Przetargi.pl
Zakup i sukcesywne dostawy mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej przy ul. Krzywoustego 11 w Kutnie

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 99-300 Kutno, ul. Bolesława Krzywoustego 11
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 24 253 64 32 , fax. 24 253 64 32
  • Data zamieszczenia: 2013-05-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Bolesława Krzywoustego 11 11
    99-300 Kutno, woj. łódzkie
    tel. 24 253 64 32, fax. 24 253 64 32
    REGON: 00473964700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Powiatowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i sukcesywne dostawy mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej przy ul. Krzywoustego 11 w Kutnie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: zakup i dostawy artykułów żywnościowych w postaci mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Kutnie. Dostawy towaru na zasadach określonych w umowie będą realizowane przez Wykonawcę sukcesywnie w postaci dostaw częściowych, stosownie do potrzeb Zamawiającego. Załącznik nr 1 Wykaz produktów będących przedmiotem zamówienia część 1. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około: 1) Łopatka wieprzowa bez kości - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże schłodzone ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 2) Karczek wieprzowy bez kości - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże schłodzone;- wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 3) Schab wieprzowy bez kości - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 4) Mięso wieprzowe od szynki surowej- ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 5) Żeberka wieprzowe paski - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże schłodzone ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 6)Brzuch bez żeber- ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 7) Mięso wieprzowe b/k gulaszowe kl. II A - ok. 120kg; mięso drobne wieprzowe w kawałkach do 1 kg, elementy świeże schłodzone, nie poddane wcześniej procesom głębokiego mrożenia: chude mięso od szynki, łopatki, karczku, schabu, niewielka ilość ścięgien, z widoczna zawartością tłuszczu na poziomie 10% wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82011:1996 8) Mięso mielone - ok. 400 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: produkt mięsny, nie poddany obróbce termicznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82009:1997; 9) Nogi wieprzowe - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: elementy świeże ; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-82001/A2:1996; 10) Golonki- ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże, środkowa część kończyny przedniej; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-82001/A2:1996; 11) Podgardle - ok. 40 kg; wyrób spełniający następujące parametry: elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-85/A-85800; 12) Słonina b/s - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: słonina w płatach świeża; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-85/A-85800; 13) Antrykot - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wołowe; elementy świeże wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-88/A-82003; 14) Ozory wołowe - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby świeże schłodzone; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82004; 15) Kości schabowo - karkowe - ok. 450 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kości wieprzowe; świeże, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002 16) Kości wędzone - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kości wieprzowe; produkt wędzony, świeży, nie mrożony , dostarczany luzem w pojemnikach, wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 17) Kiełbasa krakowska - ok.150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina wędzona parzona, grubo rozdrobniona, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 18) Kiełbasa szynkowa wieprzowa - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób czysto wieprzowy, wędzony, parzony, grubo rozdrobniony, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 19) Kiełbasa tatrzańska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wędzony, parzony z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniony, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 20) Kiełbasa cytrynowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina grubo rozdrobniona, wykonana według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy, produkt parzony; wyroby dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 21) Kiełbasa mortadela - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: produkt z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobnionych do masy homogennej, wędlina drobno rozdrobniona, wędzona lub nie parzona, , w osłonkach sztucznych lub białkowych o długości od 35 cm do 45 cm i średnicy od 70 mm do 85 mm; powierzchnia batonu barwie jasnobrązowej do ciemnobrązowej lub o barwie użytej osłonki; osłonka gładka ściśle przylegająca do farszu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 22) Szynka tyrolska - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowy blokowy, parzony, średnio rozdrobniony, produkt z grupy mielonek-mielonka drobiowo-wieprzowa w bezbarwnej osłonce termokurczliwej, prasowana na kształt prostopadłościanu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 23) Mielonka konserwowa - ok. 60kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób blokowy, parzony, średnio rozdrobniony, wyprodukowany na bazie mięsa wieprzowego , wyrób o kształcie prostopadłościanu nadanym przez formę; smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego gotowanego, z lekką nutą smaku ; konserwy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 24) Serwolatka - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry ; wędzona kiełbasa z drobno krojonego mięsa wołowego i boczku; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007 25) Szynkowa kanapkowa - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry; kiełbasa z grubo rozdrobnionego, peklowanego mięsa wieprzowego, parzona w sztucznej osłonce; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 26) Szynka konserwowa prasowana - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry ; produkt blokowy grubo rozdrobniony z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z receptura i procesem technologicznym dla szynki konserwowej, produkt o charakterystycznym smaku konserwy, grube batony w osłonce poliamidowej, w kształcie foremnego bloku, wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 27) Kiełbasa piwna - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry; kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona, wędzona w osłonce sztucznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 28) Kiełbasa biała surowa - ok. 120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa z surowego mięsa wieprzowo-wołowego, średniorozdrobniona, z dodatkiem przypraw naturalnych, o tradycyjnym smaku z wyraźnie wyczuwalnym czosnkiem i majerankiem, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 29) Kiełbasa zwyczajna - ok.150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowo - wołowy, wędzony, parzony, średnio rozdrobniony, w skład którego wchodzi: 50% mięsa wieprzowego peklowanego kl. II, 35% mięsa wołowego kl. II , 5% tłuszczu wieprzowego w tym dopuszczane podgardle i emulsja ze skórek, 10% surowców uzupełniających, przyprawy; batony w jelitach wieprzowych cienkich o długości do 35 cm do 40 cm, powierzchnia batonu o barwie jasnobrązowej do ciemnobrązowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 30) Kiełbasa podwawelska - ok. 120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowa, peklowana, parzona oraz wędzona do barwy brązowej, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 31) Kiełbasa wiejska - ok. 120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowa, parzona oraz wędzona, przyprawiana naturalnymi pikantnymi przyprawami i czosnkiem, w naturalnej osłonce, produkt o barwie ciemnożółtej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 32) Kiełbasa czosnkowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: krucha kiełbasa wieprzowa, intensywnie doprawiona naturalnym czosnkiem oraz mieszanką przypraw, w naturalnej osłonce, wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 33) Kiełbasa jałowcowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry; mocno wędzona kiełbasa, ciemnobrązowej barwy, o kruchej konsystencji, wytwarzana z mieszaniny tłustego i chudego mięsa wieprzowego oraz niewielkiej ilości wołowiny, charakterystyczny smak i aromat zawdzięcza odpowiedniemu dodatkowi przypraw, wśród których dominuje naturalny pieprz i ziarna jałowca; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 34) Kiełbasa polska wędzona surowa - ok. 50 kg; produkt spełniający następujące parametry; wytwarzana z mięsa wieprzowego kl. I i II, przyprawiana naturalnymi przyprawami (sól. pieprz, czosnek, majeranek. cukier, magii) wędzona, o charakterystycznym smaku; dokładnie przepeklowane, bez szarych plam niedopeklowana; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007 35) Kiełbasa ze świniobicia - ok. 50kg; wyrób spełniający następujące parametry; krucha, tradycyjna, polska kiełbasa przygotowywana z peklowanego, średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego, przyprawiana mieszanką specjalnie dobranych, tradycyjnych przypraw, w których wyczuwalne są nuty pieprzu i majeranku, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007 36) Kiełbaski szynkowe - ok. 50kg; wyrób spełniający następujące parametry; kiełbaski z mięsa wieprzowego średnio rozdrobnionego małą ilością tłuszczu, wędzone, parzone w osłonce jadalnej, długość batonów 12 - 14 cm, dwa razy odkręcane, wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 37) Kiełbasa parówkowa - ok.150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa wieprzowo-wołowa, drobno rozdrobniona, homogenizowana, peklowana, wędzona na słomkowy kolor, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 38) Boczek wędzony bez żeber - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z boczku bez skóry, bez żeber, wędzona oraz parzona, barwa ciemnozłota, smak i zapach charakterystyczny dla procesu wędzenia i użytych przypraw; wygląd ogólny i powierzchnia: kształt v- forma zbliżona do prostokąta, długość 25 - 50 cm, szerokość 10 - 20 cm, grubość 2 - 5 cm, powierzchnia czysta, lekko wilgotna tego asortymentu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 39) Polędwica wieprzowa z warzywami - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry; produkt z mięsa wieprzowego i drobiowego z dodatkiem warzyw marynowanych w osłonce poliamidowej; smak i zapach charakterystyczny dla użytych dodatków; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 40) Baleron - ok.80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowy, parzony, wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82032:2005; 41) Szynka - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z okrywą tłuszczową, wędzona oraz parzona, wiązana sznurkiem, barwa produktu złocista; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007;; 42) Ogonówka - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z mięśnia szynki (dolna zrazowa), produkt peklowany, wędzony, parzony, receptura oparta o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 43) Wędzonka chłopska ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry; wędzonka wieprzowa z mięśnia z łopatki ze skórą i tłuszczykiem, produkt parzony i wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 44) Wędzonka krotoszyńska - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa zawierającego w sobie przycięty schab oraz kilkucentymetrowy fragment boczku; warstwa słoniny nie grubsza niż 1 cm.; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 45) Polędwica sopocka - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka z peklowanej polędwicy wieprzowej, produkt parzony i wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 46) Parówki cienkie paluszki - ok. 60kg; wyrób spełniający następujące parametry; wyrób wieprzowo- wołowy, parzony, drobno rozdrobniony, w skład którego wchodzi: 20%miesa wieprzowego peklowanego kl. II, 10% mięsa wieprzowego peklowanego kl. III, 40% mięsa wołowego peklowanego kl. III, 30% podgardla skórkowego, przyprawy, batony w osłonkach sztucznych w odcinkach od 12 do 14 cm, pozostawione w zwojach, powierzchnia batonu barwy różowej do jasnobrązowej z odcieniem złocistym, osłonka ściśle przylegająca, wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 47) Pasztetowa firmowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa parzona, homogenizowana, w osłonce sztucznej lub naturalnej, barwa szaro - kremowa, otrzymana z mięs wieprzowych z dodatkiem podrobów poddana odpowiedniej obróbce termicznej, wyprodukowana według normy zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy, konsystencja smarowna dość luźna, smak i zapach wyrobów podrobowych; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007;; 48) Kaszanka - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, wieprzowa, krwista, parzona, w osłonkach naturalnych z dodatkiem kaszy jęczmiennej, przypraw i cebuli, na przekroju widoczne kawałki podrobów; skład surowcowy: mięso i maski z głów wieprzowych nie solone - 20%, podgardle nie peklowane - 20%, wątroba wieprzowa nie solona - 5%, płuca wieprzowe lub cielęce nie solone- 10%, skórki wieprzowe nie solone - 5%, krew nie solona - 20%, kasz - 20%, przyprawy; batony o średnicy przekroju do 8 cm i długości 15 - 25 cm, powierzchnia batonu barwy ciemno - brunatnej, kasza szara z odcieniem brunatnym, dopuszcza się nieznaczne wycieki tłuszczu pod osłonką; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 49) Czarne (potocznie krwiste) - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, krwista, w osłonkach naturalnych z dodatkiem tłuszczu, krwi, bułki i przypraw; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 50) Salceson włoski - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa wieprzowo - wołowa, poddana procesowi parzenia, wyrób w osłonce sztucznej - worek w kształcie żołądka wieprzowego, barwa worka jasnożółta z nadrukiem; skład surowcowy: głowy wieprzowe - 75% mięso z głów wieprzowych- 13%, skórki wieprzowe nie solone - 12%, przyprawy; wygląd na przekroju: barwa na przekroju szaroróżowa właściwa dla użytych składników mięsno - tłuszczowych, niedopuszczalna barwa szarozielona lub inna nietypowa; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 51) Gulasz angielski 300g - ok. 150 szt.; wyrób spełnia następujące parametry: konserwa mielonka wieprzowa, sterylizowana; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998; 52) Szynka gospodarza 110g - ok. 150 szt. wyrób spełnia następujące parametry: konserwa szynka mielonka wieprzowa, sterylizowana; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998; 53) Konserwa turystyczna 300g - ok. 150 szt. wyrób spełnia następujące parametry: konserwa mielonka wysokowydajna, sterylizowana; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998; 54) Pasztet mięsny 300g - ok. 150 szt. wyrób spełnia następujące parametry: konserwa wieprzowa; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998; Załącznik nr 2, Wykaz produktów będących przedmiotem zamówienia część 2. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około 1) Filet z piersi kurcząt kl. I A schłodzony - ok. 180 kg; wyrób spełniający następujące parametry: element tuszki kurczęcej obejmujący mięsień piersiowo powierzchniowy i /lub głęboki bez przylegającej skóry, w całości lub podzielony na części; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994; 2) Kurczak kl. A świeży - ok. 400 kg; wyrób spełniający następujące parametry: tuszka z kurczaka, patroszona, bez podrobów z szyją, nie mrożony, dostarczany luzem w pojemnikach;- wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86520:1998; 3) Ćwiartka z kurcząt świeża - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: element tuszki kurczęcej zawierającej udo i podudzie ze skórą oraz połowę miednicy i grzbietu wraz z mięśniami i nienaruszoną skórą. ze skórą i kością, bez kupra; świeża w pierwszym gatunku, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994; 4) Noga z kurcząt świeża - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: element tuszki kurczęcej obejmującej kości - udowa, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami; w pierwszym gatunku, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 5) Skrzydełka z kurcząt świeże - ok. 200 kg wyrób spełniający następujące parametry: element tuszki kurczęcej oddzielony od stawu barkowego; w pierwszym gatunku, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-865224; 6) Porcja rosołowa z kurcząt świeża - ok.250 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: porcja rosołowa z pozostałościami mięsa i skórą, o zapachu swoistym dla mięsa świeżego, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 7) Wątroba z kurcząt świeża - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wątroba z kurczaka uzyskana podczas patroszenia tuszki kurczęcej w postaci podwójnych lub pojedynczych płatów i pozbawiona części niejadalnych, usunięty całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby, nie poddana procesowi mrożenia; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-86523; 8) Żołądki z kurcząt świeże - ok. 300 kg; wyrób spełniający następujące parametry: żołądki z kurczaka uzyskane podczas patroszenie tuszki kurczęcej i pozbawione części niejadalnych, żołądek mięśniowy oczyszczony z treści pokarmowej i pozbawiony rogowatego nabłonka, z odciętym przy mięśniu żołądkiem gruczołowym i dwunastnicą, tłuszcz usunięty; dopuszcza się niewielkie uszkodzenia mięśni żołądka oraz pozostałość tkanki łącznej i niewielką ilość tkanki tłuszczowej; nie poddane procesowi mrożenia; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523; 9) Serca z kurcząt świeże - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: serca z kurczaka uzyskane podczas patroszenia tuszki kurczęcej i pozbawione części niejadalnych; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523;; 10) Parówki drobiowe - ok.150kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa drobiowa, homogenizowana, w osłonce naturalnej lub sztucznej, wyprodukowana z peklowanych lub niepeklowanych surowców drobiowych i innych surowców, które zostały zhomogenizowane , z dodatkiem przypraw, wędzona lub niewędzona, poddane obróbce cieplnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000; 11) Filet z indyka wędzony - ok. 100kg; wyrób z piersi indyczej peklowany poddany wędzeniu i parzeniu; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-86526; 12)Baleron z indyka - ok. 100 kg; wyprodukowany mięsa z udźca indyka, gruborozdrobniony, parzony, w osłonce sztucznej barierowej w kolorze złotym, produkt blokowy lub gruba wędlina; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-86526; 13) Szynka drobiowa - ok.150 kg; za produkt odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyprodukowana z peklowanych lub nie peklowanych surowców drobiowych średnio lub grubo rozdrobnionych, z dodatkiem przypraw, wędzona poddana obróbce cieplnej, blok lub gruba wędlina; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 14) Baleron drobiowy - ok. 100 kg; wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy z kurcząt , grubo rozdrobniony, parzony ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 15) Polędwica drobiowa - ok. 100 kg; wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wędzona lekko rozdrobniona, parzona w osłonce barierowej, skład: mięso z piersi kurcząt; wyrób blokowy, lub gruba wędlina; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 16) Salceson drobiowy- ok.100 kg; wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/lub użytkowo-funkcjonalnym: wędlina podrobowa, produkowany wyłącznie z mięsa drobiowego, parzony, w osłonkach poliamidowych; wymogi dla tego produktu określa polska norma:PN-A-86523; 17) Pasztetowa drobiowa - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry : produkt parzony drobiowy z dodatkiem podrobów poddany obróbce termicznej, wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 18) Kurczak faszerowany - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób garmażeryjny, opiekany, farsz mięsny owinięty w płat z fileta; wyroby dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 19) Pieczeń drobiowa lub produkt równoważny - ok. 100 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym : pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 20) Pasztet drobiowy chłopski - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyroby garmażeryjny gotowy z mięsa drobiowego - blokowy, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-86528:1996; 21) Pasztet ze śliwką - ok. 50kg; wyrób spełniający następujące parametry; wyrób garmażeryjny podrobowy, wykonany według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy, wzbogacony dodatkiem suszonych śliwek; wymogi dla tego produktu określa polska norma : PN-A-86528:1996; 22) Pieczeń z kaczki - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry; wyrób garmażeryjny, z nieznacznym dodatkiem podrobów oraz specjalnie skomponowaną mieszanką naturalnych ziół i przypraw jak natka pietruszki, majeranek, smażona cebulka; 23) Szynka mielonka drobiowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób drobiowy parzony drobno rozdrobniony, z mięsa drobiowego i tłuszczu w osłonce sztucznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 24) Zapiekanka drobiowa - ok. 50 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób z drobno rozdrobnionego mięsa drobiowego, parzony z dodatkiem warzyw, sera w osłonce barierowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A- 86526:1995; 25) Pasztet drobiowy 135 g - ok. 200 szt.; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób drobiowy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526 Nazwy poszczególnych wędlin i wyrobów mięsnych podane w opisie przedmiotu zamówienia przyjęły się na polskim rynku w wyniku długoletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte. Normom tym są przypisane różniące poszczególne wyroby, walory smakowe i jakościowe, przy jednoczesnym obowiązku zastosowania Polskich Norm w zakresie cech zewnętrznych, cech na przekroju, smaku i zapachu, cech charakterystycznych oraz wymagań chemicznych. Opis przedmiotu zamówienia niektórych towarów wchodzących w skład przedmiotu niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego został dokonany w oparciu o art. 29 ust. 3 ustawy. W związku z tym faktem, Wykonawca posiada możliwość zaoferowania towaru równoważnego, odpowiadającego wymaganiom przedstawionym przez Zamawiającego. Jeżeli Wykonawca skorzysta z możliwości zaoferowania towaru równoważnego odpowiadającego wymaganiom przedstawionym przez Zamawiającego, to ten towar może być użyty tylko jeden raz, czyli w jednym wierszu. Zamawiający nie dopuszcza możliwości stosowania tego samego (identycznego) towaru więcej niż jeden raz w całym przedmiocie zamówienia. Użycie towaru identycznego w więcej niż jednej pozycji spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy przez Zamawiającego W sytuacji odmiennego nazewnictwa wyrobów z mięsa wieprzowego oraz drobiowego, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy Wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od obowiązku wniesienia wadium przez Wykonawców

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dps.powiatkutnowski.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach