory, produkty dostarczające pełnowartościowego białka. Zasada urozmaicenia powinna dotyczyć wszystkich posiłków. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.cnbop.pl/przetargi/przetargi_xml.php
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach