Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Łodzi ogłasza przetarg
- Adres: 90-056 Łódź, ul. F.D. Roosevelta 9
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. (042) 6622300 , fax. (042) 6622377, 6622337
- Data zamieszczenia: 2009-03-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Łodzi
ul. F.D. Roosevelta 9 9
90-056 Łódź, woj. łódzkie
tel. (042) 6622300, fax. (042) 6622377, 6622337
REGON: 01751157500154 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gddkia.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa centralna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
zakup wraz z dostawą posiłków regeneracyjnych i napojów do Rejonu w Sieradzu w roku 2009/10 , z podziałem na części - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
zakup wraz z dostawą posiłków regeneracyjnych w ilości :dostawa posiłków regeneracyjnych na Bazę w Dobroniu 1230 szt w następującym asortymencie : 1.Fasola z kiełbasą po bretońsku 246 szt (41 zgrzewek po 6 szt) 2.Flaki wołowe w rosole 246 szt (41 zgrzewek po 6 szt) 3. Gołąbki w sosie pomidorowym 246 szt (41 zgrzewek po 6 szt) 4.Pulpety w sosie pomidorowym 246 szt (41 zgrzewek po 6 szt) 5. Kiełbasa wiejska 246 szt (41 zgrzewek po 6 szt) ;dostawa posiłów regeneracyjnych na Bazę w Brzeźniu 1230 szt w następującym asortymencie : 1.Fasola z kiełbasą po bretońsku 246 szt (41 zgrzewek po 6 szt) 2.Flaki wołowe w rosole 246 szt (41 zgrzewek po 6 szt) 3. Gołąbki w sosie pomidorowym 246 szt (41 zgrzewek po 6 szt) 4.Pulpety w sosie pomidorowym 246 szt (41 zgrzewek po 6 szt) 5. Kiełbasa wiejska 246 szt (41 zgrzewek po 6 szt) ;dostawa posiłków regeneracyjnych na Bazę w Poddębicach 510 szt w następującym asortymencie : 1.Fasola z kiełbasą po bretońsku 102 szt (17 zgrzewek po 6 szt) 2.Flaki wołowe w rosole 102 szt (17 zgrzewek po 6 szt) 3. Gołąbki w sosie pomidorowym 102 szt (17 zgrzewek po 6 szt) 4.Pulpety w sosie pomidorowym 102 szt (17 zgrzewek po 6 szt) 5. Kiełbasa wiejska 102 szt (17 zgrzewek po 6 szt) ;dostawa napojów w butelkach 1,5 litra do Rejonu w Sieradzu w ilości 7560 szt - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie wymagane
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Doświadczenie Wykonawca musi wykazać, że w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, zrealizował (zakończył) należycie co najmniej 1 dostawę artykułów spożywczych, na kwotę min. wielkości przedmiotu zamówienia ;Ocena ofert będzie oparta na ocenie spełniania wszystkich warunków określonych w SIWZ na zasadzie (spełnia - nie spełnia), tj. w zależności od doświadczenia zawodowego i innych istotnych informacji wykazanych w oświadczeniach Wykonawcy na przekazanych formularzach i dostarczonych dokumentach zgodnie z załączonymi w SIWZ wymaganiami.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: DOKUMENTY WYMAGANE DLA POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW PRZEZ WYKONAWCÓW 1. Dla potwierdzenia spełnienia warunków ogólnych, określonych w Instrukcji dla Wykonawców, Wykonawcy winni przedłożyć niżej wymienione dokumenty (oryginały lub kserokopie poświadczone przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem): 1.1. Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz warunków uczestnictwa w postępowaniu, zgodne z treścią Załącznika 1. - oryginał 1.2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Na potwierdzenie spełniania warunków szczegółowych opisanych w Instrukcji dla Wykonawców Wykonawcy winni przedłożyć następujące dokumenty (oryginały lub kopie poświadczone przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem): 2.1 Wykaz wykonanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu dat wykonania i odbiorców, na formularzu zgodnym z treścią załącznika nr 3. Wykaz musi potwierdzać spełnienie warunku, o którym mowa w Instrukcji dla Wykonawców. Do wykazu winny być dołączone dokumenty potwierdzające, że wymienione w wykazie dostawy zostały wykonane należycie. 3. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 1.2, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. W/w dokumenty powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie wydaje się dokumentów o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Terminy jak wyżej. Dokumenty za wyjątkiem oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ustawy pzp (oryginał), należy złożyć w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność przez Wykonawcę. Dokumenty składane w języku obcym należy złożyć wraz z tłumaczeniem na język polski poświadczonym przez wykonawcę. 4. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w celu potwierdzenia spełnienia warunków ogólnych, dokument wymieniony w pkt 1.1 winien przedłożyć w imieniu wszystkich Wykonawca upoważniony do reprezentacji, natomiast dokument wymieniony w pkt 1.2. powinien być przedłożony przez każdego Wykonawcę. W celu potwierdzenia spełnienia warunków szczegółowych dokumenty wymienione w pkt 2.1. winien przedłożyć w imieniu wszystkich ten, lub ci spośród Wykonawców, którzy go spełniają. 5. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie winni ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gddkia.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mięsa i produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej w Pniewie.
Dodano: 2016-04-11 - DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNYCH,PODROBÓW ORAZ WĘDLIN I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH DO OBIEKTÓW SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O. W KLESZCZOWIE
Dodano: 2016-03-25 - DOSTAWA MIĘSA i WĘDLIN
Dodano: 2016-01-13 - dostawy mięsa, przetworów mięsnych, drobiu i podrobów drobiowych
Dodano: 2016-01-05 - Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 175 w Łodzi - 1/PM175/2015
Dodano: 2015-12-18 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej Pod Dębami w Konstantynowie Łódzkim. ZP/35/2015
Dodano: 2015-12-01 - Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego oraz wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Wiśniowej Górze
Dodano: 2015-11-26 - Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej nieprzekraczającej 207 000 euro na sukcesywną dostawę świeżego mięsa i produktów mięsnych do 30 żłobków zlokalizowanych na terenie Łodzi
Dodano: 2015-11-19 - dostawa produktów mięsnych, wędliniarskich i drobiarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Dodano: 2015-11-17 - Zakup i dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych oraz tłuszczów zwierzęcych
Dodano: 2015-11-06