Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach ogłasza przetarg
- Adres: 99-311 Bedlno, Wojszyce 47
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 024 2821468 , fax. 024 2821468 w. 30
- Data zamieszczenia: 2012-11-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach
Wojszyce 47
99-311 Bedlno, woj. łódzkie
tel. 024 2821468, fax. 024 2821468 w. 30
REGON: 00106861000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Powiatowego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i sukcesywne dostawy mięsa drobiowego oraz wyrobów z mięsa drobiowego do Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna (w miarę zgłaszanych potrzeb) 12 miesięczna dostawa mięsa drobiowego oraz wyrobów z mięsa drobiowego - do magazynu żywnościowego Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około: 1) Filet z piersi kurcząt kl. A schłodzony - ok. 355 kg; wyrób spełniający następujące parametry: element z tuszki kurczęcej obejmujący mięsień powierzchniowy i /lub głęboki bez przylegającej skóry, w całości lub podzielony na części; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524/A1:1998; 2) Kurczak kl. A świeży - ok. 500 kg; wyrób spełniający następujące parametry: tuszka z kurczaka, patroszona, bez podrobów z szyją, nie mrożony, dostarczany luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86520:1998; 3) Kurczak kl. A mrożony - ok. 500 kg; wyrób spełniający następujące parametry: tuszka z kurczaka, patroszona, bez podrobów z szyją, mrożony, dostarczany luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86520;1998; 4) Podudzie z kurcząt świeże - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: pałka z nogi kurczaka świeża w pierwszym gatunku, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86522; 5) Udo z kurcząt - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: udka z kurczaka świeże w pierwszym gatunku, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994/Az:2002; 6) Noga z kurcząt - ok. 120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: element tuszki kurczęcej obejmujący kości - udową, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 7) Porcje rosołowa z kurcząt mrożone- ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: porcja rosołowa z kurczaka mrożona; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 8) Porcje rosołowe z kurcząt świeże - ok.200 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: porcja rosołowa z kurczaka świeża, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 9) Kości spożywcze z kurcząt - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kości spożywcze z kurczaka świeże, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 10) Wątroba z kurcząt świeża - ok. 230 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wątroba z kurczaka uzyskana podczas patroszenia tuszki kurczęcej w postaci podwójnych lub pojedynczych płatów i pozbawiona części niejadalnych, usunięty całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby; nie poddana procesowi mrożenia; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-86523; 11) Żołądki z kurcząt świeże - ok.80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: żołądki z kurczaka uzyskane podczas patroszenia tuszki kurczęcej i pozbawione części niejadalnych, żołądek mięśniowy oczyszczony z treści pokarmowej i pozbawiony rogowatego nabłonka, z odciętym przy mięśniu żołądkiem gruczołowym i dwunastnicą, tłuszcz usunięty; dopuszcza się niewielkie uszkodzenia mięśnia żołądka oraz pozostałość tkanki łącznej i niewielką ilość tkanki tłuszczowej; nie poddane procesowi mrożenia; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523; 12) Serca z kurcząt - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: serca z kurczaka uzyskane podczas patroszenia tuszki kurczęcej i pozbawione części niejadalnych; nie poddane procesowi mrożenia; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523; 13) Parówki drobiowe - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa drobiowa homogenizowana, w osłonce naturalnej lub sztucznej, wyprodukowana z peklowanych lub niepeklowanych surowców drobiowych i innych surowców, które zostały zhomogenizowane,z dodatkiem przypraw, wędzona lub niewędzona, poddana obróbce cieplnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000; 14) Szynka bawarska z kurcząt lub produkt równoważny - ok.70 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i / lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995/Az:2000; 15) Szynka pizza lub produkt równoważny - ok.100 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób z drobno rozdrobnionego mięsa drobiowego, parzony, z dodatkiem sera, warzyw i papryki, w osłonce barierowej; wędlina o smaku, zapachu i wyglądzie pizzy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995/Az:2000; 16) Szynka śniadaniowa lub produkt równoważny - ok.120 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma:PN-A-82007; 17) Pieczeń kutnowska lub produkt równoważny - ok.160 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób garmażeryjny z dodatkiem naturalnych przypraw m.in. natki pietruszki, pieczony w foremkach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995/Az:2000; 18) Pasztet gospodarza lub produkt równoważny - ok. 90 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób garmażeryjny podrobowy wykonany według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995/Az:2000; 19) Pasztet pieczony - ok.160 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób garmażeryjny podrobowy wykonany według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995/Az:2000. W sytuacji odmiennego nazewnictwa wyrobów z mięsa drobiowego, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy Wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od obowiązku wniesienia wadium przez Wykonawców
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mięsa i produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej w Pniewie.
Dodano: 2016-04-11 - DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNYCH,PODROBÓW ORAZ WĘDLIN I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH DO OBIEKTÓW SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O. W KLESZCZOWIE
Dodano: 2016-03-25 - DOSTAWA MIĘSA i WĘDLIN
Dodano: 2016-01-13 - dostawy mięsa, przetworów mięsnych, drobiu i podrobów drobiowych
Dodano: 2016-01-05 - Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 175 w Łodzi - 1/PM175/2015
Dodano: 2015-12-18 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej Pod Dębami w Konstantynowie Łódzkim. ZP/35/2015
Dodano: 2015-12-01 - Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego oraz wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Wiśniowej Górze
Dodano: 2015-11-26 - Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej nieprzekraczającej 207 000 euro na sukcesywną dostawę świeżego mięsa i produktów mięsnych do 30 żłobków zlokalizowanych na terenie Łodzi
Dodano: 2015-11-19 - dostawa produktów mięsnych, wędliniarskich i drobiarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Dodano: 2015-11-17 - Zakup i dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych oraz tłuszczów zwierzęcych
Dodano: 2015-11-06