Przetargi.pl
Zakup usług restauracyjnych i dotyczących podawania gorących posiłków dla Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy

Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy ogłasza przetarg

  • Adres: 04-519 Warszawa, ul. Korkowa 119/123
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 6133842 , fax. 022 6133844
  • Data zamieszczenia: 2010-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy
    ul. Korkowa 119/123
    04-519 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 6133842, fax. 022 6133844
    REGON: 01082204200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.opswawer.waw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup usług restauracyjnych i dotyczących podawania gorących posiłków dla Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup usługi restauracyjnej (obiadu składającego się z 2-óch dań) i podawania gorących posiłków z możliwością konsumpcji w lokalu Wykonawcy z zabezpieczeniem obsługi kelnerskiej dla dziennie ok. 45 podopiecznych Ośrodka oraz przygotowanie posiłków na wynos dostarczanych do miejsca zamieszkania dla ok. 10 podopiecznych Ośrodka przez osoby świadczące usługi opiekuńcze. 1. Przygotowanie, wydawanie oraz możliwość konsumpcji obiadu odbywa się w dni powszednie, niedzielę i święta w siedzibie Wykonawcy i na wynos dla określonej grupy osób. Obiady powinny być wydawane w godzinach od 11.00 do 13.30. W przypadku niemożności wykonania usługi w niedzielę lub święta dopuszcza się możliwość wydania suchego prowiantu o wartości przeznaczonej na obiad. Każdorazowo sytuacja taka musi być uzgodniona z przedstawicielem Ośrodka. 2. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania, pokrywać 0,5 dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej tj. zapewniać nie mniej niż 1200 kcal. 3. Przedmiot zamówienia obejmuje następujący zakres usług: a. przygotowanie ciepłego posiłku składającego się z dwóch dań - zupy, drugiego dania i kompotu. Tygodniowy jadłospis powinien zawierać 3 posiłki mięsne i 4 posiłki bezmięsne. Jadłospis na miesiąc następny należy przedłożyć w OPS z tygodniowym wyprzedzeniem w celu akceptacji przez Dyrektora. b. w miarę potrzeb przygotowanie ciepłego posiłku dietetycznego wg wskazań lekarza dla osób będących na diecie. Ilość tego rodzaju posiłków będzie określana na dany miesiąc z 6 - cio dniowym wyprzedzeniem. c. podanie obiadu podopiecznym OPS-u w lokalu Wykonawcy z możliwością konsumpcji i obsługi kelnerskiej. d. wydanie opiekunkom świadczącym usługi, obiadów na wynos przeznaczonych dla osób niepełnosprawnych i starszych - korzystających z pomocy Ośrodka, odbywa się w specjalnie przeznaczonych do tego celu jednorazowych pojemnikach e. rozliczenie miesięczne wydanych obiadów odbywa się na podstawie imiennych kart obiadowych wystawionych przez Ośrodek osobom korzystającym z tej formy pomocy oraz na podstawie noty księgowo - obciążeniowej wystawionej przez Wykonawcę f. bliskość i dostępność siedziby Wykonawcy dla klientów OPS (restauracja znajduje się na terenie dzielnicy), w odległości ok. 300 m od przystanku autobusowego i stacji kolejowej lub w odległości nie większej niż 5 km od granicy administracyjnej Dzielnicy Wawer. Placówka gastronomiczna powinna umożliwić spożycie posiłków jednorazowo minimum 20 osobom jednocześnie. g. Wykonawca wydzieli salę dla klientów Ośrodka spożywających posiłki, z osobnym wejściem, szatnią, dostępem do wody bieżącej i toalet. Placówka gastronomiczna powinna posiadać zezwolenie SANEPID-u na prowadzenie działalności. h. Wykonawca zapewni niedostępność alkoholu na sali wydzielonej dla klientów Ośrodka.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opswawer.waw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach