Miasto Ruda Śląska - Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej ogłasza przetarg
- Adres: 41-709 Ruda Śląska, Hallera 6
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-01-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miasto Ruda Śląska - Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej
Hallera 6
41-709 Ruda Śląska, woj. śląskie
REGON: 240984772 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Centrum Kształcenia Zawodowego w Rudzie Śląskiej na rok 2023. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SWZ.Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty, które wymienione zostały w załączniku nr 1a do SWZ.Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami,prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP.Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić wokresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będąprzysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej wprzedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określanakażdorazowo jednostkowymi zamówieniami.Ryby, owoce morza.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SWZ.Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty, które wymienione zostały w załączniku nr 1b do SWZ.Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami,prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP.Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić wokresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będąprzysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej wprzedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.Produkty mleczarskie, jaja.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SWZ.Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty, które wymienione zostały w załączniku nr 1c do SWZ.Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami,prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP.Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić wokresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będąprzysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej wprzedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określanakażdorazowo jednostkowymi zamówieniami.Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwę wskazującą na producenta danegoproduktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produktrównoważny), o innej nazwie podwarunkiem, że: posiadać one będą te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo;gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w opisieprzedmiotu zamówienia; produkty równoważne muszą zawierać w swoim składzie przynajmniej te same surowce użyte doprodukcji, co wyroby wskazane w opisie przedmiotu zamówienia.W przypadkach, o których wyżej mowa, Wykonawca musi jednoznacznie zaznaczyć w ofercie jakiego produktu dotyczyoferta równoważna – co proponuje Wykonawca jako produkt równoważny. Ponadto produkt należy opisać w taki sposób,aby potwierdzić, że oferowany produkt równoważny spełnia wymogi Zamawiającego. W przypadku, gdy Wykonawca nieopiszeproduktu równoważnego lub opis będzie niepełny, Zamawiający nie przewiduje możliwości uzupełnienia tego opisu, coskutkować będzie uznaniem, iż Wykonawca nie odpowiada warunkom zamówienia i odrzuceniem oferty.Różne produkty spożywcze, produkty przemiału ziarna, oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, warzywa przetworzone.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SWZ.Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty, które wymienione zostały w załączniku nr 1d do SWZ.Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami,prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP.Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić wokresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będąprzysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej wprzedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określanakażdorazowo jednostkowymi zamówieniami.Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwę wskazującą na producenta danegoproduktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produktrównoważny), o innej nazwie pod warunkiem, że: posiadać one będą te same walory smakowe i właściwości, co produktypodane przykładowo;gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w opisieprzedmiotu zamówienia; produkty równoważne muszą zawierać w swoim składzie przynajmniej te same surowce użyte doprodukcji, co wyroby wskazane w opisie przedmiotu zamówienia.W przypadkach, o których wyżej mowa, Wykonawca musi jednoznacznie zaznaczyć w ofercie jakiego produktu dotyczyoferta równoważna – co proponuje Wykonawca jako produkt równoważny. Ponadto produkt należy opisać w taki sposób,aby potwierdzić, że oferowany produkt równoważny spełnia wymogi Zamawiającego. W przypadku, gdy Wykonawca nieopiszeproduktu równoważnego lub opis będzie niepełny, Zamawiający nie przewiduje możliwości uzupełnienia tego opisu, coskutkować będzie uznaniem, iż Wykonawca nie odpowiada warunkom zamówienia i odrzuceniem oferty.Pieczywo.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SWZ.Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty, które wymienione zostały w załączniku nr 1e do SWZ.Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami,prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP.Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić wokresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będąprzysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej wprzedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określanakażdorazowo jednostkowymi zamówieniami.Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SWZ.Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty, które wymienione zostały w załączniku nr 1f do SWZ.Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami,prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP.Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić wokresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będąprzysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej wprzedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwę wskazującą na producenta danegoproduktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produktrównoważny), o innej nazwie podwarunkiem, że: posiadać one będą te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo;gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w opisieprzedmiotu zamówienia; produkty równoważne muszą zawierać w swoim składzie przynajmniej te same surowce użyte doprodukcji, co wyroby wskazane w opisie przedmiotu zamówienia.W przypadkach, o których wyżej mowa, Wykonawca musi jednoznacznie zaznaczyć w ofercie jakiego produktu dotyczyoferta równoważna – co proponuje Wykonawca jako produkt równoważny. Ponadto produkt należy opisać w taki sposób,aby potwierdzić, że oferowany produkt równoważny spełnia wymogi Zamawiającego. W przypadku, gdy Wykonawca nieopiszeproduktu równoważnego lub opis będzie niepełny, Zamawiający nie przewiduje możliwości uzupełnienia tego opisu, coskutkować będzie uznaniem, iż Wykonawca nie odpowiada warunkom zamówienia i odrzuceniem oferty.Soki, napoje, napoje alkoholowe.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SWZ.Zamawiający zamawiać będzie tylko te produkty, które wymienione zostały w załączniku nr 1g do SWZ.Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami,prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP.Podane w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić wokresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym ilości Wykonawcy nie będąprzysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający może dokonać zmiany ilości asortymentowej określonej wprzedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określanakażdorazowo jednostkowymi zamówieniami.Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazano konkretną markę produktu lub nazwę wskazującą na producenta danegoproduktu, rozumie się przez to produkt przykładowy, a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produktrównoważny), o innej nazwie podwarunkiem, że: posiadać one będą te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo;gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w opisieprzedmiotu zamówienia; produkty równoważne muszą zawierać w swoim składzie przynajmniej te same surowce użyte do produkcji, co wyroby wskazane w opisie przedmiotu zamówienia.W przypadkach, o których wyżej mowa, Wykonawca musi jednoznacznie zaznaczyć w ofercie jakiego produktu dotyczyoferta równoważna – co proponuje Wykonawca jako produkt równoważny. Ponadto produkt należy opisać w taki sposób,aby potwierdzić, że oferowany produkt równoważny spełnia wymogi Zamawiającego. W przypadku, gdy Wykonawca nieopiszeproduktu równoważnego lub opis będzie niepełny, Zamawiający nie przewiduje możliwości uzupełnienia tego opisu, coskutkować będzie uznaniem, iż Wykonawca nie odpowiada warunkom zamówienia i odrzuceniem oferty. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywny zakup wraz z dostawą żywności dla Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Rybniku z podziałem na części.
Dodano: 2024-07-18 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 23 w Chorzowie, ul. Floriańska 37 – I/2024
Dodano: 2024-06-27 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 8 w Chorzowie, ul. Kochanowskiego 18 – I/2024
Dodano: 2024-06-27 - Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 1 w Mikołowie w roku szkolnym 2024/2025.
Dodano: 2024-06-25 - Zakup i dostawę poczęstunku dla uczestników projektu: „CIDER-CLUBS – Kluby Międzypokoleniowej Transformacji”, numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-03F0/23
Dodano: 2024-06-24 - Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: „Od Kulturowej Transformacji do Lokalnej Integracji” wraz z artykułami drobnymi, numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-03EH/23-003
Dodano: 2024-06-17 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 25 w Chorzowie, ul. Kilińskiego 3 – I/2024
Dodano: 2024-06-05 - Dostawa artykułów spożywczych dla Żłobka Miejskiego w Tychach w II półroczu 2024 r.
Dodano: 2024-05-27 - „Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina".
Dodano: 2024-05-21 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 w Chorzowie, ul. Omańkowskiej 9 – I/2024
Dodano: 2024-05-21