Przetargi.pl
Zakup usługi cateringowej dla uczestników projektu Podstawówka na START współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Gmina Jeziorany reprezentowana przez Burmistrza Jezioran ogłasza przetarg

  • Adres: 11-320 Jeziorany, Plac Zamkowy 4
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 5392748 , fax. 089 5392760
  • Data zamieszczenia: 2012-10-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Jeziorany reprezentowana przez Burmistrza Jezioran
    Plac Zamkowy 4 4
    11-320 Jeziorany, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 5392748, fax. 089 5392760
    REGON: 51074355100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.jeziorany.nowoczesnagmina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup usługi cateringowej dla uczestników projektu Podstawówka na START współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    4.1 Przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup usługi cateringowej dla uczestników projektu nr POKL.09.01.02-28-062/12-00 pn. Podstawówka na START współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. 4.2 Zakres zamówienia: Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie, dowóz i wydawanie ciepłych posiłków dla łącznej liczby 69 uczestników projektu w postaci drugiego dania wraz z napojem w łącznej ilości 3840 sztuk w roku szkolnym 2012/2013 i 2013/2014. Planowany harmonogram dostawy posiłków na rok szkolny 2012/2013 zostanie ustalony z Wykonawcą w terminie 7 dni po podpisaniu umowy. Planowany harmonogram dostawy posiłków na rok szkolny 2013/2014 zostanie ustalony z Wykonawcą po ustaleniu planu pracy uczniów we wrześniu 2013 roku. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany terminów dostawy posiłków ze względu na zmianę terminu organizacji zajęć i funkcjonowania placówki. Posiłki będą dostarczane na miejsce organizacji zajęć to jest: Zespół Szkół w Jezioranach, ul. Konopnickiej 13, 11-320 Jeziorany. Posiłki będą dostarczane minimum dwa razy w tygodniu w godzinach popołudniowych w ilości 30 lub 39 sztuk. Posiłek gorący w postaci drugiego dania powinien być dostarczony w pojemnikach termoizolacyjnych i wydawany w jednorazowych naczyniach (pojemniki termoizolacyjne oraz naczynia jednorazowe muszą spełniać wymogi sanitarne określone przepisami ustawy o warunkach zdrowotnych oraz przepisami wykonawczymi do ustawy). Usługa cateringu obejmuje przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłku. Podana cena uwzględniać musi opakowania/ zastawę plastikową. Cena pakietu obiadowego (posiłku) będzie niezmienna przez cały okres obowiązywania umowy. Posiłki powinny być przygotowane wyłącznie na bazie pełnowartościowych produktów wysokiej jakości oraz półproduktów, posiadających stosowne atesty, świadectwa, protokoły badań itp. oraz zgodnie z określonymi normami żywienia - jakość posiłków (w tym produktów używanych do ich sporządzania) i procedury Wykonawcy powinny być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225). Posiłki powinny być sporządzane i wydawane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Powinny być przygotowane z uwzględnieniem norm żywieniowych o wysokiej wartości odżywczej. Należy unikać częstego powtarzania tych samych potraw. Wykonawca raz w tygodniu powinien dostarczać jadłospis wydawanych posiłków do siedziby Biura Projektu tj. Urząd Miejski, Plac Zamkowy 4, 11-320 Jeziorany, pok. nr 9. Zamawiający ma prawo kontroli jakości wydawanych posiłków oraz prawo odmowy zapłaty za posiłki niespełniające kryteriów jakościowych. Zamawiający wręczy Wykonawcy imienne listy osób uprawnionych do otrzymania posiłków. Wykonawca w trakcie i po zakończeniu wydawania posiłków powinien zapewnić obsługę i uporządkować pomieszczenie, w którym posiłki były spożywane. Zamawiające ze względu na specyfikacje prowadzonych zajęć zastrzega sobie możliwość uzupełnienia ilości zamówienia w granicach do 30%. Określenie ilości i gramatury posiłków: 1. Mięso - minimum 150 g. 2. Ziemniaki, ryż lub kasza - minimum 200 g. 3. Surówka - minimum 180 g. 4. Pierogi - minimum 8 szt. 5. Naleśniki lub krokiety o średnicy minimum 30 cm - minimum 2 szt. 6. Napój - sok minimum 200 ml, opakowanie butelka
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.jeziorany.nowoczesnagmina.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach