Przetargi.pl
Zakup usługi organizacji i przeprowadzenia kursu kelnerskiego w ramach realizacji projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Priorytet IX Działanie 9.2 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Zespół Szkół Zawodowych Nr 1 im. A. Dziedzica w Zakopanem ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Kasprusie 14 B
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 20 634 35 , fax. 18 20 626 91
  • Data zamieszczenia: 2012-10-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Zawodowych Nr 1 im. A. Dziedzica w Zakopanem
    ul. Kasprusie 14 B 14 B
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 18 20 634 35, fax. 18 20 626 91
    REGON: 00129774600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: zsz1-zakopane.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Szkoła

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup usługi organizacji i przeprowadzenia kursu kelnerskiego w ramach realizacji projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Priorytet IX Działanie 9.2 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem przetargu jest wybór Wykonawcy, który będzie świadczył na rzecz Zamawiającego usługi określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) jako: główny przedmiot zamówienia: 80530000-8 - usługi szkolenia zawodowego, polegające na zorganizowaniu i przeprowadzeniu kursu kelnerskiego dla grupy 29 uczniów Zespół Szkół Zawodowych nr 1 im. Aleksandra Dziedzica w Zakopanem ul. Kasprusie 14 b w okresie od 10.2012r. do 06.2014r. w ramach realizacji projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Priorytet IX Działanie 9.2 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa i wg zestawienia przedstawionego poniżej w punkcie 3.2. przedmiotowej SIWZ: 3.2. Zadaniem Wykonawcy jest: a) Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu przygotowującego do profesjonalnego wykonywania zawodu kelnera zakończonego egzaminem oraz certyfikatem potwierdzającym nabycie umiejętności, łącznie dla 29 uczniów technikum lub szkoły zawodowej uczestniczących w projekcie realizowanym przez Zespół Szkół Zawodowych nr 1 w Zakopanem. b) Wykonawca zrealizuje przedmiotowy kurs dla trzech grup zakończony każdorazowo egzaminem, kursy odbywać się będą w następujących terminach: a) X - XII 2012r. - 1 grupa 8 osobowa, b) I -VI 2013r. - 1 grupa 11 osobowa, c) I -VI 2014r. - 1 grupa 10 osobowa, c) Wymagana minimalna liczba godzin kursu na jednego uczestnika to 30 godzin (przy czym godzina zajęć teoretycznych i praktycznych liczy 45 minut, długość przerw może być ustalana w sposób elastyczny). Kurs zawodowy powinien obejmować część teoretyczną i praktyczną. Zajęcia mogą odbywać się od poniedziałku do piątku w godz. 15:00 - 19:00, w czasie trwania roku szkolnego oraz w soboty w godz. 8:00 - 15:00. Natomiast w czasie, gdy uczniowie nie będą mieli zajęć edukacyjnych w terminie od poniedziałku do soboty w godz. 8:00 - 18:00, z zastrzeżeniem, że liczba godzin zajęć w ciągu jednego dnia nie przekroczy 8 godzin. d) Miejsce kursu: Zespół Szkół Zawodowych nr 1 im. Aleksandra Dziedzica w Zakopanem ul. Kasprusie 14b. e) Do przeprowadzenia kursu Wykonawca zapewni odpowiednią ilość niezbędnego wyposażenia, umożliwiając uczestnikom swobodne wykonywanie zajęć praktycznych. f) Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników do pracy na stanowisku kelnera. g) Program kursu powinien zawierać następujące zagadnienia: - profesja kelnera, - osobiste wyposażenie kelnera, - predyspozycje do pracy w różnego typu lokalach gastronomicznych, - systemy pracy i obsługi kelnerskiej, - organizacja i techniki pracy kelnera, - wyposażenie sali restauracyjnej i wyposażenie techniczne restauracji, - przygotowanie sali na przyjęcie gości, - prezentacja elementów zastawy stołowej i szkła oraz platerów, - przyjmowanie rezerwacji i powitanie gości w restauracji, - technika obsługi gości przy stoliku, - zasady serwowania dań w lokalach gastronomicznych, - technika podawania napojów alkoholowych, - noszenie naczyń, szkła i tac , - sprzątania ze stołu po posiłkach, - style obsługi, - zasady organizacji i obsługa przyjęć okolicznościowych i ich obsługa, - psychologia sprzedaży- obsługi przy stole. h) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić warunki kursu zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy w trakcie jego trwania. i) Kurs zakończy się oceną nabytych umiejętności w formie egzaminu wewnętrznego z certyfikatem otrzymanych umiejętności w języku polskim i angielskim oraz zaświadczenie zgodne z rozporządzeniem ministra edukacji narodowej z dnia 11 stycznia 2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych. j) Wykonawca zobowiązany jest: - zapewnić wszystkim uczestnikom kursu: program i harmonogram, materiały dydaktyczne, które muszą posiadać logotypy POKL i Zamawiającego. Każdy uczestnik kursu otrzyma na własność materiały wspomagającą tematykę kursu w formie papierowej. - wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami Zamawiającego wskazanymi w niniejszej SIWZ - Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia dokumentacji kursu i przekazanie jej Zamawiającemu po zakończeniu kursu dla każdej grupy. Dokumentacja oprócz list obecności i dziennika zajęć zawierać powinna dokumentację fotograficzną z prowadzonego kursu utrwaloną na nośniku elektronicznym i przekazana Zamawiającemu. Końcowa dokumentacja zawierać ma potwierdzenie przeprowadzenia egzaminu dla każdej grupy uczestników kursu wraz ze sporządzeniem protokołu z egzaminu i przekazaniem oryginałów zamawiającemu wraz z wydaniem certyfikatów potwierdzających nabycie uprawnień uczestnikom kursu w języku polskim i angielskim. Przeprowadzenie w razie konieczności egzaminu poprawkowego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsz1-zakopane.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach