Przetargi.pl
Zakup wyposażenia ciągu kuchennego dla potrzeb Oddziału ZUS w Nowym Sączu - Regionalny Ośrodek Szkolenia w Zakopanem przy ul. Gimnazjalnej 8

Zakład Ubezpieczeń Społecznych Oddział w Nowym Sączu ogłasza przetarg

  • Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Sienkiewicza 77
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 4437848 , fax. 018 4435358
  • Data zamieszczenia: 2009-12-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Ubezpieczeń Społecznych Oddział w Nowym Sączu
    ul. Sienkiewicza 77 77
    33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
    tel. 018 4437848, fax. 018 4435358
    REGON: 00001775600331
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zus.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Instytucja ubezpieczenia społecznego i zdrowotnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup wyposażenia ciągu kuchennego dla potrzeb Oddziału ZUS w Nowym Sączu - Regionalny Ośrodek Szkolenia w Zakopanem przy ul. Gimnazjalnej 8
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zakup wyposażenia ciągu kuchennego dla ROS w Zakopanem przy ul. Gimnazjalnej 8 zgodnie z dołączonym projektem technologii gastronomicznej przy zachowaniu podłączeń elektrycznych, gazowych, dopływowych i odpływowych wody zgodnie z punktami naniesionymi w projekcie
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 391410002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Każda składana oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości : 2.213,00 zł. (słownie: dwa tysiące dwieście trzynaście złotych).Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach :pieniądzu, poręczeniach bankowych, poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 09.11.2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. nr 109, poz. 1158 z póżn. zm. ). Gwarancja bankowa i ubezpieczeniowa wniesiona jako wadium winna zawierać: dokładne określenie beneficjenta, określenie przedmiotu zamówienia, termin ważności gwarancji, odpowiadający co najmniej terminowi związania ofertą, nieodwołalne i bezwarunkowe zobowiązanie wypłaty kwoty określonej w gwarancji na pisemne żądanie Zamawiającego w przypadkach określonych w art. 46 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych.Wadium wniesione w formie :poręczenia bankowego, gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej, poręczenia udzielanego przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 09.11.2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. nr 109, poz. 1158 z póżn. zm. ) należy złożyć w oryginale do dnia 07.01.2010r. do godz. 10:30 siedzibie O/ZUS w Nowym Sączu przy ul. Węgierskiej 11, pok. nr 313.Wadium w formie pieniężnej należy wpłacić przelewem na rachunek Zamawiającego: Bank Handlowy I O/Warszawa 78 1030 1016 0000 0000 6172 4079 z dopiskiem :Wadium w przetargu nieograniczonym na zakup wyposażenia ciągu kuchennego
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą wykonawcy, którzy : spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. Nr 223 z 2007 r. poz. 1655 - tekst jednolity ustawy z późn. zm.), w okresie ostatnich 3 lat zrealizowali lub realizują z należytą starannością co najmniej jedno zamówienie dotyczące wyposażenia zaplecza kuchennego w urządzenia gastronomiczne oraz w ciąg kuchenny - stanowiska do obróbki termicznej półproduktów i towarów, na kwotę minimum 500.000,00 zł., posiadają ubezpieczenie OC w zakresie prowadzonej działalności;
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający żąda złożenia następujących dokumentów i oświadczeń : - oświadczenia wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych, aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług/dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem usłudze i dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia i wartości, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców. W wykazie należy wskazać : co najmniej jedno zamówienie dotyczące wyposażenia zaplecza kuchennego w urządzenia gastronomiczne oraz w ciąg kuchenny - stanowiska do obróbki termicznej półproduktów i towarów, na kwotę minimum 500.000,00 zł., dokumentów potwierdzających, że usługi/dostawy ujęte w wykazie zostały wykonane należycie, polisy, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zus.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach