"ZAKŁAD USŁUGOWO-POMOCNICZY DLA JEDNOSTEK OŚWIATOWYCH" ogłasza przetarg
- Adres: 43-178 Ornontowice, ul. Zwycięstwa 7
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 336 13 38
- Data zamieszczenia: 2023-06-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: "ZAKŁAD USŁUGOWO-POMOCNICZY DLA JEDNOSTEK OŚWIATOWYCH"
ul. Zwycięstwa 7
43-178 Ornontowice, woj. śląskie
tel. 32 336 13 38
REGON: 276870566 - Adres strony internetowej zamawiającego: zup-ornontowice.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Usługowo-Pomocniczego dla Jednostek Oświatowych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Pieczywo świeże, wypieczone nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy, ze skórką ściśle związaną z miękiszem. Smak i zapach charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Powierzchnia skórki bez uszkodzeń mechanicznych. Pieczywo niegumiaste, bez śladów wody i wilgoci, wypieczone z najwyższej jakości składników. Nie może być wypiekane z ciasta mrożonego.Dostawa towaru codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6.15-6.45Makarony wytworzone z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie sklejają się, są sprężyste i twarde, zachowują swój kształt. Przyprawy po otwarciu opakowania powinny mieć swój charakterystyczny zapach, bez oznak pleśni, grudek. Produkty sypkie jak ryż i kasze - najwyższej jakości, po ugotowaniu się nie sklejają, smak, zapach i konsystencja charakterystyczna dla danego produktu. Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą między innymi następujące dane: nazwę artykułu, nazwa producenta, wykaz składników, termin przydatności do spożycia. Produkty z długim okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Wszystkie artykuły powinny być szczelnie zapakowane, bez obecności szkodników, o odpowiedniej barwie, konsystencji, zapachu - odpowiedniego dla danego artykułu. Pozostałe wymagania w opisie danego produktu. Dostawa towaru codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6.15-8.00Jajka świeże z nieuszkodzoną skorupką. Po rozbiciu białko przeźroczyste i klarowne, żółtko zwarte. Termin przydatności do spożycia minimum 20dni. Jajka oznaczone weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego, nie starsze niż 10 dni od daty pakowania.Dostawa towaru 1 raz w tygodniu – środa, w godzinach 6.15-8.00Produkty mleczarskie powinny cechować świeżość, dobry smak po otwarciu. Bez oznak zapleśnienia. Opakowania nie uszkodzone z widoczną datą do spożycia. Sery naturalne nie zbrylone, jogurty gęste. Dla artykułów takich jak twarogi, śmietany, jogurty termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego, a dla masła, serów żółtych, serków twarogowych nie krótszy niż 21dni.Dostawa towaru codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6.15-6.45Owoce i warzywa mrożone najwyższej jakości, o kształcie i barwie charakterystycznej dla danego rodzaju. Mają być odpowiednio zamrożone, nie nosić oznak rozmrożenia i ponownego zamrożenia - poszczególne owoce i warzywa w worku luźne, nie zbrylone - wyjątek stanowi szpinak w tafli. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy do Zamawiającego.Dostawa towaru 1 raz w tygodniu – poniedziałek, w godzinach 7.00-12.00Owoce i warzywa najwyższej jakości, pierwszej klasy. Świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych. Powinny posiadać regularny kształt, właściwy dla danego rodzaju. Wolne od szkodników, zanieczyszczeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia. Nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe. Warzywa korzenne – zdrowe, jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam, bez ziemi. Warzywa liściaste bez plam, uszkodzeń. Owoce- skórka gładka, miąższ soczysty, bez oznak nieświeżości i zepsucia.Dostawa towaru codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6.15-6.45Mięso czyste, bez oznak zepsucia. Konsystencja jędrna, elastyczna, zapach charakterystyczny dla świeżego mięsa. Barwa charakterystyczna dla danego rodzaju mięsa bez krwawych wybroczyn. Świeże niemrożone i nierozmrażane. Dopuszczalna niewielka naturalna ilość okrywy tłuszczowej. Pochodzące z produkcji krajowej. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy do Zamawiającego.Dostawa towaru 3 razy w tygodniu – poniedziałek, wtorek, czwartek w godzinach 7.00-8.00Mięso czyste, bez oznak zepsucia. Konsystencja jędrna, elastyczna, zapach charakterystyczny dla świeżego mięsa. Barwa charakterystyczna dla danego rodzaju mięsa bez krwawych wybroczyn. Świeże niemrożone i nierozmrażane. Pochodzące z produkcji krajowej. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy do Zamawiającego.Dostawa towaru 2 razy w tygodniu – poniedziałek, czwartek w godzinach 7.00-8.00Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłonki przylegające do farszu, o czystej i suchej powierzchni, bez pęknięć i wycieku farszu. Zapach i wygląd charakterystyczny dla każdego gatunku. Wytwarzane bez MOM. Dostawa towaru 3 razy w tygodniu – poniedziałek, środa, piątek w godzinach 6.15-6.45Ryby bez glazury – max 5%, po odmrożeniu nie rozpadają się. Mrożenie metodą SHP lub IQF. Termin do spożycia nie krótszy niż 4 m-ce od dostawy towaru.Dostawa towaru 1 raz w tygodniu – środa, w godzinach 7.00-8.00 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 5. Warunki udziału w postępowaniu określone przez Zamawiającego spośród warunków, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy:1) Zdolność do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie.2) Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowejZamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie.3) Sytuacja ekonomiczna lub finansowaZamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie.4) Zdolność techniczna lub zawodowaZamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-06-26
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 17 w Chorzowie, ul. Łagiewnicka 18 – I/2024
Dodano: 2024-07-23 - Sukcesywny zakup wraz z dostawą żywności dla Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Rybniku z podziałem na części.
Dodano: 2024-07-18 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 23 w Chorzowie, ul. Floriańska 37 – I/2024
Dodano: 2024-06-27 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 8 w Chorzowie, ul. Kochanowskiego 18 – I/2024
Dodano: 2024-06-27 - Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 1 w Mikołowie w roku szkolnym 2024/2025.
Dodano: 2024-06-25 - Zakup i dostawę poczęstunku dla uczestników projektu: „CIDER-CLUBS – Kluby Międzypokoleniowej Transformacji”, numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-03F0/23
Dodano: 2024-06-24 - Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: „Od Kulturowej Transformacji do Lokalnej Integracji” wraz z artykułami drobnymi, numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-03EH/23-003
Dodano: 2024-06-17 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 25 w Chorzowie, ul. Kilińskiego 3 – I/2024
Dodano: 2024-06-05 - Dostawa artykułów spożywczych dla Żłobka Miejskiego w Tychach w II półroczu 2024 r.
Dodano: 2024-05-27 - „Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina".
Dodano: 2024-05-21