PUBLICZNE PRZEDSZKOLE "PROMYK SŁOŃCA" ogłasza przetarg
- Adres: 72-420 Dziwnów, ul. Henryka Sienkiewicza 27
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-07-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: PUBLICZNE PRZEDSZKOLE "PROMYK SŁOŃCA"
ul. Henryka Sienkiewicza 27
72-420 Dziwnów, woj. zachodniopomorskie
REGON: 810504570 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://przedszkole.dziwnow.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i sukcesywna dostawa żywności do Publicznego Przedszkola "Promyk Słońca" w Dziwnowie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mięsa i wędlin wieprzowych, drobiowych. Dostawa mięsa i wędlin odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia roboczego od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi 3 razy w tygodniu w godzinach od 6:30 do 8.00. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 2 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mięsa drobiowego. Dostawa mięsa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia roboczego od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi 3 razy w tygodniu w godzinach od 6:30 do 8.00. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 3 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy nabiału. Dostawa nabiału odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi minimum 2 razy w tygodniu. Nabiał świeży, dobry w smaku po otwarciu produktu, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 4 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy warzyw i owoców. Dostawa owoców odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi co najmniej 3 razy w tygodniu w godz. od 7:00 do 8:00. Owoce i warzywa powinny być nie zwiędnięte, owoce kulistostożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne: korzenie powinny być jędrne, nie popękane, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa: klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniale. Owoce, warzywa liściaste: bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Cechy dyskwalifikujące (wady) warzywa i owoce: zanieczyszczenie środkami ochrony roślin, zaparzenie i zapleśnienie, obcy zapach, smak, zamarznięcie, przemarznięcie, obecność szkodników i ich pozostałości, obecność uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nadgnicie, zgnicie, nadmierne zawilgocenie powierzchni, ślady odkrawania zepsutych części, nadmierne zabrudzenie ziemią. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 5 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy ryb i mrożonek. Dostawa ryb świeżych i mrożonych oraz mrożonych warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Minimalna częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu. Warzywa i owoce mrożone odpowiednio całe z niewielką ilością lodu, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%. Ryby mrożone odpowiednio całe, zapach i smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 6 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy produktów ogólnospożywczych. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi 2 razy w tygodniu. Produkty ogólnospożywcze muszą być najwyższej jakości: świeży zapach po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty sypkie po ugotowaniu bez sklejania się, twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji, opakowania mąki, cukru, kaszy itp. art. sypkich nie mogą być uszkodzone. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 7 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy jaj. Dostawa jaj odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi 1-2 razy w tygodniu. Jaja muszą być klasy L, skorupki nie uszkodzone o czystym wyglądzie, swoistym zapachu, pakowane w wytłaczanki po 30 sztuk. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 8 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych. Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany codziennie. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:a. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.b. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresiec. Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunków w powyższym zakresied. Zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający nie stawia warunków w powyższym zakresie
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-08-07
Zobacz następny przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa mięsa na potrzeby spółki Fabryka Wody Sp. z o.o. w Szczecinie
Dodano: 2024-06-03 - Dostawa artykułów spożywczych dla przedszkoli będących jednostkami organizacyjnymi Gminy Choszczno w 2024 roku - w zakresie części 3 zamówienia (owoce i warzywa)
Dodano: 2024-05-28 - Dostawa artykułów spożywczych dla przedszkoli będących jednostkami organizacyjnymi Gminy Choszczno w 2024 roku w zakresie części 5 (pieczywo)
Dodano: 2024-05-28 - Sukcesywna dostawa mięsa na potrzeby spółki Fabryka Wody Sp. z o.o. w Szczecinie
Dodano: 2024-04-17 - Sukcesywna dostawa kawy i herbaty na rzecz Fabryki Wody w Szczecinie
Dodano: 2024-03-25 - Sukcesywna dostawa nabiału i tłuszczy na rzecz Fabryki Wody w Szczecinie
Dodano: 2024-03-25 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na rzecz Fabryki Wody w Szczecinie
Dodano: 2024-03-25 - Sukcesywna dostawa ryb i owoców morza na rzecz Fabryki Wody w Szczecinie
Dodano: 2024-03-25 - Sukcesywna dostawa produktów mrożonych na rzecz Fabryki Wody w Szczecinie
Dodano: 2024-03-10 - Sukcesywna dostawa napojów do Fabryki Wody w Szczecinie
Dodano: 2024-03-10