Przetargi.pl
Zakup i sukcesywna dostawa żywności do Publicznego Przedszkola "Promyk Słońca" w Dziwnowie.

PUBLICZNE PRZEDSZKOLE "PROMYK SŁOŃCA" ogłasza przetarg

  • Adres: 72-420 Dziwnów, ul. Henryka Sienkiewicza 27
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-07-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PUBLICZNE PRZEDSZKOLE "PROMYK SŁOŃCA"
    ul. Henryka Sienkiewicza 27
    72-420 Dziwnów, woj. zachodniopomorskie
    REGON: 810504570
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://przedszkole.dziwnow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i sukcesywna dostawa żywności do Publicznego Przedszkola "Promyk Słońca" w Dziwnowie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mięsa i wędlin wieprzowych, drobiowych. Dostawa mięsa i wędlin odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia roboczego od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi 3 razy w tygodniu w godzinach od 6:30 do 8.00. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 2 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mięsa drobiowego. Dostawa mięsa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia roboczego od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi 3 razy w tygodniu w godzinach od 6:30 do 8.00. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 3 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy nabiału. Dostawa nabiału odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi minimum 2 razy w tygodniu. Nabiał świeży, dobry w smaku po otwarciu produktu, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 4 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy warzyw i owoców. Dostawa owoców odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi co najmniej 3 razy w tygodniu w godz. od 7:00 do 8:00. Owoce i warzywa powinny być nie zwiędnięte, owoce kulistostożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne: korzenie powinny być jędrne, nie popękane, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa: klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniale. Owoce, warzywa liściaste: bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Cechy dyskwalifikujące (wady) warzywa i owoce: zanieczyszczenie środkami ochrony roślin, zaparzenie i zapleśnienie, obcy zapach, smak, zamarznięcie, przemarznięcie, obecność szkodników i ich pozostałości, obecność uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nadgnicie, zgnicie, nadmierne zawilgocenie powierzchni, ślady odkrawania zepsutych części, nadmierne zabrudzenie ziemią. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 5 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy ryb i mrożonek. Dostawa ryb świeżych i mrożonych oraz mrożonych warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Minimalna częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu. Warzywa i owoce mrożone odpowiednio całe z niewielką ilością lodu, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%. Ryby mrożone odpowiednio całe, zapach i smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 6 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy produktów ogólnospożywczych. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi 2 razy w tygodniu. Produkty ogólnospożywcze muszą być najwyższej jakości: świeży zapach po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty sypkie po ugotowaniu bez sklejania się, twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji, opakowania mąki, cukru, kaszy itp. art. sypkich nie mogą być uszkodzone. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 7 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy jaj. Dostawa jaj odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi 1-2 razy w tygodniu. Jaja muszą być klasy L, skorupki nie uszkodzone o czystym wyglądzie, swoistym zapachu, pakowane w wytłaczanki po 30 sztuk. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 8 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych. Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany codziennie. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:a. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.b. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresiec. Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunków w powyższym zakresied. Zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający nie stawia warunków w powyższym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-08-07

Zobacz następny przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach