Przetargi.pl
Zakup usług polegających na wykonaniu projektu zabudowy stoiska i zabudowie stoiska na Międzynarodowych Targach Spożywczych Grüne Woche 2013 w Berlinie odbywających się w terminie od dnia 18.01.2013 r. do dnia 27.01.2013 r.

Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA ogłasza przetarg

  • Adres: 00-930 Warszawa, ul. Wspólna 30
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 623 19 01 , fax. 22 623 19 09
  • Data zamieszczenia: 2012-12-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA
    ul. Wspólna 30 30
    00-930 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 623 19 01, fax. 22 623 19 09
    REGON: 01156286700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Fundacja

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup usług polegających na wykonaniu projektu zabudowy stoiska i zabudowie stoiska na Międzynarodowych Targach Spożywczych Grüne Woche 2013 w Berlinie odbywających się w terminie od dnia 18.01.2013 r. do dnia 27.01.2013 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup usług polegających na wykonaniu projektu zabudowy stoiska i zabudowie stoiska na Międzynarodowych Targach Spożywczych Grüne Woche 2013 w Berlinie odbywających się w terminie od dnia 18.01.2013 r. do dnia 27.01.2013 r. Wykonawca zobowiązany jest do: 1) wykonania trzech różnych projektów graficznych zabudowy polskiego stoiska narodowego uwzględniających poniższe informacje, zwanych dalej projektami, w terminie 5 dni roboczych od dnia zawarcia umowy. 2) wykonania zabudowy wystawienniczej o powierzchni 80 m? zgodnie z jednym z ww projektów zaakceptowanym przez Zamawiającego, w terminie do dnia 17 stycznia 2012 r. do godz. 12:00. Zabudowa zostanie wykonana w Messe Berlin GmbH, Messedamm 22 14055 Berlin Germany, Pawilon 11.2. 3) zapewnienia wyposażenia stoiska zgodnie z jednym z ww projektów zaakceptowanym przez Zamawiającego, 4) zapewnienia 2 hostess władających językiem niemieckim i polskim w terminie od dnia 18.01.2013 r. do dnia 27.01.2013 r., 5) zapewnienia 20 kart wstępu na czas trwania targów, 6) zapewnienia 20 jednorazowych kart wstępu na czas trwania targów, 7) zapewnienia obsługi gastronomicznej spotkań organizowanych na stoisku w terminie od dnia 18.01.2013 r. do dnia 27.01.2013 r. W ramach projektu należy wykonać zabudowę 80 m? powierzchni wystawienniczej, na którą składać się będzie: I. stoisko o powierzchni 80 m? wykorzystywane przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w tym: A. część konferencyjna o powierzchni nie mniejszej niż 15 m?, B. zaplecze kuchenne o powierzchni co najmniej 15 m?, W związku z powyższym trzy projekty powinny spełniać następujące kryteria: Całe stoisko MRiRW, przestronne i otwarte dla odwiedzających, powinno być oświetlone, (oświetlenie grafik, napisów POLEN, logo Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Poznaj Dobrą Żywność z lampami na wysięgu, pod sufitem nad stoiskiem należy umieścić podwieszany napis Polen). Wykonanie zabudowy wystawienniczej o powierzchni 80 m? z elementów: płyta MDF, system Maxima Light (elementy powinny być czyste, nowe, bez śladów zarysowań, bez śladów zużycia). Podłoga wyłożona wykładziną zgodną z obowiązującymi przepisami przeciwpożarowymi, współgrająca kolorystycznie ze stoiskiem. W skład zabudowy stoiska wchodzić będą następujące elementy wyposażenia: 1) wyposażenie stoiska w co najmniej: a. 2 lady informacyjne nie mniejsze niż 120 cm, b. napisy na fryzie: Polen i Ministerium für Landwirtschaft und Ländliche Entwicklung, c. umieszczenie logotypów zgodnie z załącznikiem nr 4 do umowy: Wykaz logotypów i sloganów, d. 4 plastikowe hokery, e. 16 krzeseł plastikowych lub drewnianych, f. 6 witryn szklanych z półkami o wymiarach ok. 45 cm45 cm200 cm, g. 2 przeszklone lady chłodnicze (nie mniejsze niż 1,2 m), h. 1 zamrażarka wolno stojąca z drzwiami szklanymi o wymiarach ok. 80 cm80 cm200 cm, i. 4 stojaki na foldery, j. zaplecze z drzwiami zamykanymi na klucz, k. wydruki na ściany według propozycji Zamawiającego, l. 6 półek w kolorze zabudowy wg projektu Wykonawcy, m. 8 dużych kwiatów doniczkowych nie mniejszych niż 120 cm, n. 2 kanapy dwuosobowe nie mniejsze niż 140 cm + stół. o. kwiaty cięte wraz z wazonem (codziennie świeże), 2) wykonanie instalacji elektrycznej (gniazdo elektryczne 230V2kW jedna sztuka na każde 3m? powierzchni wystawienniczej), zapewnienie napięcia elektrycznego 230 V, zapewnienie przyłącza całodobowego prądu wraz z pokryciem kosztów zużycia energii elektrycznej, 10 przedłużaczy (co najmniej 250 cm długość sznura), w terminie od dnia 18.01.2013 r. do dnia 27.01.2013 r., 3) wykonanie instalacji wodno - kanalizacyjnej i zapewnienie przyłącza wodociągowego ze zlewozmywakiem wraz z pokryciem kosztów zużycia wody i odprowadzenia ścieków do sieci wodno - kanalizacyjnej, w terminie od dnia 18.01.2013 r. do dnia 27.01.2013 r., 4) wyposażenie stoiska w internet (WiFi) wraz z pokryciem kosztów związanych z korzystaniem z przesyłu i odbioru danych, w terminie od dnia 18.01.2013 r. do dnia 27.01.2013 r., 5) demontaż stoiska po zakończeniu Międzynarodowych Targów Spożywczych Grüne Woche 2013 w Berlinie, 6) sprzątania stoiska i wywóz śmieci w czasie trwania i po zakończeniu Międzynarodowych Targów Spożywczych Grüne Woche 2013 w Berlinie, 7) wpis do katalogu wystawców. A. Część konferencyjna o powierzchni nie mniejszej niż 15 m?: Wyposażenie części konferencyjnej stoiska w co najmniej: stół konferencyjny na 12 osób, 12 krzeseł, dekoracje z kwiatów żywych na stole lub 3 kwiaty wolnostojące na stół, godło państwowe, szafka stojąca nie wyższa niż 80 cm zamykana na klucz. Część konferencyjna oddzielona od pozostałej części drzwiami przesuwanymi. B. Zaplecze kuchenne o powierzchni co najmniej 15 m?: Wyposażenie zaplecza kuchennego w co najmniej: regały na ramie aluminiowej lub stalowej od podłogi do wysokości 2 m, półki mniej więcej co 40 cm, lodówka ok. 200 litrów (lub dwie po 100 litrów), 4 kosze na śmieci, 50 worków na śmieci, 2 wolnostojące wieszaki na garderobę, 2 wieszaki na ubrania montowane na ścianie stoiska, 2 czajniki elektryczne, zastawa na 18 osób, płyn do mycia naczyń, zmywak do naczyń, płyn do mycia szyb, 40 rolek ręczników papierowych, 400 serwetek w kolorze białym o wymiarach 33x33 cm, 400 serwetek w kolorze czerwonym o wymiarach 33x33 cm, szafka stojąca nie wyższa niż 80 cm zamykana na klucz. Zaplecze kuchenne oddzielona od pozostałej części drzwiami pełnymi. Na obsługę gastronomiczną spotkań organizowanych na stoisku w terminie od dnia 18.01.2013 r. do dnia 27.01.2013 r. składa się: w terminie od dnia 18 stycznia do dnia 20 stycznia 2013 r.: - od godz. 10:00 do godz. 10:30 zimne przekąski (półmiski z kanapkami z wędliną oraz z serem żółtym - w równych proporcjach) dla maksymalnie 25 osób, - od godz. 13:00 do godz. 16:00 zestaw obiadowy, dwudaniowy dla maksymalnie 25 osób: I danie - zupa, II danie - zestaw z mięsem, zestaw wegetariański do wyboru, surówki, - deser (porcja ciasta lub deser w pucharkach), - owoce na platerach, Dostarczenie w dniu 18.01.2012 r. do godz. 9:00 na stoisko zimnych napoi gazowanych i niegazowanych oraz soków: - woda mineralna niegazowana 0,5 l - 144 szt. - woda mineralna gazowana 0,5 l - 96 szt. - soki owocowe 1 l (jabłko, czarna porzeczka, wiśnia) - 50 szt. w terminie od dnia 21 stycznia do dnia 27 stycznia 2013 r.: - od godz. 10:00 do godz. 10:30 zimne przekąski (półmiski z kanapkami z wędliną oraz z serem żółtym - w równych proporcjach) dla maksymalnie 10 osób, - od godz. 13:00 do godz. 15:00 zestaw obiadowy, dwudaniowy dla maksymalnie 10 osób: I danie - zupa, II danie zestaw z mięsem, zestaw wegetariański, surówki, - owoce na platerach,
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 799500000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.fapa.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach