Dom Pomocy Społecznej Nr 1 im. Marie Juchacz ogłasza przetarg
- Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Podmiejska Boczna 10
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 095 7323522 , fax. 095 7324122
- Data zamieszczenia: 2009-11-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej Nr 1 im. Marie Juchacz
ul. Podmiejska Boczna 10 10
66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
tel. 095 7323522, fax. 095 7324122
REGON: 00081163200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.gorzow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządu terytorialnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakupy i dostawy artykułów żywnościowych w rozbiciu na 7 zadań tj.: artykuły ogólnospożywcze, mięsa i jego przetwory, produkty mleczarskie, pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, ryby przetworzone i konserwowane, owoce warzywa i podobne produkty oraz dostawa jaj. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są zakupy i dostawy artykułów żywnościowych w rozbiciu na 7 zadań tj.: artykuły ogólnospożywcze, mięsa i jego przetwory, produkty mleczarskie, pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, ryby przetworzone i konserwowane, owoce warzywa i podobne produkty oraz dostawa jaj. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa formularz asortymentowo - cenowy - załącznik Nr 2 (zadanie 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) do SIWZ będący jego integralną częścią. Wypełniony załącznik należy dołączyć do oferty (w przypadku złożenia oferty na kilka lub jedno z zadań wypełnić odpowiednio). Zamówienie podzielono na 7 zadań: Zadanie 1 Dostawa - artykułów ogólnospożywczych - (CPV - 15.00.00.00 - 8) Zadanie 2 Dostawa - mięsa i jego przetworów - (CPV - 15.10.00.00 - 9) Zadanie 3 Dostawa - produktów mleczarskich - (CPV - 15.50.00.00 - 3) Zadanie 4 Dostawa - pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich - (CPV - 15.81.00.00 - 9) Zadanie 5 Dostawa - ryby przetworzone i konserwowane - (CPV - 15.20.00.00 - 0) Zadanie 6 Dostawa - owoce, warzywa i podobne produkty - (CPV - 15.30.00.00 - 1) Zadanie 7 Dostawa - jaj - (CPV - 03.14.25.00 - 3) - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunkiem udziału wykonawców w postępowaniu jest: 1)posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2)posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawienie pisemnego zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3)znajdowanie się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4)nie podleganie wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. 5)prowadzą działalność w dziedzinie będącej przedmiotem zamówienia, 6)akceptują wymogi zawarte w umowie, stanowiącej załącznik do SIWZ.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności i spełnia warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. 1.Formularz oferty (załącznik Nr 1). 2.Oświadczenie o zdolności do wykonania zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (załącznik Nr 4). 3.Aktualny odpis(y) z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie(nia) o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4.Wykaz co najmniej dwóch zamówień zrealizowanych w okresie ostatniego roku, przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadającej swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. 5.Oświadczenie o dysponowaniu co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 r. Nr 21, poz. 179). 6.Oświadczenie o podleganie stałemu nadzorowi właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225). 7.Oświadczenie wykonawcy o wdrożeniu systemu HACCP (załącznik Nr 5). 8.Podpisany projekt umowy (załącznik Nr 3). Dokumenty o których mowa powyżej muszą być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem. Poświadczenie kserokopii może być dokonane przez Urząd wystawiający zaświadczenie, notariusza lub osoby reprezentującej Wykonawcę upoważnionej do składania oświadczeń o charakterze majątkowym w imieniu firmy. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Oferta przedstawiona przez dwóch lub więcej wykonawców musi być przedstawiona jako jedna oferta od jednego podmiotu i spełnić następujące wymagania: 1)Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie zamówienia publicznego. Umocowanie winno zostać przedłożone wraz z ofertą. 2)W odniesieniu do wymagań postawionych przez zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzących w skład konsorcjum oddzielnie musi udokumentować fakt spełnienia warunków udziału w postępowaniu, poprzez złożenie dokumentów wymienionych w punkcie IV p. pkt 3, 4 niniejszej specyfikacji. 3)Oferta musi być podpisana w taki sposób, aby prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie. 4)Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z pełnomocnikiem. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania. 5)Wypełniając formularz oferty (załącznik Nr 1) oraz inne dokumenty powołujące się na wykonawcę w miejscu np.: nazwa i adres wykonawcy należy wpisać dane dotyczące konsorcjum, a nie pełnomocnika konsorcjum.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.gorzow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Przedszkolu Gminnym w Lubiszynie z filią w Baczynie
Dodano: 2016-07-01 - dostawa artykułów żywnościowych do Domu pomocy społecznej w Miłowicach z podziałem na 8 zadań
Dodano: 2016-02-16 - SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
Dodano: 2016-02-15 - Dostawa artykułów spożywczych z przeznaczeniem na potrzeby żywieniowe dla Przedszkola Nr 2 im. Małych Odkrywców w Sulęcinie
Dodano: 2016-01-15 - Na dostawę artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Polskich Olimpijczyków w Sulęcinie
Dodano: 2016-01-13 - DOSTAWA ART. SPOŻ. DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ.
Dodano: 2015-12-16 - Dostawa pieczywa do stołówek placówek oświatowych na terenie Gminy Ośno Lubuskie w 2016 roku
Dodano: 2015-12-15 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 4 Pakiety na potrzeby sekcji Żywienia Wielospecjalistycznego Szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej
Dodano: 2015-12-07 - Dostawa artykułów żywnościowych do Pogotowia Opiekuńczego w Gorzowie Wlkp..
Dodano: 2015-12-02 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Internatu Zespołu Szkół Technicznych w Słubicach.
Dodano: 2015-12-02