Przetargi.pl
Zakup usługi restauracyjnej (obiadu składającego się z dwóch dań) i podawania gorących posiłków z możliwością konsumpcji w lokalu Wykonawcy z zabezpieczeniem obsługi kelnerskiej oraz dostarczanie posiłków do miejsca zamieszkania dla łącznie około 50 podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy.

Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy ogłasza przetarg

  • Adres: 04-519 Warszawa, ul. Korkowa 119/123
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 6133842 , fax. 022 6133844
  • Data zamieszczenia: 2011-11-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy
    ul. Korkowa 119/123
    04-519 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 6133842, fax. 022 6133844
    REGON: 01082204200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.opswawer.waw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup usługi restauracyjnej (obiadu składającego się z dwóch dań) i podawania gorących posiłków z możliwością konsumpcji w lokalu Wykonawcy z zabezpieczeniem obsługi kelnerskiej oraz dostarczanie posiłków do miejsca zamieszkania dla łącznie około 50 podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup usługi restauracyjnej (obiadu składającego się z dwóch dań) i podawania gorących posiłków z możliwością konsumpcji w lokalu Wykonawcy z zabezpieczeniem obsługi kelnerskiej dla dziennie około 32 podopiecznych Ośrodka, oraz dostarczanie posiłków do miejsca zamieszkania dla około 18 podopiecznych Ośrodka, łącznie posiłki będą przygotowywane dla około 50 osób, podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy. Usługi będą wykonywane w okresie od 1.01.2012 roku do 30.09.2012 roku. Zadanie własne o charakterze obowiązkowym jest realizowane na podstawie ustawy o Pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004 roku (Dz. U. z 2009 r. Nr 175 poz. 1362 art. 17.1 pkt3). Osoby świadczące usługi opiekuńcze będą dostarczały posiłki przygotowywane na wynos podopiecznym Ośrodka. a) Przygotowanie, wydawanie oraz możliwość konsumpcji obiadu odbywa się w dni powszednie, niedzielę i święta w siedzibie Wykonawcy i na wynos dla określonej grupy osób. Obiady powinny być wydawane w godzinach między 11.00 a 13.30. W przypadku niemożności wykonania usługi w niedzielę lub święta dopuszcza się możliwość wydania suchego prowiantu o wartości przeznaczonej na obiad. Każdorazowo sytuacja taka musi być uzgodniona z przedstawicielem Ośrodka. b) Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania, pokrywać co najmniej połowę dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej tj. zapewnić nie mniej niż 1200 kcal. c) Przedmiot zamówienia obejmuje następujący zakres usług: -przygotowanie ciepłego posiłku składającego się z dwóch dań - zupy, drugiego dania i kompotu. Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie mniej niż3 posiłki mięsne. Jadłospis na miesiąc następny należy przedłożyć w OPS z tygodniowym wyprzedzeniem w celu akceptacji przez Dyrektora. -w miarę potrzeb przygotowanie ciepłego posiłku dietetycznego wg wskazań lekarza dla osób będących na diecie. Ilość tego rodzaju posiłków będzie określana na dany miesiąc z 6-cio dniowym wyprzedzeniem. -Podanie obiadu podopiecznym OPS w lokalu Wykonawcy z możliwością konsumpcji i obsługi kelnerskiej. -Wykonawca może wydać klientowi nie więcej niż trzy posiłki dziennie oraz nie więcej niż siedem posiłków tygodniowo . -Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił odpowiednie warunki lokalowe umożliwiające spożycie posiłku, w szczególności miejsca siedzące przy stoliku (bez wyodrębniania miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania). -Wydanie opiekunom świadczącym usługi obiadów na wynos przeznaczonych dla osób niepełnosprawnych i starszych - korzystających z pomocy Ośrodka, w specjalnie przeznaczonych do tego celu jednorazowych pojemnikach. -Rozliczenie miesięczne wydanych obiadów odbywa się na podstawie imiennych kart obiadowych wystawionych przez Ośrodek osobom korzystającym z tej formy pomocy oraz na podstawie noty księgowo-obciążeniowej wystawionej przez Wykonawcę. -Bliskość i dostępność siedziby Wykonawcy dla klientów OPS (placówka powinna znajdować się na terenie Dzielnicy Wawer, w odległości około 300 metrów od przystanku autobusowego lub stacji kolejowej w dzielnicy Wawer). Placówka gastronomiczna powinna umożliwić spożycie posiłków jednorazowo minimum 20 osobom jednocześnie. -Wykonawca zapewni zaplecze sanitarne dla klientów Ośrodka w postaci szatni oraz wydzielonym pomieszczeniem z dostępem do bieżącej wody i toalety. Placówka gastronomiczna powinna posiadać zezwolenie SANEPID-u na prowadzenie działalności. -Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia niedostępności alkoholu dla klientów Ośrodka spożywających posiłki w porze wydawania obiadów tj. w godz. 11.00- 13.30.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 9 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opswawer.waw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach