Przetargi.pl
ZAKUP WRAZ Z DOSTAWĄ WARZYW I OWOCÓW DLA POTRZEB UZDROWISKA GOCZAŁKOWICE-ZDRÓJ

Uzdrowisko Goczałkowice-Zdrój Wojewódzki Ośrodek Reumatologiczno-Rehabilitacyjny ogłasza przetarg

  • Adres: 43-230 Goczałkowice-Zdrój, ul. Uzdrowiskowa 54
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4491389
  • Data zamieszczenia: 2010-07-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Goczałkowice-Zdrój Wojewódzki Ośrodek Reumatologiczno-Rehabilitacyjny
    ul. Uzdrowiskowa 54 54
    43-230 Goczałkowice-Zdrój, woj. śląskie
    tel. 032 4491389
    REGON: 00029188800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: uzdrowisko-goczalkowice.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZAKUP WRAZ Z DOSTAWĄ WARZYW I OWOCÓW DLA POTRZEB UZDROWISKA GOCZAŁKOWICE-ZDRÓJ
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą warzyw i owoców na potrzeby Uzdrowiska Goczałkowice-Zdrój, w ramach wyodrębnionych części: część 1a i b - warzywa korzeniowe, część 2 a i b - warzywa sezonowe, część 3 - owoce, część 4- papryka świeża i pieczarki , część 5 - kiszonki warzywne, część 6 - warzywa i owoce mrożone w asortymencie i ilościach określonych szczegółowo w formularzu asortymentowo-cenowym załącznik nr 2 do siwz. Kody CPV- 03221110-0 - warzywa korzeniowe, 03221230-7 - papryka, 03221260- 6 - grzyby, 15331000-7 - warzywa przetworzone, 03221300-9 - warzywa liściaste 03221240-0 - pomidor 03221270-9 - ogórek 03222118-3 - kiwi 03222340-8 - winogrona 03222330-5 - owoce pestkowe 15331170-9 - warzywa mrożone 15332100-5 - owoce przetworzone 1.Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy w okresie obowiązywania umowy, zgodnie z zamówieniami Zamawiającego dostosowanymi do jego bieżących potrzeb. Dostawy odbywać się będą codziennie oprócz niedziel i świąt w godzinach od 6.00 do 10.00 Zamówienia będą składane pisemnie tj. faksem lub drogą elektroniczną. Dostawca zobowiązany jest podać adres e-mail, nr faksu oraz nr telefonu kontaktowego. 2. Dla części 6 - warzywa i owoce mrożone Wykonawca dostarczy Zamawiającemu informację żywieniową do każdego produktu zawartego w formularzu asortymentowo-cenowym - załącznik nr 2 do siwz. 3.Dostawy dotyczące części 6 - warzywa i owoce mrożone odbywać się będą codziennie od poniedziałku do soboty w godz. od 700 do 1000 , lub Wykonawca dostarczy Zamawiającemu urządzenia mroźnicze do przechowywania żywności głęboko mrożonej o parametrach: szafa mroźnicza o pojemności 1400 litrów szt. - 1, zakres temperatury od -18 C do -22C, wyposażenie : w półki na kartony oraz w wyświetlacz temperaturowy zewnętrzny, wtedy zamówienia odbywać będą się 2 razy w tygodniu we wtorki i czwartki w godz. 700-1000. 4.Dostawy winny być wykonywane z zachowaniem łańcucha chłodniczego i wymagań sanitarnych. 5.Wykonawca zobowiązany jest do dostawy przedmiotu zamówienia wraz z danymi: dane producenta, nazwa produktu, jego skład, termin przydatności do spożycia oraz jego sposób magazynowania i przechowywania. Informacja ta winna znajdować się przynajmniej na opakowaniu zbiorczym 6.Termin ważności Zamawiający rozumie jako termin ważności podany na opakowaniu liczony od daty produkcji przy czym dla Zamawiającego nie może być krótszy niż 2/3 terminu wyznaczonego przez producenta. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia w trakcie realizacji określonego w załączniku nr 2 zakresu zamówienia, jeżeli wystąpią niemożliwe do przewidzenia w chwili wszczęcia postępowania okoliczności powodujące, że wykonanie określonej części zamówienia nie będzie ze względów ekonomicznych, organizacyjnych lub technicznych leżało w interesie Zamawiającego. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia w trakcie realizacji określonego w załączniku nr 2-zakresu zamówienia jeżeli w okresie trwania umowy wystąpi zwiększenie zapotrzebowania na wykorzystanie zamówienia. 9. Wymagany termin wykonania zamówienia wynosi 12 miesięcy od dnia 01.09.2010r. 10. Dostawa przedmiotu zamówienia będzie się odbywać na koszt i ryzyko Wykonawcy do Działu Żywienia Uzdrowiska Goczałkowice-Zdrój, ul. Uzdrowiskowa 51 11.Wykonawca zobowiązany jest do wskazania w ofercie części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. 12.Zamawiający dopuszcza zmiany podmiotów trzecich na etapie realizacji zamówienia na zasobach, których Wykonawca opierał się wykazując spełnienie warunków udziału w postępowaniu. Kierując się jednak art. 7 pkt. 1 ustawy oraz uznając istotność dokonywanych zmian w świetle art. 144 ust. 1 ustawy nowy podwykonawca powinien wykazać spełnienie warunków w zakresie niemniejszym niż wskazany na etapie postępowania dotychczasowy podwykonawca.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032211100
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: ZAMAWIAJĄCY NIE WYMAGA ZABEZPIECZENIA OFERTY WADIUM

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.silesia-region.pl/jednostki/?zm=186 zakładka - przetargi
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach