Przetargi.pl
Zakup usług organizacji kursów zawodowych: baristycznego, barmańskiego, kelnerskiego i carvingu w ramach realizacji projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce w roku 2012

Powiat Wielicki ogłasza przetarg

  • Adres: 32-020 Wieliczka, ul. Dembowskiego 2
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 012 2880210 , fax. 012 2880040
  • Data zamieszczenia: 2012-04-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Wielicki
    ul. Dembowskiego 2 2
    32-020 Wieliczka, woj. małopolskie
    tel. 012 2880210, fax. 012 2880040
    REGON: 35155453100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wieliczka.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup usług organizacji kursów zawodowych: baristycznego, barmańskiego, kelnerskiego i carvingu w ramach realizacji projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce w roku 2012
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1/. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych: baristycznego, barmańskiego, kelnerskiego i carvingu dla uczniów i uczennic Zespołu Szkół Zawodowych w Wieliczce i Zespołu Szkół w Gdowie, beneficjentów ostatecznych projektu systemowego pn.Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2/. Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia: KURS BARISTYCZNY Tematyka kursu: kurs baristyczny powinien obejmować co najmniej następujące zagadnienia: część teoretyczna: Coffee Culture, przechowywanie kawy, budowa ekspresu i jego rodzaje, metody przyrządzania kawy, zasady jej serwowania, teoria espresso; część praktyczna: espresso, kawy mleczne, kawy deserowe, Latte Art, dbałość o stanowisko pracy - czyszczenie ekspresu, młynka. Tematyka może zostać rozszerzona przez Wykonawcę. Czas trwania kursu: minimum 18 godzin, przy czym co najmniej 12 godzin powinno mieć charakter praktyczny. Poprzez 1 godzinę trwania kursu Zamawiający rozumie godzinę zegarową. Czas realizacji: według ustaleń z Zamawiającym. Kurs powinien zostać zorganizowany w czasie wolnym od nauki szkolnej z uwzględnieniem konieczności dojazdu uczniów do miejsca realizacji kursu. Liczba uczestników kursu: 10 uczniów i uczennic. Rekrutację na kurs prowadzi Zamawiający. Wykonawca otrzyma listę uczestników po podpisaniu umowy. KURS BARMAŃSKI Tematyka kursu: kurs barmański dla uczniów szkoły gastronomicznej - zawierający następujące zagadnienia: a.wprowadzenie do zawodu barmana, b.zarys technologii i towaroznawstwa napojów alkoholowych i bezalkoholowych, c.podział i charakterystyka napojów mieszanych, d.technika miksowania, teoretyczne i praktyczne zastosowanie receptur, e.wyposażenie i organizacja profesjonalnego Cocktail - Baru, f.miksowanie w stylu wolnym. Tematyka może zostać rozszerzona przez Wykonawcę. Czas trwania kursu: 30 godzin, przy czym poprzez 1 godzinę trwania kursu Zamawiający rozumie godzinę zegarową. Liczba uczestników kursu: 20 osób (dwie grupy po 10 osób). Czas realizacji: według ustaleń z Zamawiającym. Kurs powinien zostać zorganizowany w czasie wolnym od nauki szkolnej z uwzględnieniem konieczności dojazdu uczniów do miejsca realizacji kursu. Preferowane dni: piątek - niedziela KURS KELNERSKI Tematyka kursu: kurs kelnerski dla uczniów szkoły gastronomicznej - zawierający następujące zagadnienia: a.zasady obsługi gości indywidualnych w tym w szczególności: obsługa konsumenta, serwis dań, serwis wina, serwis champagne. b.obsługa imprez okolicznościowych, organizacji bankietów, obsługi konferencji, przerw kawowych. Tematyka może zostać rozszerzona przez Wykonawcę. Czas trwania kursu: 30 godzin przy czym poprzez 1 godzinę trwania kursu Zamawiający rozumie godzinę zegarową Liczba uczestników kursu: 20 osób (dwie grupy po 10 osób) Czas realizacji: według ustaleń z Zamawiającym. Kurs powinien zostać zorganizowany w czasie wolnym od nauki szkolnej z uwzględnieniem konieczności dojazdu uczniów do miejsca realizacji kursu. Preferowane dni: piątek - niedziela. KURS CARVINGU Tematyka kursu: kurs carvingu dla uczniów szkoły gastronomicznej. Kurs powinien zawierać następujące zagadnienia: a.nauka podstawowych rodzajów cięć używanych w carvingu, b.nauka wykonywania dekoracji z warzyw i owoców oraz rzeźby z arbuza i melona, c.układanie kompozycji z wykonanych owoców i warzyw. Tematyka szkolenia może zostać rozszerzona przez Wykonawcę. Czas trwania kursu: 8 godzin, przy czym poprzez 1 godzinę trwania kursu Zamawiający rozumie godzinę zegarową. Liczba uczestników kursu: 20 osób (dwie grupy po 10 osób). Czas realizacji: według ustaleń z Zamawiającym. Kurs powinien zostać zorganizowany w czasie wolnym od nauki szkolnej z uwzględnieniem konieczności dojazdu uczniów do miejsca realizacji kursu. Preferowane dni: piątek - niedziela 3/. Przedmiot umowy powinien być realizowany w miejscu zlokalizowanym na terenie powiatu wielickiego lub gmin bezpośrednio z nim sąsiadujących. W przypadku, gdy kursy odbywać się będą w miejscu innym niż wskazane powyżej Wykonawca jest zobowiązany na własny koszt zapewnić uczestnikom kursu dojazd z siedziby Zespołu Szkół Zawodowych w Wieliczce lub Zespołu Szkół w Gdowie do miejsca realizacji kursu. Czas dojazdu uczestników kursu nie może przekroczyć jednej godziny w każdą stronę. Szczegółowy harmonogram zostanie ustalony przed podpisaniem umowy z Wykonawcą. 4/. Obowiązki Wykonawcy: Do obowiązków Wykonawcy należy przede wszystkim: a. realizacja zajęć przez wykwalifikowanych trenerów, posiadających doświadczenie w prowadzeniu kursów z tematu objętego przedmiotową umową, b. zabezpieczenie sali z wyposażeniem, przystosowanej do realizacji kursów, będących przedmiotem niniejszej umowy, c. zabezpieczenie sprzętu, urządzeń mechanicznych i wszelkich innych przyrządów oraz materiałów i produktów niezbędnych do prawidłowego zrealizowania programu każdego z kursów, d. zapewnienie uczestnikom kursów dodatkowo ciepłego posiłku, w przypadku, gdy kurs trwa ponad 6 godzin w jednym dniu e. po zakończeniu każdego z kursów przygotowanie i wręczenie uczestnikom: -zaświadczenia/certyfikatu o ukończeniu szkolenia , zawierającego informację o jego temacie oraz wymiarze godzin, -dodatkowego zaświadczenia o ukończeniu danego kursu, zawierającego informację o jego temacie oraz wymiarze godzin, wydanego zgodnie z aktualnymi wytycznymi Departamentu Zarządzania Europejskim Funduszem Społecznym Ministerstwa Rozwoju Regionalnego dotyczącymi zasad oznaczania projektów i działań informacyjno-promocyjnych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, którego wzór stanowi do umowy. 5/. W ramach promocji przedmiotu umowy Wykonawca zobowiązany jest także do: a.oznakowania sal, w których będą odbywały się zajęcia, zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, b.informowania uczestników kursu o fakcie współfinansowania zajęć ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, c.stosowania na wszystkich dokumentach w trakcie wykonywania przedmiotowego zamówienia znaków takich jak: logo POKL, logo Unii Europejskiej wraz z odwołaniem do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego, logo Województwa Małopolskiego, logo projektu, logo powiatu wielickiego, hasło promocyjne POKL. Wzór papieru firmowego zostanie udostępniony przez Zamawiającego niezwłocznie po podpisaniu umowy. 6/. Wykonawca po zakończeniu każdego kursu przeprowadzi jego ewaluację za pomocą anonimowych ankiet ewaluacyjnych , stanowiących załącznik do projektu umowy. 7/.Wykonawca po zakończeniu każdego z kursów przedstawi Zamawiającemu następujące dokumenty, zatwierdzone przez przedstawiciela Wykonawcy: a.listę obecności z własnoręcznymi podpisami uczestników kursu w każdym dniu zajęć, b.program kursu oraz dziennik zajęć, c.potwierdzenia odbioru materiałów szkoleniowych wraz z jednym egzemplarzem materiałów, d.kopie wydanych zaświadczeń i certyfikatów oraz listę potwierdzającą ich odbiór przez uczestników, e.listę potwierdzającą korzystanie z serwisu kawowego lub posiłku, jeżeli był przygotowywany dla uczestników kursu, f.informację o zrealizowaniu usługi wraz z fakturą VAT.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wieliczka.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach