Przetargi.pl
Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.

Przedszkole nr 2 Wronczusie ogłasza przetarg

  • Adres: 64-510 Wronki, Plac Wolności
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-01-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole nr 2 Wronczusie
    Plac Wolności
    64-510 Wronki, woj. wielkopolskie
    REGON: 570302314
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:Część I zamówienia:Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołoweKOD CPV 15130000-8Łopatka wieprzowa bez kości (klasa I) kg 270Łopatka wieprzowa z kością ( klasa I ) kg 150Schab bez kości (klasa I ) kg 55Wołowina z kością kg 20Mięso mielone z łopatki (klasa II A) kg 170Boczek surowy wędzony wieprzowy (klasa I ) kg 20Kiełbasa śląska delikatesowa (o zawartości mięsa 80% w 100 g produktu). kg 50Kiełbasa zwyczajna (o zawartości mięsa 80% w 100 g produktu). kg 20Szynka gotowana wieprzowa (o zawartości mięsa 85% w 100 g produktu). kg 45Kiełbasa krakowska parzona (o zawartości mięsa 85% w 100 g produktu). kg 20Schab z kością ( klasa I) kg 30Słonina kg 20Parówki wieprzowe ( zawartość mięsa wieprzowego min.94% w 100 g produktu) kg 100Wołowina bez kości kg 40Pasztet kg 5Mortadela z mięsa wieprzowo-drobiowego zawartość mięsa wieprzowego in. 25 % oraz mięsa drobiowego min. 16 % w 100 g produktu kg 151. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w II części SWZ oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:Część II zamówienia:Mięso i produkty mięsne drobioweKOD CPV 15112000-6Kurczak - mięso drobiowe klasa A kg 300Filet drobiowy z półtuszy drobiowej klasa A kg 250Porcje rosołowe z półtuszy drobiowej klasa A kg 12Szynka drobiowa – mięso drobiowe Klasa A( o zawartości mięsa 94% w 100 g produktu) kg 25Indyk skrzydła kg 15Kurczak skrzydła kg 201. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:Część III zamówienia:Owoce i warzywa świeże, ziemniakiKOD CPV 03220000-9, 03212100-1Marchew kg 330Pietruszka korzeń kg 120Seler korzeń kg 35Por szt. 110Buraki kg 85Kapusta biała kg 110Kapusta modra kg 50Kapusta pekińska szt. 55Kapusta młoda szt. 25Kalafior szt. 20Kalarepa szt. 35Brokuły szt. 10Pomidory kg 100Pieczarki kg 45Papryka kg 55Sałata lodowa szt. 135Koperek pęczek o wadze 0,05 kg szt. 100Ziel. pietruszka pęczek o wadze 0,05 kg szt. 230Szczypior pęczek o wadze 0,01 kg szt. 190Cebula kg 140Czosnek (kraj pochodzenia Polska) szt. 65Ogórek zielony kg 80Cytryny kg 110Jabłka kg 400Gruszki kg 140Banany kg 260Pomarańcza kg 50Mandarynki kg 50Arbuz kg 200Winogrono kg 100Śliwki kg 25Truskawki kg 40Botwinka – pęczek o wadze 0,30 kg szt. 25Rzodkiewka – pęczek o wadze 0,1 kg szt. 150Groch łuskany kg 20Fasola Jaś kg 20Kiwi szt. 80Ziemniaki kg 2500Cukinia kg 30Brzoskwinie kg. 10Cebula czerwona kg 15Kapusta włoska szt. 10Fasolka szparagowa żółta kg 10Borówki amerykańskie poj. 250 g szt. 25Maliny poj. 250 g szt. 25Sałata masłowa szt. 25Nektarynki kg 101. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:Część IV zamówienia:Produkty zwierzęce - jajaKOD CPV 03142500-3Jajka wielkość L szt. 40001. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:Część V zamówienia:Owoce, warzywa mrożoneKOD CPV 15330000-0Brokuły mrożone (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) 20Brukselka mrożona (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) 8Kalafior mrożony (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) 20Maliny mrożone (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) 65Szpinak mrożony (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) 20Truskawki mrożone (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) 55Mix kompotowy mrożony (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) 50Wiśnie mrożone (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) 50Fasolka szparagowa żółta ( opakowanie – woreczek o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie-woreczek o masie 2,5 kg) 101. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:Część VI zamówienia:Ryby mrożone i wędzoneKOD CPV 15200000-0Dorsz czarniak mrożony ( opakowanie tafla o masie 9 kg) kg 100Makrela wędzona kg 101. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:Część VII zamówienia:Produkty mleczarskieKOD CPV 15500000-3Masło o zawartości tłuszczu 82% (opakowanie-kostka o masie 200 g) typu OSM Czarnków lub równoważne szt. (opakowanie-kostka o masie 200 g) 1600Mleko zawartość tłuszczu- 3,2% UHT (opakowanie – karton 1 l) szt. (opakowanie – karton 1 l) 1800Ser biały mielony typu JULIKO lub równoważny (opakowanie- wiaderko o masie 1000 g) szt. (opakowanie- wiaderko o masie 1000 g) 50Ser śmietankowy (zawartość 21 g tłuszczu w 100 g produktu) typu Almette lub równoważny (opakowanie jedn. o masie 150 g) szt. (opakowanie jedn. o masie 150 g) 70Ser żółty w kostce kg 35Śmietana 18 % w 250 ml produktu (opakowanie- karton o pojemności 250 ml) szt. (opakowanie- karton o pojemności 250 ml) 300Śmietana pasteryzowana o zawartości tłuszczu 30 % (opakowanie- karton o pojemności 500 ml) szt. (opakowanie- karton o pojemności 500 ml) 180Śmietana wiejska 18 % (ukwaszana) (opakowanie jednostkowe – kubeczek o masie netto 400 g) szt. (opakowanie jednostkowe – kubeczek o masie netto 400 g) 100Twaróg półtłusty mielony (opakowanie o masie netto 250 g) typu OSM Czarnków lub równoważny szt. (opakowanie o masie netto 250 g) 130Twaróg śmietankowy mielony (opakowanie o masie netto 250 g) typu OSM Czarnków lub równoważny szt. (opakowanie o masie netto 250 g) 30Jogurt naturalny (opakowanie jednostkowe – kubeczek o masie netto 350 g) szt. (opakowanie o masie netto 350 g) 60Maślanka naturalna (opakowanie butelka plastikowa o masie netto 1 kg ) szt. (opakowanie o masie netto 1 kg ) 15Serek Mascarpone śmietankowo-kremowy (opakowanie o masie netto 250 g) szt. (opakowanie o masie netto 250 g) 10Serek o smaku waniliowym z drażami ( opakowanie kubek o masie od 110 g do 130g ) typu OSM Czarnków lub równoważny szt. (opakowanie kubek o masie 110g -130 g) 500Deser Zuzia śmietankowo-czekoladowy (opakowanie kubek o masie netto od130 g do 150g) typu OSM Czarnków lub równoważny szt. (opakowanie kubek o masie netto 130 g – 150g) 1600Deser mleczny o smaku waniliowym typu Bakuś firmy Bakoma ( opakowanie saszetka o pojemnością od 65g do 80 g) szt. (opakowanie o pojemności 65g - 80 g) 220Ser topiony do smarowania typu Hochland lub równoważny ( opakowanie w kubku o masie 100g -140 g) szt. (opakowanie o masie 100g - 140 g) 801. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:Część VIII zamówienia:Warzywa przetworzone, kiszonkiKOD CPV 15330000-0Kapusta kiszona kg 140Ogórki kiszone kg 751. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:Część IX zamówienia:Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskieKOD CPV 15810000-9Bułka zwykła pszenna – sztuka o masie 0,06 kg szt. 7000Bułka graham – sztuka o masie 0,06 kg szt. 40Chałka kruszanką - sztuka o masie 0,2 kg szt. 100Chleb baltonowski – sztuka o masie 0,6 kg szt. 1200Chleb żytni razowy - sztuka o masie 0,5 kg szt. 30Bułka mleczna - sztuka o masie 0,04 kg szt. 150Bułka wrocławska – sztuka o masie 0,3 kg szt. 120Rogal pszenny z makiem – sztuka o masie 0,06 kg szt. 60Babeczki kruche kg 25Muszelki szt. 120Rogaliki półfrancuskie z powidłami kg 15Drożdżówka z serem - sztuka o masie 0,1 kg szt. 300Pączki szt. 120Jagodzianka szt. 120Placek drożdżowy z owocem kg 101. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2023r. do 31 grudnia 2023r.2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:Część X zamówienia:Artykuły ogólnospożywczeCukier kryształ biały kg 450Soczewica czerwona luz kg 5Herbata czarna granulowana typu Saga lub równoważna (opakowanie o masie od 90 do 100 g) 160 szt.Kakao (opakowanie o masie 80 g) 55 szt.Kasza jęczmienna wiejska (opakowania 1 kg) 80kgKawa zbożowa typu Inka lub równoważna (opakowanie o masie 150 g) 50szt.Ketchup łagodny typu Pudliszki o zawartości pomidorów 93 g na 100 g ketchupu (opakowanie od 450g do 480 g) 50szt.Pomidory krojone (opakowanie- puszka o masie 400 g) 100szt.Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów typu Pudliszki lub równoważny (opakowanie – słoik 200 g) 230szt.Liść laurowy (opakowanie o masie netto 6 g) 10szt.Majeranek (opakowanie o masie 8 g) 180 szt.Mąka poznańska 500 (opakowanie o masie 1 kg) 280kgMakaron kolanko typu Lubella lub równoważny (opakowanie o masie 500 g) 100szt.Makaron łazanki typu Lubella lub równoważny (opakowanie o masie 500 g) 110szt.Makaron spaghetti typu Lubella lub równoważny (opakowanie o masie 500 g) 140szt.Makaron świderki typu Lubella lub równoważny (opakowanie o masie 500 g) 80 szt.Papryka słodka (opakowanie o masie 20 g) 60szt.Pieprz mielony (opakowanie o masie 20 g) 30szt.Olej rzepakowy rafinowany100 % (opakowanie – butelka o pojemności od 0,9 l do 1l) 150 szt.Sól sodowo-potasowa (opakowanie o pojemności 350 g) 280 szt.Ziele angielskie (opakowanie o pojemności 15 g) 20szt.Groszek konserwowy (opakowanie puszka o poj. 400 g) 40szt.Zaprawa cytrynka (opakowanie o butelka plastikowa o pojemności 1l) 100 szt.Pieczywo chrupki lekkie pszenne typu Wasa (opakowanie o masie od140 g do 170g) 20szt.Szczaw konserwowy Typu Rolnik (opakowanie – słoik o masie 320 g) 20szt.Mandarynki puszka (opakowanie puszka o masie 314 g) 15 szt.Pieprz całe ziarno (opakowanie o pojemności 20 g) 10szt.Cynamon mielony (opakowanie o masie netto 15 g) 10szt.Cukier waniliowy (opakowanie o masie netto 16 g) 400szt.Skrobia ziemniaczana (opakowanie 500 g) 10szt.Ananas plastry (opakowanie – puszka o masie 565 g ) 50szt.Brzoskwinie w syropie połówki (opakowanie – puszka 820 g) 180szt.Budyń bez cukru o smaku śmietankowym, waniliowym, czekoladowym, malinowym (opakowanie o masie od 35 g do 40g) 280 szt.Chrupki kukurydziane (opakowanie o masie netto 100 g) 180 szt.Cukier puder (opakowanie o masie 400 g) 20szt.Drożdże (opakowanie o masie netto 100 g) 60szt.Dżem truskawkowy niskosłodzony min. 40g owoców w 100 g produktu (opakowanie – słoik o masie 280 g) 50 szt.Galaretka bez cukru o smaku truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, kiwi, agrest, wiśnia (opakowanie o masie 75g ) 500szt.Kasza manna (opakowanie – torebka 1 kg) 15 kgKisiel bez cukru (opakowanie o masie 77 g) 330 szt.Kukurydza konserwowa (opakowanie – puszka o pojemności 400 g) 30szt.Miód (opakowanie – słoik o masie 900 g) 5szt.Płatki owsiane (opakowanie o masie 500 g) 10szt.Płatki kukurydziane typu Nestle Cornflakes lub równoważne (opakowanie o masie 600 g) 90szt.Pyzy drożdżowe (opakowanie 12 szt.) 250op.Majonez typu Winiary lub równoważny (opakowanie – słoik o masie 700 g) 35szt.Czekolada gorzka min. 75 % typu Wedel (opakowanie o masie 100 g) 15szt.Ryż długoziarnisty ( opakowanie – torebka 1 kg) 150kgOgórki konserwowe typu Moryń (opakowanie – słoik 850 g) 110szt.Proszek do pieczenia (opakowanie o masie 30 g) 40szt.Przyprawa korzenna (opakowanie o masie 40 g) 10szt.Herbata owocowa rozpuszczalna o smaku brzoskwiniowym, wieloowocowym, owoce leśne, multiwitamina, malinowa, cytrynowa typu Ekoland (opakowanie o masie 300 g) 430szt.Ocet jabłkowy (opakowanie o masie 500 ml) 3szt.Cząber przyprawa (opakowanie o masie 10 g) 20szt.Rodzynki sułtańskie (opakowanie o masie 100 g ) 4szt. (Paluszki dla dzieci bez soli typu Lajkonik lub równoważne ( opakowanie o masie 250g) 90szt.Sos bolognes typu Fix Knorr lub równoważny (opakowanie o masie 44 g) 90szt.Mąka tortowa (opakowanie o masie 1 kg) 20kgPowidła śliwkowe (opakowanie słoik o masie 280 g) 10szt.Makaron nitki do rosołu typu Lubella lub równoważny (opakowanie o masie 500 g) 50szt.Przyprawa gyros (opakowanie o masie 30 g) 20szt.Makaron penne typu Lubella (opakowanie o masie 400 g) 100 szt.Soda oczyszczona (opakowanie o masie 70 g) 8 szt.Cukierki czekoladowe – (mieszanka smaków) typu Wedel 15kgKostki rosołowe drobiowe typu Winiary (opakowanie o masie 180 g) 5szt. (opakowanie o masie 180 g)Seler konserwowa (opakowanie słoik 320 g) 8szt.Musztarda delikatesowa łagodna (opakowanie słoik o masie od 180g do 185 g) 15szt.Chrzan śmietankowy (opakowanie słoik o masie 170 g) 15szt.Cukier brązowy 500 g 4szt.Żelatyna (opakowanie o masie 50 g) 12szt.Ocet o stężeniu roztworu 10% (opakowanie szklane pojemności 500 ml) 10 szt.wafel w czekoladzie typu Grześki Goplana lub równoważny (opakowanie o masie 39 g) 800 szt.wafel mleczno - orzechowy typu Storck knoppers lub równoważny (opakowanie o masie 25 g) 900szt.Sok owocowo warzywny w 100% naturalny bez dodatku cukru typu Kubuś lub rownoważny100 % (pojemność opakowania butelka 850 ml) 300szt.Mus owocowo- warzywny o smaku - truskawka jabłko banan marchew typu Kubuś 100 % lub równoważny (opakowanie o pojemności 100 g) 1600szt.Chrupki kukurydziane z nadzieniem truskawkowym typu Tygryski lub równoważne (opakowanie o masie 70 g) 30szt.Biszkopt z mlecznym nadzieniem typu Kinder mleczna kanapka lub równoważny (opakowanie o masie 84 g) 600szt.Lizaki wielosmakowe typu Chupa Chups lub równoważne (opakowanie o masie 600g - 50 szt. w opakowaniu) 5szt.Biszkopty typu Mamut wrocławskie lub równoważne (opakowanie o masie 120 g) 30szt.Krem czekoladowo – orzechowy typu Nutella lub równoważny (opakowanie słoik masie 350 g) 20szt.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach