Urząd Gminy w Bielicach ogłasza przetarg
- Adres: 74-202 Bielice, ul. Niepokalanej 34
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 091 5644235 , fax. 091 5644173
- Data zamieszczenia: 2010-03-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy w Bielicach
ul. Niepokalanej 34 34
74-202 Bielice, woj. zachodniopomorskie
tel. 091 5644235, fax. 091 5644173
REGON: 00053342300000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup zestawów obiadowych. Zielone Przedszkole do Zespołu Szkół Publicznych w Bielicach - Punkt Przedszkolny - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest całoroczny codzienny ( bez sobót, świąt i niedziel ) zakup 25 zestawów obiadowych dla dzieci w wieku przedszkolnym w ramach Zielonego Przedszkola. Dostawa cateringowa obejmuje wyprodukowanie i dostarczanie obiadów w termosach do Zespołu Szkół Publicznych w Bielicach - Punkt Przedszkolny. Posiłek obiadowy powinien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania. Obiady należy dostarczać do Punktu Wydawania Posiłków w ZSP w Bielicach. Posiłki muszą być ciepłe i nie mogą być ponownie podgrzewane. Posiłki będą wydawane przez osobę zatrudnioną przez Gminę. Termosy do przewozu i wydawania posiłków dostarczy Gmina. Wykonawca będzie odpowiedzialny za ich mycie i utrzymanie i przechowywanie w należytej czystości z zachowaniem wymaganych warunków higieny i sanitarnych. Środek transportu posiłków musi być odpowiednio przygotowany i gwarantujący należytą czystość i higienę. 1. Wymagania żywienia dzieci. W okresie przedszkolnym zalecana jest dość wysoka norma na składniki budulcowe (białko, wapń, żelazo), a także na inne składniki pokarmowe. Dlatego też podczas przygotowywania posiłków zwrócić uwagę na uwzględnienie odpowiedniej ilości chudego mięsa oraz łatwiej strawnych warzyw i owoców. W każdym posiłku powinien występować produkt białkowy (produkty białkowe pochodzenia zwierzęcego powinny być łączone z produktami zawierającymi białko roślinne). Bardzo ważne jest, aby planować odpowiednie ilości warzyw i owoców. Dzieciom w wieku przedszkolnym nie należy podawać tłustych, smażonych, ciężko strawnych potraw. Obiad - jest to posiłek główny w ciągu dnia dlatego powinien stanowić największą część energetyczną w całodziennym zapotrzebowaniu kalorycznym i dostarczać organizmowi wszystkich składników odżywczych. Obiad powinien uwzględniać pełnowartościowy produkt białkowy (mięso, jaja, ryby, podroby lub sery) z wyjątkiem trudniej strawnych pokarmów smażonych, zbyt tłustych i nasączonych tłuszczem. W każdym obiedzie powinny znajdować się warzywa i owoce. 2. Realizacja zamówienia w poszczególnych latach : 1. 2010r ( od 07.04.2010r ) - łącznie 163 dni x 25 dzieci = 4.075 posiłków, 2. 2011r - łącznie 219 dni x 25 dzieci = 5.475 posiłków, 3. 2012r ( do 31.07.20102r ) - łącznie 126 dni x 25 dzieci = 3.150 posiłków. 3. Wymagania związane z realizacją żywienia. 1. Wykonawca będzie realizował żywienie dzieci zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie stosownie do potrzeb. 2. Wykonawca będzie opracowywał jadłospisy 1 x na dekadę. Jadłospisy muszą być zaakceptowane przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego na 3 dni przed dekadą. 3. Wykonawca będzie odpowiedzialny za jakość i urozmaicenie posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.bielice.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi przygotowania posiłków wraz z dowozem oraz wydaniem dla wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Renicach w przedziale wiekowym 13-18 lat
Dodano: 2016-06-06 - Przygotowywanie i dostawa posiłków do Centrum Rehabilitacji dla Chorych na SM w Bornem Sulinowie prowadzonego przez SM spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością w Bornem Sulinowie.
Dodano: 2016-03-07 - Przygotowywanie i dostawa posiłków do Centrum Rehabilitacji dla Chorych na SM w Bornem Sulinowie prowadzonego przez SM spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością w Bornem Sulinowie
Dodano: 2015-11-20 - Usługa cateringowa dla WUP w Szczecinie
Dodano: 2015-11-20 - CATERING- PRZYGOTOWANIE ORAZ DOSTAWA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA W DĘBNIE SP. Z O.O. Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI
Dodano: 2014-09-23 - Usługa cateringowa na potrzeby konferencji Rola kapitału ludzkiego w rozwoju społeczno-gospodarczym regionu
Dodano: 2014-05-15 - Świadczenie usług realizacji poczęstunku dla uczestników projektu Najlepszy w zawodzie w zakresie zadań realizowanych przez Zachodniopomorskie Centrum Edukacji Morskiej i Politechnicznej
Dodano: 2014-03-04 - Sukcesywny zakup i dostawa wyżywienia wraz z usługą dla uczestników zajęć pozalekcyjnych w ramach projektu Dziecięca Akademia Rozwoju współfinansowanego przez UE w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.1 Wyrównywanie szans eduk. i zapewnienie wysokiej jakości usług eduk. świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.2 Wyrównywanie szans eduk. uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszanie różnic w jakości usług eduk
Dodano: 2014-02-11 - Sukcesywny zakup i dostawa wyżywienia wraz z usługą dla uczestników zajęć pozalekcyjnych w ramach projektu Dziecięca Akademia Rozwoju współfinansowanego przez UE w ramach EFS w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.1 Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług eduk. świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.2 Wyrównywanie szans eduk. uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszanie różnic w jakości usług eduk
Dodano: 2014-01-24 - Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa przygotowanych posiłków w Garnizonie Dziwnów (catering).
Dodano: 2014-01-10