Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 47-400 Racibórz, ul. Sienkiewicza 1
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 4152650 , fax. 032 4190659
- Data zamieszczenia: 2009-10-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Sienkiewicza 1 1
47-400 Racibórz, woj. śląskie
tel. 032 4152650, fax. 032 4190659
REGON: 00345727200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bipraciborz.pl/ops/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: pomoc społeczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup zup z wkładką - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Szacunkowa ilość posiłków rocznie: - 5700 szt , 2.Wymagania jakie winien spełnić oferent 1)kuchnia oferenta lub punkt wydawania posiłków spełniający wymogi sanitarne musi znajdować się na terenie miasta Raciborza w odległości nie większej niż. 3 km od siedziby tj.Sienkiewicza 1 2)wydawanie i spożywanie posiłków na miejscu w godzinach urzędowania stołówki, 3)zapewnienie obiadów przez cały rok od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. 4)posiłki muszą być wykonane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, podawane regularnie i atrakcyjne pod względem organoleptycznym, a)należy używać jak najmniej konserwantów spożywczych, b)przy realizacji żywienia zbiorowego należy brać pod uwagę wymagania sanitarno-higieniczne i jakość zdrowotną żywności, aby wyeliminować ryzyko zatruć i zakażeń pokarmowych. 2. Przy wycenie posiłków należy wziąć pod uwagę: Gramaturę posiłku : 1) zupa 450 ml , dodatek do zupy w ilości 100 g (mięso, kiełbasa), 2) duża bułka pszenna a 100 g - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 0 pln
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności. 2.Posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania niniejszego zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3.Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie niniejszego zamówienia. 4.Nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy. 5.Ocena spełnienia przedstawionych powyżej warunków zostanie dokonana przez komisję przetargową wg formuły-spełnia- nie spełnia, w oparciu o załączone do oferty oświadczenia i dokumenty potwierdzające ich spełnienie określone w § 8 SIWZ.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2.Formularz ofertowy( z wykorzystaniem wzoru- zał nr 1 do SIWZ) 3.Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o treści zgodnej z określoną w ( załączniku Nr 1 do formularza ofertowego). 4.Oświadczenie o posiadaniu lokalu, w którym wydawane będą Zupy z wkładką ( Zał.Nr 2 do formularza ofertowego - wzór oświadczenia do wykorzystania) w przypadku, gdy forma prawna lokalu jest inna niż własna należy dołączyć przedwstępną umowę lub pismo o zapewnieniu dzierżawy, wynajmu, pomieszczeń spełniających wymogi sanitarne itp 5.Dokument/y potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bipraciborz.pl/ops/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi żywieniowej w zakresie całodziennego wyżywienia uczniów Niepublicznego Liceum Ogólnokształcącego Szkoły Mistrzostwa Sportowego Polskiego Związku Hokeja na Lodzie
Dodano: 2015-12-14 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych)
Dodano: 2015-09-21 - Świadczenie usług hotelarskich, gastronomicznych, wynajmu sal szkoleniowych cz. VII
Dodano: 2014-04-09 - Swiadczenie uslug hotelarskich, gastronomicznych, wynajmu sal szkoleniowych cz. VI
Dodano: 2014-03-10 - Świadczenie usług hotelarskich, gastronomicznych, wynajmu sal szkoleniowych cz. V
Dodano: 2014-02-19 - Świadczenie usług hotelarskich, gastronomicznych, wynajmu sal szkoleniowych cz.II
Dodano: 2013-10-31 - Świadczenie usług hotelarskich, gastronomicznych, wynajmu sal szkoleniowych
Dodano: 2013-09-02 - ZAKUP OBIADÓW DWUDANIOWYCH
Dodano: 2009-11-09